Zonnebloemen voor zorginstellingen in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 10 augustus schenken scholieren zelfgekweekte zonnebloemen aan de cliënten van woonzorgcentrum Het Zonnehuis in Zwolle.

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuin in Stadshagen aan de Oude Wetering. De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen. Dit jaar worden voor de zevende keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle. Organisatoren van de zonnebloemenactie zijn Klaas Rispens en Jan Reuvekamp. Zij zijn medewerkers van ROVA en verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van onder meer de jeugdtuinen. Het aanbieden van de zonnebloemen zal plaatsvinden op donderdag 10 augustus om 10.00 uur in woonzorgcentrum Het Zonnehuis, Nijenhuislaan 175 in Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. wat ontzettend leuk
  ik hoop op veel fotos op weblog Zwolle en een reportage op rtv oost.
  ik heb nu al een natte anus ervan
  kan niet wachten.
  de vaas staat al in de vensterbank te springen.


  ⚠️ Meld

 2. Mis ik wat in het artikel of word er maar 1 zorginstelling benoemt waar er zonnebloemen aan gegeven word?

  Correcte titel is dus wederom zonnebloemen voor het zonnehuis met begeleidende tekst ded rest van de vele zwolse instellingen hebben pech gehad voor het 7de jaar op rij 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Wel bijzonder dat je zelfs over zo’n licht en positief onderwerp nog iets negatiefs weet te zeggen! Was al het nieuws maar zo, dan vond ik het prima.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.