Olaf Schaftenaar blijft Landstede Basketbal trouw

Zwolle – Olaf Schaftenaar draagt ook in het seizoen 2017-2018 het shirt van Landstede Basketbal. De 24-jarige forward van 2.08 meter, die het afgelopen seizoen werd verkozen tot ‘rookie of the year’ in de Dutch Basketball League en mede daarom een plekje afdwong in de selectie van Oranje, heeft voor één jaar bijgetekend bij de Zwolse eredivisionist. "Ik heb het hier goed naar mijn zin en ik kijk uit naar het komende jaar", stelt Schaftenaar.

Voor zijn komst naar Zwolle (september 2016) speelde Olaf Schaftenaar meerdere jaren in Amerika bij Oregon State (Division 1 NCAA), waar hij onder meer samen basketbalde met Joe Burton (Landstede-speler in het seizoen 2014-2015). In de zomer van 2016 tekende de boomlange forward een contract bij het Spaanse Huesca (LEB Gold), maar raakte geblesseerd en moest daarom weg. "Vorig seizoen heb ik natuurlijk heel veel geluk gehad dat Landstede mij als geblesseerde speler heeft aangetrokken. 

 

De club heeft daarnaast het geduld opgebracht, waardoor ik weer fit binnen de lijnen kon terugkeren. Daar ben ik Landstede Basketbal zeer dankbaar voor", aldus de 24-jarige Schaftenaar, die uitkijkt naar het komende basketbaljaar. "Ik heb het gevoel dat er nog wel verbetering in mijn spel zit, dus volgens mij is dit niet het juiste moment om naar het buitenland te gaan. Daarnaast beschikken wij in Zwolle nu over een sterk team, met zowel ervaren als talentvolle spelers."

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is op zijn beurt content met een langer verblijf van Olaf Schaftenaar in Zwolle. "Wij zijn blij dat Olaf er komend seizoen weer bij is. Hij heeft het afgelopen jaar goed gedaan. Iedereen kijkt uit naar zijn driepunters, maar hij doet veel meer. Met name zijn teamgerichtheid wordt zeer gewaardeerd", vertelt Adriaan van Bergen.

Artikel delen: