Nelleke Vedelaar kandidaat voorzitterschap PvdA

Zwolle – PvdA-wethouder Nelleke Vedelaar (1977) uit Zwolle stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van haar partij. Vedelaar wil aftredend partijvoorzitter Hans Spekman opvolgen na de verkiezing die van 26 september tot 4 oktober plaatsvindt. De lokale bestuurder, die in de hoofdstad van Overijssel verantwoordelijk is voor de portefeuilles Zorg, Wonen, Armoedebestrijding, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ziet het als de belangrijkste opdracht voor de PvdA om vertrouwen terug te winnen.

"Dat is geen makkelijke opdracht, maar ik ben optimistisch en strijdbaar," stelt Vedelaar. "Als PvdA moeten we mensen weer een duidelijk perspectief bieden en helder maken wat onze traditionele sociaaldemocratische waarden in deze moderne tijd nou eigenlijk concreet betekenen." Daar zijn wel veranderingen in de partij voor nodig, aldus de wethouder: "Weer inspiratie halen uit het dagelijks leven van mensen in plaats van de Haagse vierkante meter. De deuren van de partij opengooien voor nieuwe geluiden naast traditionele bondgenoten, een warm nest bieden met ruimte voor iedereen. En werkelijk, altijd, trouw zijn aan onze idealen." 

Haar ideeën voor de PvdA schreef Vedelaar op in het manifest ‘Strijdbaar’. Daarover gaat de kandidaat partijvoorzitter de komende weken in gesprek bij PvdA-afdelingen en netwerken, en met zoveel mogelijk strijdbare mensen in de samenleving die de sociaaldemocratische beweging verder vorm willen geven.

Vedelaar is sinds 2010 wethouder in de gemeente Zwolle, waar ze daarvoor al vier jaar gemeenteraadslid was. Eerder werkte ze bij het kenniscentrum NICIS Institute aan vraagstukken rond grote steden en studeerde sociaal-culturele wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen de Partij van de Arbeid schreef ze mee aan het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De lokale PvdA (afdelingsbestuur en fractie) ondersteunt de kandidatuur van Vedelaar van harte. "We zijn ervan overtuigd dat zij als partijvoorzitter een enorme versterking van de PvdA zal zijn", aldus vice-fractievoorzitter Jan Slijkhuis. "Samen met Nelleke hebben we als PvdA veel bereikt in Zwolle. Ze staat tussen de mensen, heeft daardoor kijk op wat mensen echt nodig hebben en dat is weer precies wat onze partij nodig heeft. Met het belang van onze partij voor ogen maar met pijn in ons hart voor Zwolle zullen we haar laten vertrekken als zij gekozen wordt."

Mocht Nelleke Vedelaar worden gekozen tot partijvoorzitter heeft dat tot direct gevolg dat zij haar wethouderschap zal beëindigen. In dat geval zal de fractie de gemeenteraad voorstellen Eefke Meijerink te benoemen tot nieuwe wethouder.
Op 27 september kiezen de leden van de PvdA Zwolle de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Burgemeester Henk Jan Meijer:
"Het is logisch dat een wethouder zich enige tijd voor de verkiezingen oriënteert op een andere functie. Dat Nelleke een serieuze kandidaat is voor het voorzitterschap van haar partij zegt iets over haar kwaliteiten. Als wethouder van Zwolle toont ze inhoudelijke deskundigheid en grote betrokkenheid bij mensen. Wij wensen Nelleke heel veel succes met de campagne!"

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Tja, de PvdA gaat waarschijnlijk veel zetels kwijt raken. Dan kan Vedelaar wel fluiten naar nog een termijn. Als ze partijvoorzitter wordt, moet ze eerst maar eens uitzoeken waarom de PvdA ?berhaupt het vertrouwen is kwijt geraakt. Daar schijnt het partijbestuur héél anders over te denken dan de kiezer zelf.


