Dames Triade blijven in de eerste divisie

Zwolle – Het triatlonseizoen voor de dames zit er weer op. Dit weekend vond de finale van de 1e Divisie triatloncompetitie plaats. De finalewedstrijd in Leiderdorp was een team relay. Het damesteam van TV Triade behaalde een 18e plaats en eindigde in het eindklassement van de competitie op een keurige 17e plaats van de in totaal 21 teams.

triade_damesteam_1e_divisie.jpg 

Bij de team relay in Leiderdorp moesten de vier atleten in estafette vorm een mini triatlon afleggen van 300 meter zwemmen, 5 km fietsen en 2 km lopen, waarna de volgende atleet wordt aangetikt. Marie Klein startte als eerste teamlid samen met de eerste atleten van de andere teams. Daarna volgden Patricia Seinen, Arlana van Ommen en Kimberly Kok. Het team kwam met een eindtijd van 1:48:55 als 18e over de finish. In het eindklassement is het team als 17e geëindigd en heeft zich daarmee verzekerd van nog een seizoen in de 1e divisie.

Het 3e divisie herenteam eindigde zaterdag bij de laatste wedstrijd in de competitie als 10e in Ouderkerk aan de Amstel. In het eindklassement heeft het team de 12e plek behaald.

Het 2e divisie herenteam van Triade staat bovenaan in de 2e divisie en kunnen op 9 september kampioen worden in Vroomshoop.

TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim honderd leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging sinds dit seizoen met een jeugdafdeling gestart. Triade wordt gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany.

Artikel delen: