Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Zwolle

Bouwen, groeien en samenwerken in 2008. Daarover gaat de toespraak van burgemeester Henk Jan Meijer tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Zwolle. Op woensdag 2 januari 2008 is iedere inwoner van Zwolle van harte welkom in Theater De Spiegel. Samen met de raad en het college wordt het jaar 2008 ingeluid.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Na koffie en thee en een muzikale ontvangst door het barbershopkoor De Jongens van de Reisvereniging houdt burgemeester Henk Jan Meijer om 20.00 uur zijn toespraak. Voor de visuele ondersteuning van de toespraak is succesvol samenwerking gezocht met Landstede Vormgeving & Entertainment; een beroepsopleiding van Landstede.

Concert

Na de toespraak kunnen de gasten genieten van een concert van Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis. Thomas is een uniek Zwols orkest opgericht in 1897. Het is van oorsprong een harmonieorkest dat zich tegenwoordig toelegt op het spelen van lichte muziek. Samen met solistes Cindy Oudshoorn, Esther Groenenberg, Anna Popma en Anna Hoekstra worden nummers in verschillende genres gespeeld.

De meeste stukken zijn gearrangeerd door de Zwolse arrangeur Rik Elings. Hij is ondermeer bekend van zijn arrangementen voor het Orkest van de Luchtmacht en de Zwolsche Muziekfabriek.

Receptie

Na afloop van het concert is er tot 23.00 uur een receptie in de foyers van De Spiegel. Een combo onder leiding van Rik Elings speelt tijdens de receptie in de Stentor foyer.

In de Cortegaerdtzaal brengt Lenze L. Bouwers, de stadsdichter van Zwolle, een speciaal voor de bijeenkomst geschreven gedicht ten gehore. Hij draagt dit gedicht, en ander werk, voor om 21.30, 22.00 en 22.30 uur.

Kaarten

Voor het bezoeken van de bijeenkomst zijn (gratis) kaarten nodig die op de volgende manier gereserveerd kunnen worden:

·         bij het bespreekbureau van De Spiegel (Spinhuisplein 14), op werkdagen geopend van 16.00 tot 21.00 uur en in het weekend een uur voor een voorstelling;

·         telefonisch op werkdagen van 16.00 tot 21.00 uur en in het weekend een uur voor een voorstelling: 038-4 288 288 (na reservering moeten de kaarten bij het bespreekbureau van De Spiegel afgehaald worden);

·         via de website van Odeon De Spiegel: www.odeondespiegel.nl (in het programma op 2 januari de nieuwjaarsbijeenkomst opzoeken en volgens de aanwijzingen kaarten reserveren);

·         via de website van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl (de aandachtsknop ´bij elkaar´ op de homepage heeft een link naar het bestelformulier op de site van De Spiegel).

 

Artikel delen:

Reageer