Zwollenaren ongeremd de Cauberg af

Zwolle – Sinds enige maanden wordt er in een dubbele garagebox in Dieze gewerkt aan een replica van de Rolls Royce Fab1 uit de film Thunderbirds Are Go. De reden is het enthousiaste idee van 4 mannen die komende zaterdag 19 augustus met deze bolide de Red Bull zeepkistenrace gaan rijden. Deze vier mannen, Luc Oude Veldhuis, Earnst Brinkhuis, Eyle Brinkhuis en Geert Kamminga vormen één van de twee Zwolse teams die uitgenodigd zijn om zich in een zelfgemaakte zeepkist van de berg te laten rijden.

naamloos-2-van-5.jpg

Als team moet je worden uitgekozen omdat het aantal aanmeldingen te groot is voor dit gewilde evenement. Deze editie was er plaats voor 70 zeepkisten, en kwamen er zo’n 350 aanvragen binnen. Op basis van de ingezonden aanvraag zijn de 70 deelnemers uitgekozen. De zeepkistenrace wordt gereden in Valkenburg. De zelf gemaakte bolides gaan met een rotgang van de Cauberg af. Drie maanden geleden kwam het verlossende woord van de organisatie, en kon er met het ontwerp begonnen worden. Het is dan heel handig als je een productontwikkelaar in je team hebt. Na de schetsen is met het bouwen begonnen. Het resultaat? Een biggetjes roze Rolls Royce met allerlei features die nog niet verklapt mogen worden.

finish_zeepkist.jpg
blauwprint_zeepkist.jpg

De zeepkist moet zeker solide in elkaar zitten, want tijdens een testrit op de Holterberg werd al een snelheid behaald van 65 kilometer per uur. Dat de Cauberg wat steiler is, dat deert de mannen niet. "We gaan er gewoon voor", wordt er nuchter geantwoord op de vraag of er geen zenuwen in het spel zijn. Het parcours heeft ten opzichte van de Holterberg nog wat andere eigenschappen die overwonnen moeten worden. Onder andere een schans en een trappetje maken het parcours een uitdaging. Dat de zeepkist waarschijnlijk niet ongeschonden uit deze uitdagingen komt, staat voor de heren al wel bijna 100% vast. "Als de voorkant maar een beetje heel blijft, dan kunnen we die nog als herinnering in de garage ophangen." Ieder team mag 30 seconden voor de daadwerkelijke start gebruiken om het thema meer daadkracht te geven. De race naar beneden zal voor de Rolls Royce een reddingsactie zijn, waar lady Penelope onder aan de berg hulp moet bieden aan een schoolbus met kinderen die een ernstig ongeluk heeft gehad. De zeepkistenrace wordt live uitgezonden op de Facebookpagina van Limburg1. Vind je de Rolls Royce een stem waard of wil je nog meer te weten komen over het team? Dan kan je deze deze link bezoeken.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Beste verbinding. Onder deze naam reageer ik al sinds het bestaan van dit weblog. (Onder een andere domeinnaam zelfs)

  Nog nooit hebben er zulke toefdroeters als Taupe dit weblog besmeurt.


  ⚠️ Meld

 2. @Verbinding – geen idee waarom je vindt dat zuidski en alterego niet vriendelijk hebben gereageerd. Ze beginnen allebei met een compliment. Prima toch?

  Daarna reageren ze allebei op de tweede reactie, die van Tokus. Dié is pas onvriendelijk want die verwijt de mensen waarover dit bericht gaat dat ze hun tijd in een hobby steken in plaats van ontwikkelingshulp te gaan doen. Beste Verbinding, vind je dat dan normaal?? Dat is pas onvriendelijk! En wie kaatst…


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben nog nooit in afrika geweest en heb in de nabije toekomst ook geen plannen om te gaan.
  De kans dat ik putten ga slaan daar is statistisch gezien nihil.

  De toon op dit weblog staat mjj steeds minder aan, dit even terzijde.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.