Vliegende start voor PEC Zwolle

Zwolle – Met zes doelpunten is PEC Zwolle’s openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 allesbehalve saai te noemen. Na een wat moeizame eerste helft, gooit de ploeg van trainer John van ’t Schip na rust alle ballast van zich af. Dankzij doelpunten van Dirk Marcellis, Adil Auassar (eigen doelpunt), Mustafa Saymak en Bram van Polen winnen de Zwollenaren van Roda JC Kerkrade (4-2). ,,Het was niet altijd goed en het ging niet makkelijk, maar de overwinning is binnen", glundert verdediger Marcellis.

Met de oude bekenden Diederik Boer en Erik Bakker in de basis, naast nieuwelingen Younes Namli en Piotr Parzyszek, begon PEC Zwolle aardig aan het duel met Roda JC Kerkrade. Een schotje van Saymak ging over. Parzyszek legde niet veel later de bal klaar voor de middenvelder, maar zijn hakbal werd nog gekeerd door een verdediger van de Limburgers. De bezoekers lieten zich in aanvallend opzicht ook gelden, mede omdat de Zwolse opbouw af en toe haperde. Jorn Vancamp profiteerde na tien minuten bijna van zo’n slordigheid, maar toen kon Diederik Boer nog redding brengen. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Saymak kaatste verkeerd terug, waarna Simon Gustafson eenvoudig de bal in de verre hoek kon schieten: 0-1. Een tegenvaller, die het Zwolse spel ook geen goed deed. Toch kwam vlak voor rust de gelijkmaker op de borden. Uit een hoekschop scoorde Dirk Marcellis koppend, een treffer die enthousiast werd begroet door de aanhang in het MAC3PARK stadion. Boer was logischerwijs ook blij met die gelijkmaker. ,,De 1-1- viel op een geweldig moment, want toen konden we gelijk in de rust orde op zaken stellen."

Die gelijkmaker deed het spel van PEC Zwolle goed. Want na rust lieten de Zwollenaren vrij aardig voetbal zien. Het resulteerde al snel in de 2-1. Een voorzet van linksback Bram van Polen werd door Roda JC Kerkrade-invaller Adil Auassar in zijn eigen doel gewerkt. Het doelpunt was een opsteker, maar toch kwam de Kerkraadse ploeg terug in de wedstrijd. Uit een counter versierde Mikhail Rosheuvel een strafschop, die door Gustafson koeltjes werd binnengeschoten. Het was het sein voor de mannen van Van ’t Schip om nog meer de aanval te zoeken. Een listige bal achter de Roda-defensie leverde vervolgens de bevrijdende 3-2 op. Saymak was eerder bij die steekpass dan doelman Hidde Jurjus en zijn lob bezorgde Zwolle opnieuw de voorsprong. Nadat niet veel later Van Polen ook zijn doelpunt meepikte, was het duel wel gespeeld.

Volgende week zondag gaat PEC Zwolle op bezoek in Rotterdam. Om 16.45 uur wordt er op Het Kasteel afgetrapt tegen Sparta Rotterdam.

PEC Zwolle – Roda JC
Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 13.000
Gele kaart : Gustafson (Roda JC)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak (90+1. Israelsson), Bakker (90+1. Reijnders), Thomas, Namli, Parzyszek (76. Nijland), Mokhtar

Roda JC: Jurjus, Anaou, Kum (46. Auassar), Werker (70. Ndenge), Van Peppen, El Makrini, Rosheuvel, Gustafson, Gnjatic, Vancamp, Paulissen (63. Van Velzen)

Scoreverloop:
22. Gustafson 0-1
45+1. Marcellis 1-1
53. Auassar e.d. 2-1
62. Gustafson pen. 2-2
66. Saymak 3-2
74. Van Polen 4-2

Bron: www.peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Mooie start, kan alleen niet wennen aan het uitfluiten van je ploeg als er nog geen half uur gespeeld is in de eerste competitie wedstrijd.
  Ff zeicen is terrecht maar uitfluiten>:(


  Maak melding

 2. Wat oogt dit ‘nieuwe veld’ lelijk zeg! Gewoon die rekening niet betalen aan de leverancier, wegens wanprestatie. Ben niet pers√© een tegenstander van een kunstgrasveld, maar dit is een gruwelijk wanprodukt. Lelijk om te zien en schijnbaar ook gevaarlijker want:
  Er zijn goede beelden van de slip-partij van RodaJC speler Kum, naar mijn idee glijdt hij weg over kurk-bolletjes. En zijn knie knikt griezelig verkeerd. Eigenlijk speel je op een soort ijs-veld, op die plekken waar kurk omhoog gewoeld wordt tijdens een wedstrijd. Dan zijn autobanden-rubber verkiesrijker , want stroever.


  Maak melding

 3. Afgezien van het ‘veld’ heb ik toch een aardige wedstrijd gezien. Dit kon Roda JC niet 90 minuten volhouden (PEC afjagen, zoals ook Volendam het deed in de voorbereiding, waarschijnlijk de inspiratie voor Roda), alhoewel een 0-2 of zelfs meer voor Roda had zomaar gekund in de eerste helft.
  Had er vertrouwen in dat de wedstrijd ging kantelen.
  Die Sandler, kan dat eigenlijk wel, op zo’n cruciale positie? Boer is een zegen voor heel Zwolle.;)


  Maak melding

 4. Fiin resultaat belangrijk zijn de 3 punten. Boer op goal voelt toch weer fijner.
  Sandler hield het gisteren op 30 procent inzet. Bij het tweede doelpunt stond hij uit zn neus te eten, iets waar hij in de 1e helft niets van had geleerd!*
  Weet iemand of er al meer bekend is over de komt van Freire?


  Maak melding

 5. Genoten van een zeer amusante wedstrijd, wat Bakker in de eerste helft mankeerde weet ik niet, maar hij gsossierde in passes op maat aan een speler van Roda. Ik was onder de indruk van het herstel in de tweede helft. Verzorgd voetbal met de juiste agressie en ook eerdergenoemde Bakker speelde tweede helft prima. De tweede helft was een mooie manier van klantenbinding.


  Maak melding

Reageer