“De slimste mens” Lakshmi naar Hedon

Zwolle – Sinds haar wonderlijke deelname in "De Slimste Mens" deze week, weet heel Nederland wie Lakshmi is. Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning, maar vergis je niet, singer/songwriter Lakshmi is een pittige vrouw die weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op haar debuutalbum over liefde in al haar vormen. Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack. Op donderdag 19 oktober staat zij in Hedon tijdens de (live) elektronica avond Strohm.

lakshmi_door_kb_fotografie-1.jpg 
Foto: KB Fotografie

Thema’s op het album zijn vervreemding en het ontvluchten van de realiteit (Only For The Wicked), loslaten (Sailing), alles verzengende liefde (What The Hell, Take Me On A Trip) en het op afstand observeren van de wereld. Lakshmi schreef alle muziek en teksten, en bemoeide zich met de arrangementen en de sound. De basis werd vaak gelegd op piano en gitaar. "Het idee dat alles in de wereld zich lijkt af te spelen als in een film, dat je niet participeert maar analyseert, als het ware alsof je achter glas zit. Of je alsof je in je eentje in een hele drukke vreemde stad bent en kijkt naar iedereen, terwijl je zelf volledig anoniem bent. Dat gevoel heb ik proberen vast te leggen in de muziek en teksten." aldus Lakshmi.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Lekkerrrrrr, godin van de liefde. Ik ben zeer benieuwd.
  Kan iemand mij uit oxiden en meenemen na deze voorstelling?
  Ik ben momenteel financieel afhankelijk


  ⚠️ Meld

 2. Ik moet bekennen dat ik vrijwel nooit naar de slimste mens heb gekeken, ik vind die Philip Freriks en Maarten van Rossum erg vervelend.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door verbinding, op 12 augustus 2017 10:57
  Ik moet bekennen dat ik vrijwel nooit naar de slimste mens heb gekeken, ik vind die Philip Freriks en Maarten van Rossum erg vervelend.

  Zo houden, dat is ook een te hoog niveau voor jou.
  Jij bent van de afdeling Lucht dat past beter in jou straatje.:)


  ⚠️ Meld

 4. Is wel een zielige vertoning hier nu de invasie van Lucht op dit WLZ een feit is geworden. Hoop dat de sponsoren van advertenties hier geen schade van ondervinden.:o:o:o


  ⚠️ Meld

 5. Super treurig idd Brammie, op 12 augustus 2017 14:46. Dan te bedenken dat ik toch een aantal keren heb gehoord dat bijvoorbeeld (gewezen) raadsleden en een wethouder, nee; wel 2 wethouders…regelmatig op dit (eens) onvolprezen WeblogZwolle” meelazen. En….echt gebeurd….meer dan 5 (ex)gemeenteraadsleden hier postten.

  Geweest! Vrees dat het nooit meer terugkomt :o:(


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Benny, op 12 augustus 2017 15:06
  Hahaha wees fel stem Lwl brammi de pammi

  Dank Alex Hamstra (Peter):D

  Idd jammer Dick dat de invasie van Lucht hier niet gestopt is
  Weet wel dat er een team is die een nieuwe site wil openen met goede artikelen en moderatie.:o


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door AlterEgo, op 12 augustus 2017 17:22
  Eens met Dick 16:35. En zo te lezen is Taupe helaas ook terug maar onder een andere naam.

  Dat is toch niet vreemd? Dat klikkie van Lucht doet niets anders.:)


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door Brammie, op 12 augustus 2017 16:55
  Bericht door Benny, op 12 augustus 2017 15:06
  Hahaha wees fel stem Lwl brammi de pammi

  Dank Alex Hamstra (Peter)smilies/cheesy.gif

  Brammie.

  De lijst nicknamen van die idioot Benny kan aangevuld worden met Swaffelkoning. Abel. Sjakel .Kleinganssei. Hannes, Jannes. Hij heeft zijn dronken keumes vol zitten met trollen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.