Bejaarde vrouw gerold van portemonnee

Een 81-jarige vrouw uit Zwolle is dinsdag 4 december slachtoffer geworden van zakkenrollerij.

Haar portemonnee met daarin onder meer een klein geldbedrag en een giropas werd waarschijnlijk rond 15.00 uur gestolen in een winkel aan het Klein Grachtje. Bij het blokkeren bleek dat er al gepind was met haar pas. Er is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Als je zo nodig je uitkering wilt aanvullen, wees dan een vent en probeer het te jatten bij een kerel van 2 meter in het vierkant in plaats van bij bejaarden!

 2. Ik zeg het ook tegen mijn bekenden, als je de PIN code niet kunt onthouden, schrijf het dan op een briefje in doe dat b.v. in je jaszak. Zeker niet bij je pasje bewaren, zonder PIN code hebben ze niets aan je pas. Dit was niet nodig geweest.

 3. Ik zeg het ook tegen mijn bekenden, als je de PIN code niet kunt onthouden, schrijf het dan op een briefje in doe dat b.v. in je jaszak. Zeker niet bij je pasje bewaren, zonder PIN code hebben ze niets aan je pas. Dit was niet nodig geweest.

  Ik lees nergens dat de pincode in de portemonnee zat. De kans is groter dat het gewoon een gevalletje van meeloeren is geweest.

  Andere tip voor opslaan pincode: zet een fictief persoon in het telefoonboek van je mobiel waarvan het telefoonnummer eindigt op jouw pincode ofzo. (Als je nu veel pasjes hebt, die je niet heel vaak gebruikt, en dan is dit wel handig om eens een pincode ervan terug te halen)

 4. … : Danny
  Ik zeg het ook tegen mijn bekenden, als je de PIN code niet kunt onthouden, schrijf het dan op een briefje in doe dat b.v. in je jaszak. Zeker niet bij je pasje bewaren, zonder PIN code hebben ze niets aan je pas. Dit was niet nodig geweest.

  Ahum… Ik zal proberen het kort te houden: mijn 87 jaar oude oma was vorig jaar aan het betalen met haar pinpas. Zij weet dondersgoed, dat ze de pincode niet eens in de buurt van de pinpas moet bewaren! (Ze doet dat dan ook niet ;)) Toen ze goed en wel klaar was checkte ze haar tas nog eens op haar portemonnaie en deze bleek weg. Ze maakte hier direct melding van in de winkel. Twee jongedames wezen daarop op een portemonnaie die “zomaar ergens” in de schappen lag. Mijn oma was blij d’r beurs weer terug te hebben. Alles leek er nog in te zitten (enkel de pinpas was weg, maar daar kwam ze later achter).
  De dieven hebben gepind bij de enige pin automaat die (wegens verbouwing) nog geen cameratoezicht had. En nog betaald in een winkel in Helmond. De twee dames die zo fatsoenlijk waren mijn oma d’r portemonnaie te vinden waren er ook bij. :-
  En wat kreeg mijn oma te horen?!? “Mevrouw u moet de pincode ook nooit op de pinpas schrijven!” Ik geloof niet, dat ik haar ooit ZO boos heb gezien.

  Lang verhaal kort: het is inderdaad een onterechte aanname dat de pincode bij de pinpas zat. 😉

Reageer