Programma van Popronde Zwolle bekend

Zwolle – Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Zwolle maakte vandaag haar programma bekend. Oa. BUNGALOW, Dock83, Inge van Calkar, Okke Punt en Frank Valenza komen 16 september naar het centrum van Zwolle.

Bijzonder is dat je diverse intieme previews van optredens kan zien op verschillende locaties waaronder bij Plato, Hier & Daar, en bij de Herman Brood Experience. Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast poppodium Hedon (partner van Popronde Zwolle) en vele café’s fungeert ook bijvoorbeeld de Herman Brood Experience als locatie van de Popronde. 

Programma Popronde Zwolle op 16 september

Tijdens Popronde Zwolle vinden een aantal previews plaats. Dit zijn intieme akoestische optredens van acts die ‘s avonds een volledig versterkte show zullen geven.

– Om 16.30 INGE VAN CALKAR bij Herman Brood Experience
– Om 17.00 Okke Punt bij Plato Zwolle
– Om 19.30 Assorted Travellers bij Hier & Daar

Om 16.00u start officieel het programma van Popronde Zwolle bij Woodies met Joost Dijkema, de ‘fingerpicking-hero’ uit Groningen. Gedurende de avond zijn er optredens gratis te bezoeken bij Hedon, Stadscafe Blij, Statenzaal, Livingroom, De Singel, ‘t Beugeltje, In De Buurt, Woodies, Café Foye, Jack’s Music Bar, Café Koos en Sally O’Briens. Vanaf 00.45u is Café De Bommel de plek waar de afterparty losbarst, met Makkie (Hip Hop Urban) en Fata Boom (Hip Hop Electro). Hier kan gedanst worden tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november reizen de 141 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Zwolle plaats op 16 september. Maarliefst 26 acts presenteren zich bij de 17 deelnemende locaties en verzorgen 29 optredens!

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Dotan.

Naast Zwolle strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Deventer, Apeldoorn, Groningen, Hengelo en nog 37 aantal andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Artikel delen: