Buitenfilm ‘Lion’ op het Celepleintje

Zwolle – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus organiseert Filmtheater Fraterhuis een Pop Up Cinema onder de sterrenhemel op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden bij het vallen van de duisternis om 21.30 uur de indrukwekkende film ‘Lion’. Het hartverscheurende, op feiten gebaseerd drama over een geadopteerde Indiase jongeman, die na 25 jaar op zoek gaat naar zijn herkomst.

buitenfilm_celeplein_copy.jpg

Op een station in India raakt de vijfjarige Saroo zijn broer kwijt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en belandt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta. Wekenlang zwerft hij door de straten tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Als hij dertig is gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij dat ene station denkt te herkennen… Deze indrukwekkende film is gebaseerd op Saroo Brierley’s memoires die in ons land zijn verschenen onder de titel ‘Mijn lange weg naar huis’.

Celepleintje
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend, en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier. Inclusief programmaboekje. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.