PEC Zwolle koploper na zege op FC Twente

Zwolle – In ieder geval voor even is PEC Zwolle de trotse koploper van de eredivisie. Dat danken de Zwollenaren aan een klinkende 2-0 overwinning op FC Twente. De doelpunten worden gemaakt door Youness Mokhtar en Bram van Polen (strafschop). ,,Ik ben blij met het resultaat, maar nog meer met het vertoonde spel. We kregen geregeld veel ruimte", constateert een tevreden PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip.

26-08-2017_pec-fc_twente_008.jpg

PEC Zwolle startte in dezelfde opstelling als de laatste weken. En die vertrouwde namen zorgden voor een spetterend begin van het duel. Younes Namli knalde de bal al binnen drie minuten op de bovenkant van de lat. Het bleek een opmaat voor een eerste helft waarin PEC Zwolle de lakens uitdeelde. Verzorgd liet de ploeg van trainer John van ’t Schip de bal rustig rond liet gaan, met af en toe een ferme tempoversnelling. Het leverde nog een kans op voor Piotr Parzyszek (kopbal over), voordat het moment van Youness Mokhtar aanbrak. De linksbuiten kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde genadeloos uit. Twente-doelman Jorn Brondeel was kansloos op de poeier, die in de verre hoek plofte. ,,Ja, ik oefen er veel op", glundert Mokhtar als zijn doelpunt ter sprake kwam.

26-08-2017_pec-fc_twente_005.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_003_.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_006.jpg

Pas na rust slaagde FC Twente er voor het eerst in om Diederik Boer echt aan het werk te zetten. De Zwolse doelman moest handelend optreden op een poging van Frederik Jensen. De bezoekers kregen wat meer grip op de wedstrijd, maar Zwolle bleef de betere ploeg. Mokhtar (stuit op de uitkomende Brondeel), Namli (over) en Saymak (vuisten Brondeel) kregen ook kansen op de 2-0, maar die viel pas in het laatste kwartier. Kingsley Ehizibue werd door linksback Dejan Trajkovski onderuit gehaald in het strafschopgebied. Bram van Polen wist wel raad met de toegekende penalty en besliste het duel: 2-0. In die slotfase lagen er nog wel kansen op meer, maar de Zwolse aanhang kon zo ook een prima feestje vieren. Tel bovenop de zege de rentree van Rick Dekker en de feestvreugde is compleet. ,,Dit is mooi, PEC Zwolle is op vorig seizoen na altijd goed in het starten van de competitie. Dat hebben we nu weer laten zien", vindt Ryan Thomas, die uitverkozen werd tot man van de wedstrijd.

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie. Op zaterdag 9 september wordt er om 20.45 uur in de Amsterdam Arena afgetrapt tegen Ajax.

PEC Zwolle – FC Twente 2-0 (1-0).
Toeschouwers: 12.800
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaarten: Van Polen, Nijland (PEC Zwolle), Van der Heyden, Trajkovski, Thesker (FC Twente)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker, Saymak, Namli (71. Koppers), Thomas, Mokhtar (87. Dekker), Parzyszek (79. Nijland)

FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajovski, Van der Heyden (46. Liendl), Holla, Jensen, Assaidi (46. Buckley-Ricketts), Boere, George (80. Kvasina)

Scoreverloop:
33.Mokhtar 1-0
78.Van Polen (strafschop) 2-0

Man of the match:
Ryan Thomas

Tekst: www.peczwolle.nl 

26-08-2017_pec-fc_twente_004.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_007.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_009.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_010.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_011.jpg
26-08-2017_pec-fc_twente_012.jpg

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Het nieuwe betaalsysteem voor je consumpties was ingevoerd omdat het veel sneller zou gaan dan de muntjes. Nou, ik heb nog nooit zulke lange rijen gezien. Vanavond niets gekocht anders mis ik hele stukken van de wedstrijd. Ik waardeer voorlopig ook niet meer op. Jammer PEC. Wat in de business lounge goed werkt is bij de gewone fans tribunes een mislukking.


  Maak melding

 2. Wat een drama dat nieuwe betaalsysteem. Zo lang staan wachten dat we pas in de 56e minuut terug op de tribune waren. Toen we eindelijk aan de beurt waren bleek ook de koffie op te zijn. Waardeloos. Snel de munten weer knvoeren.


  Maak melding

 3. Blijkbaar is dit tegenwoordig weblog zuurpruim.

  Geweldige pot van Pec gezien gisteravond! De club doet echt aan klantenbinding op deze wijze.


  Maak melding

 4. Ik zag op tv nog wel een aantal lege stoeltjes. Verbaast me een beetje, ik had een uitverkocht huis verwacht. In ieder geval was deze wedstrijd klantenbinding.


  Maak melding

 5. Bericht door Benny, op 27 augustus 2017 13:20
  Het blijft een veredelde amateur club dat PEC.

  Dat boerenclubje FC Berkum waar jij aanhanger van bent , zouden maar wat graag de status van PEC willen hebben , maar mogen nog niet niet de schoenen poetsen bij de grote jongens van PE


  Maak melding

 6. Mooi die vieze tukkers een lees geleerd! Hoop dat ze een zwaar jaar krijgen daar.
  Prima pot voetbal van pec. Mooi dat het met Freire ook rond gekomen is.


  Maak melding

 7. Inderdaad weer niets op WLZ. Maar goed, doen ze dat wel dan gaan de wereldburgers uit Zwolle Oost er weer van alles over hun club bijhalen wat niet relevant is. Verder kijk ik hier steeds minder om op de hoogte te blijven. de site “ïn de buurt” lijkt het aardig over te nemen…


  Maak melding

Reageer