  ⚠️ Meld

 2. Een schandalig bericht in de stentor vanochtend over een docusoap over jesse claver.
  Mooi gebaar, jammer dat de belasting betaler dit betaald.
  Sluikreclame noem il dit.  ⚠️ Meld

 3. Gefeliciteerd met het aangrijpen van deze bijzondere kans, Nelleke.
  En met het feit dat de partij het ook in jou ziet zitten, tot op het hoogste niveau.
  Aangenaam je eens te hebben gesproken. Kreeg in korte tijd een aantal (eerder en elders genoemde) kwalificaties over jou bevestigd.
  Geïnteresseerd/mensen mens, intelligent, bindend, (sociaal) betrokken, goed in de communicatie, bescheiden, vriendelijk.
  Goed dat je hier ook nog wel eens reageerde, door de jaren heen.
  Misschien alweer een Zwols-politicus, die naar Den Haag gaat?

  En wat betreft de PvdA… het kan alleen maar beter.

  Succes!  ⚠️ Meld

 4. Ja mevrouw is ook wel in voor een nieuw baantje daar zijn ze wel goed in bij de partij van de aftreders.
  Laat dat warme nest maar zitten daar hebben we er genoeg van in Nederland.Mooi dat deze partij zo ongelooflijk is afgestraft.Op naar de 0 zetelssmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif Shame on you Pvda.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door benny, op 25 augustus 2017 12:49
  Ja mevrouw is ook wel in voor een nieuw baantje daar zijn ze wel goed in bij de partij van de aftreders.

  Ja Benny Trolman ze heeft het beter voor elkaar dan jij achter je toetsenbordje.:D Het is een gis wijfie.:)


  ⚠️ Meld

 6. Het lijkt mij ook beter dat ze geen nieuwe baan zoekt en gewoon jaren wachtgeld blijft ontvangen, Benny. 😮
  De PvdA heeft in 2014 tegen de landelijke trend in, in Zwolle nauwelijks verloren. Allemaal dankzij deze betrokken, menselijke en slimme wethouder. Succes met de kandidatuur!


  ⚠️ Meld

 7. Ik gun haar het allerbeste, maar hoop stilletjes dat ze toch in Zwolle blijft. Vind haar een warme persoonlijkheid, en vind haar hier ook goed op de plek. 8)


  ⚠️ Meld

 8. Nelleke wil ook graag 120.000 euro per jaar verdienen met flink deugen en een vleugje feminisme in de Tweede Kamer. Daarom geen derde termijn als wethouder in het kneuterige Zwolle.

  Succes met het verspreiden van de marxistische idealen, verbinden met elkaar door openheid en warmte. Vergeet de toverwoorden ‘meer diversiteit’ en ‘opkomen voor de minderheid’ niet te gebruiken.


  ⚠️ Meld

 9. Als je je nu nog in de Partij van de allochtonen gelooft hou je jezelf voor de gek,net als de partij dat jarenlang zelf heeft gedaan.Hebben ze in Zwolle dit nog niet door?


  ⚠️ Meld

 10. Den Haag – De gemeente Den Haag spant een kort geding aan tegen de omstreden sjeik Fawaz Jneid. De imam en zijn stichting Qanitoen hielden vrijdag opnieuw een gebedsdienst in de illegale moskee in de wijk Transvaal.

  Het is niet bekend of de imam zelf, die vorige week een gebiedsverbod kreeg opgelegd, ook daadwerkelijk lijfelijk aanwezig was. De stichting Qanitoen, die de gebedsdienst organiseerde, is echter van Jneid.

