Maaltijdbezorger overvallen

Zwolle – Op zaterdagavond 12 augustus omstreeks 23.05 uur werd een maaltijdbezorger van zijn geld beroofd onder bedreiging van een mes.

De bezorger, een 17-jarige jongen uit Zwolle, reed op de scooter van zijn werkgever naar een adres in Zwolle waar hij een maaltijd moest afleveren. Op de Moerbeistraat werd hij door twee jongemannen aangesproken. De ene man vroeg hem de weg en daarop bedreigde de andere man hem met een mes en dwong hem zijn geld af te geven. De twee jongemannen zijn na de beroving weggelopen richting de Eikenstraat.

Signalement van de man 1:
– 18 a 24 jaar
– Blanke huidskleur
– Donkerblauw trainingspak van merk Puma
– Geen gezichtsbeharing
– Beetje bollige neus

Tweede man:
– 18 a 24 jaar
– Blanke huidskleur
– Blond haar
– Donkerblauwe spijkerbroek
– Zwart vest/sweater met capuchon
– Zwarte jas met op de achterzijde thv de schouders tekst: "Hardcore"
– Droeg pet van merk Nike

De 17-jarige man heeft aangifte gedaan. Politie heeft meteen ter plaatse een buurtonderzoek ingesteld.
De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen of mensen die meer weten van deze beroving. Ze kunnen bellen met 0900 8844, een bericht achterlaten in het digitaal tipformulier of anoniem een melding doen bij Misdaad anoniem 0800 7000.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Uh, trainingspakje en een capuchonnetje, tsja daar moet je never/nooit voor stoppen. Keihard op ’t gas als zulke luitjes je proberen aan te spreken, zelfs als je zulke luitjes ‘in de verte’ ziet rondhangen. Gas erop.

  ’t is helemaal geen weer voor een capuchon immers. Ik bedoel maar; probeer een heeeel klein beetje ‘snugger’ te zijn. Dan ben je niet zo al te gemakkelijk ‘slachtoffer’.

  Ik ben er nogal blij mee dat zulke foute lieden zich zo herkenbaar kleden 🙂

  Vertel ’t niet verder. Voor je ’t weet staan ze ons in driedeligpak te
  overvallen.  ⚠️ Meld

 2. @ Hikje zit vol vooroordelen wat kleding betreft. En is zelf niet helemaal snugger. Ik zou als ik hem was maar lekker binnen blijven, stel je voor dat hij een jongere met een trainingspak tegenkomt of iemand met een vest met capuchon. En dan vol op het gaspedaal trapt , straks veroorzaakt hij nog een ongeluk.


  ⚠️ Meld

 3. Klopt Pijlman, grotendeels kwestie van smaak.
  Maar de luitjes die met capuchons op rondlopen vertrouw ik
  echt voor geen meter! Die doen dat denk ik vanwege de alom
  aanwezige camera’s. En dat zijn nogal wat luitjes.

  Waarom rijdt de Zwolse Polisie uit met burgerauto’s met zwaailichten
  erop , totaal ’t gas erop. Niet eentje maar een stuk of vijf.

  Doe de deur niet open voor vreemdelingen.  ⚠️ Meld

 4. Hikje je moet beter lezen waar staat in dit bericht dat deze klojo zijn capuchon op had? ” En dat de politie daar adequaat op reageert en gelijk uitrukt is toch normaal. Gelukkig wel. En niet iedereen is zo’n bangerik als jij bent…


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben ook zo’n bangerik als Hikje. Als ik in de verte een groepje capuchonnen zie, is ook het eerste wat ik denk of ik niet beter een straatje om kan lopen.
  Zonnebrillen als de zon niet schijnt vertrouw ik ook niet.


  ⚠️ Meld

 6. zon typische doorgesnoven junkie die zich de hele dag kapot loopt te zweten in zn hardcore bomberjassie, ogen van een kicken en op zoek naar paar euro voor speed….geen haar beter dan het andere tuig waar we met zn allen altijd van alles van vinden omdat het medelanders zijn…gewoon allemaal van hetzelfde laaghartige soort.


  ⚠️ Meld

 7. Waren het Nederlanders of Ieren die liepen te klieren, of gewoon Amsterdammers of Roemenen? ’s Zomers is het altijd gezellig in de stad >:(


  ⚠️ Meld

 8. Doar giet ’t nie umme olde zaodneier! Het zijn zielige stumpers die voor een paar tientjes een jongen van 17 de stuipen op het lijf jagen. En dan zijn er nog de mensen die roepen: Ja je weet niet waar dat gedrag vandaan komt en waarom zon jongen dat doet.

  Nee dat klopt dat weet ik niet en het interesseert me niet. Als je een geweten hebt en je bent in staat om iemand te overvallen om aan je geld te komen dan heb je hulp nodig en daar kun je uit jezelf prima naartoe stappen. Ons land is rijk aan dat soort hulpinstanties.

  De discussie over de afkomst moet nu maar eens klaar zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Dat alle Zwollenaren hopelijk allen het bericht van CO in de oren knopen, Ik zou bijna amen zeggen 😉

  Ontwijk de luitjes die met een trainingpakje en een capuchon
  op lopen op klaarlichte dag.

  En als je zulken zien rondwandelen, ff je buurtbewaking
  via whatsapp informeren.  ⚠️ Meld

 10. Nee sloalippe, dat signalement geven ze altijd als het er is….wellicht omdat je dan makkelijker iemand kan herkennen, maar zover had jij vast nog niet nagedacht.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.