Leger des Heils gaat tuinieren

Zwolle – Op het terrein van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 9-11 is enige tijd geleden een moestuin aangelegd die wordt onderhouden door bezoekers van buurtinloophuis ‘Bij Bosshardt”. Op zaterdag 9 september om 12:15 uur wordt deze moestuin officieel geopend door Dik van de Hoek, directeur van de werkeenheid Overijssel van het Leger des Heils.  

moestuin_1-1.jpg

De gedachte achter de moestuin is tweeledig: de tuin biedt bezoekers een leuke ontspanning en er worden groenten gekweekt voor de maaltijden van ‘Bij Bosshardt’.  Bezoekers van ‘Bij Bosshardt’ speelden al een tijdje met het idee van de moestuin. De maaltijden van de buurtinloop werden al verzorgd door een groep vrijwilligers uit de buurt; hoe mooi zou het zijn als zij dan ook nog eigen groente konden serveren! Er heeft zich inmiddels een groepje vrijwilligers gevormd die zich bezig houdt met de tuin, maar er is nog ruimte voor meer vrijwilligers.
Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de opening van de moestuin.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat een heerlijk initiatief. Ik kijk er nu al naar uit om eens te gaan tafelen bij boszhart.
    Staan carlo en ron in de zaak? Net als gordon wel eens doet?


    ⚠️ Meld

  2. Op zich leuk van het Leger, maar hoeveel van dit soort initiatieven zijn er al niet, en werken ze? Het Huis van Vriendschap en de Buurtmoestuin liggen op een steenworp afstand en die doen precies hetzelfde.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.