Jongeren presenteren eigen bedrijf bij PEC

Zwolle – Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben jongeren uit Zwolle kennis gemaakt met het ondernemerschap. Ze kregen begeleiding, presentaties en workshops van ervaren ondernemers. Op 1 september 2017 is de grote dag voor de deelnemers. Dan presenteren ze hun eigen onderneming tijdens de feestelijke kick out van ZomerOndernemer Zwolle in het Mac3Park Stadion, PEC Zwolle.

zomerondernemer_zwolle.jpg

De jongeren tussen de 15 en 23 jaar werkten in hun zomervakantie naar dit feestelijke moment toe. Onder begeleiding van professionele trainers startten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvingen een startkapitaal en waren verzekerd. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Loyals konden de jongeren gratis deelnemen aan het project ZomerOndernemer.

 

De deelnemers waren iedere week te gast bij lokale ondernemers uit de regio. Ze bezochten Bloem & Styling ‘Aan de Zeven Alleetjes’ en waren te gast in de Droom van Zwolle. Ook namen ze een kijkje in de keuken bij McDonald’s Zwolle Zuid en tot slot bezoeken ze volgende week nog Waanders In de Broeren. Het project sluit op 1 september af met een feestelijke kick out in het Mac3Park Stadion, PEC Zwolle. De deelnemers presenteren hun bedrijf tijdens een ondernemersmarkt en ontvangen het officiële ZomerOndernemer certificaat. Ook maakt het project de regionale winnaar bekend die mag deelnemen aan de landelijke finale op 5 oktober. Iedereen is van harte welkom op 1 september vanaf 15.30 uur in het Mac3Park Stadion in Zwolle. Aanmelden kan via info@stichtingtne.nl.

Artikel delen: