Tewaterlating BOL gelukt

Zwolle – Vrijdag rond twaalf uur is de grote blauwe BOL, gemaakt door Frans van de Vrande succesvol te water gelaten. Een eerdere poging mislukte. De BOL ligt op een markante plek in de IJssel, aan het begin van de pas gegraven zijgeul, vlak bij de veerpont Zwolle-Hattem.

img_0538.jpg 

Al drijvend komt de BOL prachtig tot zijn recht op de IJssel en contrasteert fantastisch met het water en de omringende natuur. De BOL heeft een doorsnede van 5 meter en is uitgevoerd in de kleur: BLAUW – WATER – ZWOLLE. Het kunstwerk van Frans van de Vrande is onderdeel van de IJsselbiënnale.

img_0540.jpg

img_0542.jpg 

20170825_120347.jpg  

De IJsselbiënnale, ‘een internationale kunstroute langs de IJssel’, bestaat uit 26 kunstwerken tussen Doesburg en Zwolle. Inmiddels wordt de tentoonstelling wel ‘De langste tentoonstelling van Nederland’ genoemd. De diverse kunstwerken staan verspreid over een lengte van honderd kilometer langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle.

Lees hier meer over de IJsselbiënnale.  

Loes la Faille 

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik heb hem net gemist denk ik, ik ben er rond die tijd (blijkbaar iets eerder) langste fietst.
  Ik zag wel een soort fietsbrug naar een eilandje in de IJssel. Die had ik nog niet eerder gezien.


  ⚠️ Meld

 2. Leuk!

  @veldwachter Al tijdje niet bij de IJssel geweest zeker 😉

  Maar de uitwaarden zijn erg mooi geworden, en ik vind het eilandje (en de brug) een mooie toevoeging.


  ⚠️ Meld

 3. @CA
  Ja was alweer jaren geleden inderdaad. Ik ben ooit eens lopend naar Kampen gegaan, was wel een eind. 8)
  Ja het is wat verandert, paar villa’s gebouwd, en je loopt nu vaak links van de dijk inplaats van erop. Het blijft mooi daar.


  ⚠️ Meld

 4. En over een jaar is de bol ondergekakt door vogels. Een mooie blauwe bol met witte stippen. In 2020 wordt er weer 5000 euro subsidie tegen aan gegooid om de bol te verven (bleek geworden door de zon en kak) en schoon te maken.

  De kosten zijn natuurlijk voor de belastingbetaler.


  ⚠️ Meld

 5. Hee Jasper Bos, ouwe zemelaar! Die bol wordt over een poosje weer netjes opgeruimd. Heeft geen cent belastinggeld gekost. Dat had je best kunnen weten als je iets meer tijd had besteed aan het lezen van het nieuws i.p.v. het spuien van je eigen vooroordelen. Kusje!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.