Danceseizoen Hedon in de startblokken

Zwolle – Vanaf zaterdag 2 september kunnen feestgangers weer elk weekend terecht in Hedon voor de meest uiteenlopende feesten. De eer is aan het hiphop- & r&b-concept LUX, welke met o.a. Bizzey het nieuwe danceseizoen van het Zwolse podium zal aftrappen.

hedon.jpg
Foto: Stefan Lucassen

Later in de maand komen ook de succesvolle concepten Singlefeestje, DEEP en de drum ’n bass-act Black Sun Empire naar Hedon. Kaartverkoop voor het complete programma is al gestart, kijk voor de meest complete programmering op www.hedon-zwolle.nl . "We hebben geprobeerd een programma neer te zetten wat een breed publiek aanspreekt, zowel in de grote als in de kleine zaal. Alleseters en genre-puristen moeten allebei aan hun trekken kunnen komen en ik denk dat dat zeker gelukt is." Aldus dance programmeur Paul van ’t Veer over de diversiteit van de dance avonden in het najaar.

Het eerste weekend van september wordt geheel in stijl afgetrapt met hiphop en r&b feest LUX met o.a. Bizzey op het podium. De voormalige MC van Yellow Claw scoorde hits met o.a. Traag, Badman Ollo, Doe Je Dans en Lekker Lekker. Later in de maand vinden we ook de terugkeer van het iconische technofeest DEEP op het programma. Vast gezicht en resident DJ Roy El Kei heeft ditmaal het technoplatform Ravedans uitgenodigd voor een extra intense set. Binnenkort wordt de headliner voor Hedon’s langstlopende feest bekendgemaakt, maar tot die tijd kunnen bezoekers hun vertrouwen in het programma uiten door blind het Durfal-ticket aan te schaffen.

Singlefeestje viert inmiddels alweer haar vijfjarige bestaan in Hedon en wel in een uitverkocht huis verdeeld over twee zalen. Van de hand van hetzelfde team vindt eind september ook Zer00’s Heroes plaats. Een avond vol déjà vu’s uit het eerste decennium van dit millennium. Maar ook aan de klassiekers uit de jaren ’80 is gedacht middels de stijlvolle clubavond Kulture Klub.

Drum ’n bass liefhebbers wachten al enige tijd op de komst van Black Sun Empire, die op vrijdag 29 september hun nieuwe album The Wrong Room naar de Zwolse dansvloer brengen. Het reggaefeest van Zwolle, Reggae Yard brengt ditmaal de Jamaicaanse vibe met de dancehall en reggae van het Amsterdamse Jamrock Sounds. Houseliefhebbers moeten zeker 7 oktober omcirkelen in hun agenda want met zijn compleet eigen clubshow gaat Freddy Moreira de gezelligheid van zijn optreden tijdens Koningsnacht zeker evenaren. "Houd ook vooral de komende tijd het programma in de gaten, want er worden nog een aantal mooie nieuwe avonden bekend gemaakt." voegt Paul van ’t Veer er nog aan toe.

Eens in de maand kunnen liefhebbers van (live) elektronica in Hedon terecht op de donderdag avond tijdens Strohm. Rob Peters (van Seven League Beats en tevens producer van o.a. Typhoon) liet in een interview met DJ Broadcast al weten dat Strohm een belangrijke rol speelt in de Zwolse elektronische scene. "Daar boeken ze bekende en onbekende nieuwe acts, die vervolgens heel goed gaan. Het is vet als daar iets staat wat niemand kent en dat vervolgens op bijvoorbeeld Noorderslag aanslaat. Wat betreft de frisse nieuwe dingen moet je bij Strohm zijn." aldus Rob Peters. In het najaar staan de altijd experimenterende Sjamsoedin en Lakshmi, welke onlangs nog te zien was als deelnemer bij De Slimste Mens op de agenda.

Ter ere van de trouwe bezoekers en het nieuwe seizoen, verloot Hedon op Facebook een VIP pakket met tickets voor álle dance avonden in de maand september, 2x een partyoutfit van Kootuur X Minimum t.w.v. €200,- én mogen de gelukkige winnaars op zaterdag 16 september als VIP naar de uitverkochte vijfjarig jubileumeditie van Singlefeestje. De winnaars worden in een limousine opgehaald en afgezet bij Hedon, waarbij ze als VIP’s ook toegang hebben tot het backstage café en balkon. De winnaars krijgen die avond ook een eigen videograaf mee die een persoonlijke aftermovie maakt van de hele avond. De actie loopt t/m vrijdag 1 september.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. ja ik ben er bij hoor! beetje mdma in mijn mik douwen en goed veel alcohol om het af te toppen…

    Ik probeerde slechts wat mensen uit de tent te lokken. Ik zal het niet meer doen.

    Een positieve noot: Het is knap dat zo’n puur Zwols feestje als DEEP de liefhebbers uit alle regios weet te trekken. BRAVO!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.