Eerste oefenwinst Berkum in het nieuwe seizoen

Zwolle – Berkum heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen zondaghoofdklasser VV Heerenveen met 4-0 gewonnen. Het 1e kwartier gaf een gelijkopgaande strijd te zien zonder veel kansen voor beide teams. De enige grote kans was voor Frank Hoolsema die door nieuweling Björn Bakker vrij voor het doel werd gezet. Zijn schot belandde echter in het zijnet.
In de 23e minuut bereikte Jorben Nieuwenhuis met een mooie dieptepass de snelle Ricardo Kuijer. De Berkum-spits werd vervolgens binnen de 'beruchte lijnen' onreglementair ten val gebracht. De toegekende strafschop werd door Berkum-captain Marc van der Meulen feilloos benut (1-0). Tien minuten later was er na een hoekschop nog een mooie kopbal van Jasper Bremmer die door Heerenveen-goalie Jasper Bremmer met enige moeite werd gestopt. Na de thee kwamen Chris van der Meulen, Jordi Lemmens en doelman Huib Veurink binnen de lijnen. Berkum werd steeds sterker en drukte het overwicht ook vrij snel in doelpunten uit. Binnen 20 minuten zorgde Youp Kok met drie goals voor een loepzuivere hattrick. Met zijn laatste doelpunt bepaalde hij tevens de 4-0 eindstand in deze oefenwedstrijd.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Der lopen bij Berkum enkele jonge spelers rond die bij PEC niet zouden misstaan. Zeker achterin en op doel niet. Als spelers uit de 4e klasse het niveau bij PEC aankunnen dan zeker spelers uit de Hoofdklasse. Toch?

 2. Toeval? De keeper van Heerenveen is denk ik een volle neef van
  Berkumspeler Jasper Bremmer.

 3. Spelen we vanavond wel met onze sterkste opstelling of gewoon weer met Youp in de spits?

 4. Wel apart dat van de verlies partij tegen DVS , met maar liefst 7-2 geen verslag is van gemaakt. Het zou vast wel weer geflatteerd zijn??

 5. Waarom wordt er alleen verslag geplaatst als Berkum gewonnen heeft?
  2x kansloos verloren tegen DVS en MSC MEppel…….

 6. Goeie vraag! Het is sowieso vaak wat selectief wat hier gepost wordt. Er zijn meer clubs dan alleen Berkum, BQ en WVF. Ik snap wel dat de rest een ander niveau speelt maar als je het weblogZwolle noemt dan moet je of al het zwolse sportnieuws posten of hernoemen naar WeblogZwolle-eerste-klasse-en-hoger.nl

 7. @ code rood

  Dit verhaal gaat niet op, het ligt aan de aanvoer van de clubs.
  Als bijv csv niks aanlevert komt hier niks te staan.

 8. Dat wist ik niet!

  Het zijn dus alleen Berkum, BQ en WVF die zichzelf graag op internet zien hahahahaha grapje hoor

 9. De kale kakclub heeft twee keer dik verloren nou hoor of zie ik niks.
  Ook graag in slechte tijden een verslag
  Ik hoorde trouwens dat er aardig wat sponsors weglopen bij Berkum wat is er aan de hand het beleid?

Reacties zijn gesloten.