  Burgemeester Krikke laat weten dat haar geduld met de stichting ??op is??. ⤸Nu de stichting weigert te stoppen rest ons niets anders dan juridische stappen te ondernemen.⤝ De sjeik, die eerder werd veroordeeld wegens het sluiten van illegale Sharia-huwelijken, overtreedt de regels omdat er in het pand alleen bedrijfsmatige activiteiten gehouden mogen worden.
  Gebiedsverbod aanvechten

  Fawaz Jneid gaat zijn gebiedsverbod voor de rechter aanvechten, zo meldde een woordvoerder van Veiligheid en Justitie vrijdag. Volgens hem heeft dit verweer overigens geen schorsende werking op het verbod. Wanneer de zaak, die vrijdag is ingediend, voor de rechter komt is nog niet bekend.

  Misschien dat Nelleke straks deze rotzooi ook op kan ruimen met dank aan de Pvda.


  ⚠️ Meld

 11. Benny.

  Weer ontwaakt met een fikse kater,na overmatig alcohol gebruik ?
  Waarom stop jij het laatste beetje energie wat je nog bezit niet in een behandeling tegen je alcohol verslaving. Je lalt toch alleen maar dronken mans prietpraat met al die alliassen van Alex Hamstra, Sjakel, Kleinganssei.Hannes Jannes. een riks Abeltjes,Kees in dat verwarde dronken brein van jou,


  ⚠️ Meld

 12. Misschien dat Nelleke straks deze rotzooi ook op kan ruimen met dank aan de Pvda.

  Alcohol , dronken brein, verslaving, prietpraat, fikse kater???
  Wat snap je er niet aan, perry, 8:16? Ik lees hier alleen de feiten en nasleep van een PVDA regering.  ⚠️ Meld

 13. Bericht door De Cock, op 26 augustus 2017 10:36

  Beetje domme reactie, niemand gooit de alcohol verplicht in zijn strot ook de PVDA niet, de enige die daar verantwoordelijk voor is is die zuipschuit zelf, Net als de dronkenmanstaal wat bij hem uit zijn strot komt, doet hij ook helemaal zelf, samen met zijn alliassen die in zijn brein wonen.

  Fijn weekend ,


  ⚠️ Meld

 14. Perry moet gaan solliciteren bij de AntifA. Of de documentaire van Jesse Klaver bekijken op de NPO, wordt hij een beetje rustig van.

  Benny heeft verder gelijk:

  “Aangezien pedofilie nog altijd strafbaar is in Nederland, blijkt er een uitzondering gemaakt te worden voor mensen met een andere cultuur en religie. Uit onderzoek door de Universiteit Maastricht en het Verwey-Jonker Instituut is namelijk gebleken dat er alleen al in de jaren 2013 ?? 2014 circa 500 kindhuwelijken in Nederland voorkwamen, waarvan zo??n 160 onder asielzoekers.

  Het ontbinden van kindhuwelijken stuitte echter op bezwaren van een meerderheid in de Tweede Kamer. Een motie met die strekking van de CDA??er Peter Oskam werd op 13 oktober 2015 door de VVD, PVDA, GroenLinks en DENK verworpen.”

  Misschien dat Nelleke een rechte lijn wil trekken en voor iedereen in kindhuwelijk strafbaar te stellen?

  Er zitten kinderen op de basisschool in Nederland terwijl zij al uitgehuwelijkt zijn aan achterneven in Marokko/ Algerije etc. Kinderen met een Nederlands paspoort.

  Helemaal naar het grote voorbeeld van de koran en heilige profeet mohammed. Na het roven en moorden in Medina trouwde hij met 9 jarige aisha. Paste precies in zijn harem met overige vrouwen.

  Walgelijk.


  ⚠️ Meld

 15. Mooi en betrokken mens die keihard gewerkt heeft voor Zwolle maar daarbij nooit de menselijke maat uit het oog heeft verloren. Zou een slimme zet zijn van de PvdA al zou het een gemis zijn voor de stad. Ik wens haar alle succes!


  ⚠️ Meld

 16. Nelleke zo in Spijkers met koppen 😀

  Tussen 12:00 en 14:00
  Al jaren, misschien wel, het beste radioprogramma op de NL-radio!

