Windesheim organiseert ‘De wijsheid op straat’

Op vrijdag 14 december organiseert Windesheim de themadag ‘De wijsheid op straat’. Tijdens de themadag wordt prof. dr. Ruard Ganzevoort geïnstalleerd als lector Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim in Zwolle. Daarnaast is er een ontmoeting van oud-studenten en betrokkenen van de theologische opleidingen van Windesheim.

Ganzevoort, de negende lector van Windesheim, bereidt sinds 1 september het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing voor. Hij is tevens hoogleraar Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ganzevoort zal bij Windesheim in het beroepenveld de ontwikkeling stimuleren van onderzoek, onderwijs en dienstverlening. Op vrijdagmiddag 14 december presenteert hij in zijn lectorale rede de plannen van het lectoraat.

Referent van de rede is Olchert Brouwer, bestuursvoorzitter van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Annette Roeters, bestuurslid van Windesheim, installeert Ganzevoort als lector. Tegelijk worden deskundigen van binnen en buiten de hogeschool geïnstalleerd als lid van de kenniskring van het lectoraat.

Religie en professionaliteit

De nadruk van Ganzevoorts lectoraat zal liggen bij de vraag hoe professionals goed kunnen inspelen op de veelkleurige rol van religie en levensbeschouwing. Het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing zal onderzoek verrichten en praktijkgerichte projecten starten in kerken, scholen, zorginstellingen en andere organisaties. Workshops over verschillende werkterreinen gaan vooraf aan de installatie. Het lectoraat past in de nauwe samenwerking die Windesheim onderhoudt met de Vrije Universiteit (VU) en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Bovendien sluit het lectoraat aan bij de christelijke identiteit van Windesheim.

Ontmoeting

De theologische opleidingen van Windesheim grijpen de themadag ‘De wijsheid op straat’ aan om een ontmoeting te organiseren voor betrokkenen bij de opleidingen rond theologie en levensbeschouwing van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en in Utrecht (voorheen NBI Hogeschool). In dit ochtendprogramma staat bezinning op opleiding en beroepspraktijk centraal, ook hier met workshops en enkele sprekers. Eén van hen is Otto Mulder, die na 23 jaar het docentschap in de bijbelvakken overdraagt.

Aanmelden

De themadag ‘De wijsheid op straat’ vindt plaats op vrijdag 14 december, vanaf 14.00 uur in het auditorium Windesheim in Zwolle. Meer informatie over aanmelding en over het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing op www.windesheim.nl.

Artikel delen:

Reageer