PEC blijft steken op gelijkspel in Rotterdam

Zwolle – PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Sparta op Het Kasteel. Zwolle komt al vroeg op voorsprong via Youness Mokhtar, maar na de gelijkmaker van Robert Mühren houden de ploegen elkaar in evenwicht. ,,We moeten tevreden zijn met een punt", vertelt trainer John van ’t Schip.

Zwolle begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Roda JC. Die elf hadden het de eerste tien knap lastig met Sparta. Toch was het Zwolle dat de leiding nam, vlak nadat de ploeg van trainer John van ’t Schip via de omver gelopen Ryan Thomas misschien wel een strafschop had moeten krijgen. Youness Mokhtar was het eindstation na een fraaie aanval over de rechterkant. Via Mustafa Saymak en het terugleggen van Piotr Parzyszek kon de linkerspits de bal achter doelman Roy Kortsmit schieten. Lang genoten de bezoekers niet van de verkregen voorsprong. In de omschakeling stond Robert Muhren op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te prikken. Het duel golfde in die eerste helft veel op en neer, maar de beste kansen waren voor PEC Zwolle. Kortsmit redde echter op inzetten van Saymak en Mokhtar. ,,Het spel golfde op en neer. Jammer dat we die 1-1 zo tegen kregen, dat moet er echt uit", vond Mustafa Saymak.nte.

Ook direct na rust handelde de Sparta-keeper adequaat op de poging van Kingsley Ehizibue. Niet veel later ontsnapte Zwolle toen Loris Brogno de bal op de paal schoot en Diederik Boer moest ingrijpen op een schot van Bart Vriends. Wat volgde was een spebeeld waren in beide ploegen het wel probeerden, maar waarbij de krachten langzaam aan wegvloeiden. De grootste mogelijkheden waren nog voor Zwolle, via Ryan Thomas (schot over) en Saymak, die een steekbal net niet onder controle kon krijgen. ,,Daar baal ik wel van", vindt de middenvelder. Zijn trainer, Van ’t Schip stelt Zwolle tevreden moet zijn met een punt. ,,We kwamen een paar keer goed weg, maar helaas geen zege. Dan moet je tevreden zijn."

Volgende week wacht voor PEC Zwolle weer een thuiswedstrijd. In het MAC3PARK stadion wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Twente. Tekst: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Sandler wordt dit jaar de nieuwe van der Hart voor mij, wat een drama weer bij dat tegendoelpunt. 100 procent inzet ipv 70 procent jongen. Thomas is inmiddels een echte blauwvinger aan het worden, klasse speler. Uitslag kan ik mee leven.


  Maak melding

 2. @Zuid
  Dat tegendoelpunt kon ontstaan doordat Bakker bij de middencirkel zomaar de bal weggaf. Ben het met je eens dat Sandler niet goed zat bij het tegendoelpunt, maar het hele drama begon door balverlies van Bakker.
  Bakker speelde gisteren ook op Jupiler niveau.
  Verder: 1-1 een terechte uitslag volgens mij.


  Maak melding

 3. @Mike

  Klopt inderdaad dat de fout bij de middelcirkel begon maar hoe laks Sandler daarna die bal gewoon voor laat gaan is echt amateurniveau.
  Hopelijk is onze gehuurde Argentijn daar feller is.

  Is daar al nieuws over?  Maak melding

 4. Ik zeur niet, ik spreek mijn mening/angst uit en jij bestempeld dat als zeuren omdat je een andere mening hebt. Lijkt me wat kort door de bocht.

  De punten die je hebt behaald zijn tegen degradatiekandidaten. Ik zeg allemaal maar dat het een zwaar seizoen word als je het tegen deze ploegen zo lastig hebt. En daarmee bedoel ik dat ik hoop dat het beter word.

  Heb ik je zo voldoende toegelicht Leonardo?


  Maak melding

Reageer