  Met Dolf Jansen en Felix Meurders :-*


  ⚠️ Meld

 17. Felix Meurders (nu dus live in gesprek met Nelleke en andere kandidaat voorzitter) kent Zwolle als een prachtige levendige stad :D:D:D

  Ken Felix ook, heb em eens gesproken bij Frits Spits in de studio 8)


  ⚠️ Meld

 18. Meurders, Jansen en Vedelaar. PvdA’ers praten met pvda over pvda.

  Wanneer een programma op het NPO van PVV/Fvd/VVD/SGP/SP’er waarin zij praten met PVV/Fvd/VVD/SGP/SP over PVV/Fvd/VVD/SGP/SP?

  Oh nee, zo werkt het al jaren niet meer bij NPO….


  ⚠️ Meld

 19. Een waardeloos stuk van Vedelaar op Joop.nl.

  Het marxisme. links radicaal en één europa is goed. Gelul over meer groen is meer banen en rechts komt nooit met oplossingen. Stem op mij want ik ben een socialistische vrouw of stem op mij want ik ben een jonge halve marokkaan met groene ideeën. Dat is natuurlijk geen populisme.

  Alsof je een stuk leest van een HAVO examen kandidaat van vier jaar geleden. Het blijven toch de laatste stuiptrekkingen van een bijna overleden partij.

  Groet,

  JasperBos  ⚠️ Meld

 20. ja, we moeten tóch ff Jeanine Hennis te hulp schieten, want die gladde viezerik van een Lodewijk Asscher probeert het aandeel van zijn eigen PvdA in de dood van de twee mortiermilitairen in zijn geheel op de vvd coalitiegenoot te dumpen.

  Sure, de fouten die Defensie in Mali maak(te) zijn inderdaad zwaar genoeg om Hennis daarvoor op te laten stappen, daar heeft Asscher gelijk in. Maar zijn uitspraak is ook een geslepen truukje om de mediameute bij de PvdA weg te sturen. Terwijl de Mali-missie een onvervalst Projectje van de Arbeiderspartij was. Mali was een restauratieproject voor de internationale betrekkingen, die geknakt waren na het Nederlandse vertrek uit Uruzgan. Daar lieten Wouter Bos en Bert Koenders in 2010 het laatste kabinet-Balkenende over vallen. “Niet doen, Bert”, zei JPB. “Jawel”, zei Bertje, “Lekker puh.” De PvdA verzette zich vervolgens ook nog fel tegen de zinloze Kunduzmissie waarmee Jolande Sap de stekker uit zichzelf trok. Maar daarna waren er toch internationale politieke reparaties nodig, alsook lokale ego’s die gestreeld moesten worden. Daar diende de Mali-missie zich aan. Of liever gezegd, daar was PvdA-prominent Bert Koenders die in 2013 als VN-gezant in Mali was aangespoeld (!) en een kans zag om de door hem & Wouter veroorzaakte internationale Uruzganschade te repareren: “Hallo MinBuZa Timmerfrans (PvdA), Negerkoning Koenders hier. Stuur eens wat Apaches naar Mali/Malí.” Opvallend detail: de man die een kabinet liet vallen over Uruzgan, was een jaar eerder, in 2009, al aan het lobbyen voor een Mali-missie.

  En aldus geschiedde, want de Partij van de Afrikaantjes gaat altijd dolgraag naar Het Donkere Continent. Ook als Onze Jongens daar op moslims moeten schieten, want wie weet drijft het weer wat stemvee deze kant uit. De Mali-missie werd aldus in november 2013 bekendgemaakt, een maand nadat 90 procent (!!) van het Defensiepersoneel liet weten geen vertrouwen in MinDef Hennis te hebben.

  Met slecht materieel, krakkemikkige koffiemachines en zonder duidelijk doel gingen een paar honderd militairen en een paar Apaches begin 2014 naar Afrika. Waarom? Geen idee. “Wat we wel weten”, schreven we destijds, “Is dat het geen machtsgeile politici met stropdassen zijn die in bodybags terug gaan komen.” Dat soort lui doen alleen de marketing voor de missie.

  Wat we in oktober 2013 al voorspelden, gebeurt in september 2014: Koenders volgt Timmerfrans op als MinBuZa nadat Franske zich via de VN Veiligheidsraad huilend een weg naar Brussel heeft gebluft. Valk voor Koenders’ terugkeer, tekent Timmerfrans nog snel voor een nieuwe Afghanistanmissie waar Uruzgan-afhaker Koenders natuurlijk nooit zijn krabbel onder had kunnen zetten.

  Met de missie in Mali gaat het ondertussen steeds slechter. De internationale jihad laat zich moeilijk remmen, zeker met matig materiaal. In maart 2015 sneuvelen twee militairen bij een Apache-crash. Oorzaak: een technisch mankement. In november van dat jaar is de grote gijzelingsactie in Bamako: 27 doden. En ondertussen werden meer Malinese mannen in de strijdbare leeftijd door onszelf ingevlogen naar het land. In juli 2016 gebeurt het fatale ongeluk met de mortiergranaat waarbij Henry Hoving en Kevin Roggeveld het leven laten. Net als met de gecrashte Apache gaat het om “materiaalpech”. In dezelfde maand schrijft Follow the Money dat militaire levens in gevaar zijn door Defensie-tekorten, met een pijnlijke follow-up waaruit blijkt dat niemand weet wat er in Mali bereikt kan of moet worden, en hoe dan.

  ‘Niet iedereen heeft een eigen helm nodig’, is het verweer van Hennis, waarop militairen in Mali zich openlijk beginnen te roeren, tegen het muiten aan. En dan komt, weer een jaar later, eindelijk het OVV-rapport over Hoving en Roggeveld. Dood door schuld, is waar het op neerkomt, en de druk op Hennis om op te stappen wordt spoorslags groter dan ooit. En dat is allemaal het gevolg van het Afrikaanse prestigeproject van de PvdA – de partij die nu de druk op Hennis opvoert om in het zwaard te vallen.

  Betekent dit dat Hennis niet hoeft af te treden? Natuurlijk niet. Nien blijft politiek verantwoordelijk, en ooit was die verantwoordelijkheid nog iets waard. Als in: als er grove, nalatige fouten worden gemaakt – zoals militairen die om het leven komen door ondeugdelijke mortiergranaten – dient de verantwoordelijk politicus zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen. Anders hoef je nooit meer iemand te vervangen, en kunnen ze altijd doen, laten of liegen waar ze zin in hebben. Iets wat we bij de vvd in toenemende mate hebben zien toenemen.

  Maar vergeet niet dat het de Partij van de Asscher was die het ??Mali?? in ??maligne?? stopte. Het was net zo goed hun opportunisme dat daar militairen sneuvelen, als Hennis?? incompetentie om het leger (-materieel) functioneel en veilig te houden.

  Shame on you Pvda.


  ⚠️ Meld

 21. Mee eens, Benny. Als de kippen erbij om Jeanine Hennis af te schieten. Deden zij het ook maar binnen eigen partij zoals schandaal met Klijnsma, vd Roest, Saadia, Verdaas etc etc.

  Groet,

  JasperBos  ⚠️ Meld

 22. Wat een analyse. De missie in Mali was een VN-missie. Dat heeft weinig te maken met het op pad sturen van onze militairen met niet getest, slecht materieel. Dat is de verantwoordelijkheid van het ministerie. Vandaag hebben commando’s zich tegen het ministerie gekeerd om dezelfde reden. Hennis heeft het ook na de ontvangst van het rapport niet goed gedaan. De ouders van een omgekomen soldaat waren zeer verbitterd dat zij geen contact met hen heeft opgenomen. Heel begrijpelijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.