Zwolse triathlon weer volle bak op 2 september

Zwolle – Er is weer volop topsport tijdens de triathlon van Zwolle. Diverse topatleten staan op 2 september weer aan de start. Naast de ‘gewone’ triathlon is Zwolle dit jaar ook weer het decor van het NK paratriathlon. Er worden wel wat verkeersmaatregelen getroffen.

Wie topsport wil zien moet zaterdag 2 september naar de Milligerplas komen. Zo’n 600 triatleten staan aan de start voor een kwart triathlon of een 1/8e. Zwemmen, fietsen en hardlopen zijn de ingrediënten van deze multi-disciplinaire sport. Er wordt gezwommen vanaf het strand aan de Milligerplas naar de Werkerlaan waar het parc ferme is. Daar stappen de atleten op de fiets voor twintig of veertig kilometer te fietsen. Afsluitend wordt er tien of vijf kilometer hardgelopen. De eerste serie voor de kwarttriathlon start om 10.00 uur, twintig minuten later gevolgd door de tweede serie. Om 12.15 uur gaat de vrouwenserie van start voor het NK paratriathlon, vijf minuten later starten de mannen. Om 13.30 uur start de eerste serie voor de achtste triathlon. Er zijn totaal drie series, de laatste gaat om 14.00 uur van start. Naar verwachting is iedereen om 15.30 uur gefinisht.

Tijdens de triathlon is de Werkerlaan (van Zwolle richting Hasselt) voor een groot deel afgesloten. Verkeer naar Hasselt moet dan omrijden via de nieuwe rondweg. Ook verkeer vanuit Hasselt kan niet via de Werkerlaan naar Stadshagen. De wegen, zoals de Werkerlaan, Ruimzichtweg, Zwolsedijk/Hasselterdijk en de parallelweg naast de N331 worden verkeersluw gemaakt. Dus verkeer dat vanuit Stadshagen via de Hasselterdijk willen rijden wordt verzocht om te rijden. Dit om de veiligheid van de triatleten te vergroten.

In de ochtenduren wordt de Lisdodde gebruikt voor het hardlopen op de kwart triathlon. Bewoners van het meest noordelijke deel van de Goudplevierstraat zullen tot in de namiddag moeten omrijden omdat de Werkerlaan na de Zomertalinghof wordt afgesloten. Ook de bewoners van de Waterlelie kunnen overlast ondervinden omdat ze ontsluiting naar de Werkerlaan niet kunnen gebruiken, maar via de Sterrenkroos moeten rijden.

Starttijden:

10:00 Start 1/4e triatlon serie 1
10:20 Start 1/4e triatlon serie 2
12:15 Start NK para triatlon dames
12:20 Start NK para triatlon heren
12:25 Start para triatlon teams en ind. Serie
13:30 Start 1/8e triatlon serie 1
13:45 Start 1/8e triatlon serie 2
14:00 Start 1/8e triatlon serie 3

Wie dus wil genieten van topsport kan terecht rondom de Milligerplas. De start en finish zijn bij strandhuis Milligers. Het fietsparkoers is richting Hasselt en er wordt hard gelopen rondom de Milligerplas.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zwollenaar Han Peter Lucas heeft vanmiddag de 7e editie van de triatlon van Zwolle gewonnen. De atleet was de sterkste bij het zwemmen, fietsen en hardlopen en kwam als eerste over de finish bij de Milligerplas.

    De eindtijd van Lucas (1 uur, 50 minuten en 26 seconden) was goed voor een parcoursrecord. De omstandigheden waren zaterdag ook perfect op het parcours rondom Stadshagen: vrijwel windstil en niet te warm met een lekker zonnetje.?? Achter Lucas legde Zwollenaar Matthijs Kunzel beslag op de tweede plek. De triatlon van Zwolle was ook weer het podium voor het NK Paratriathlon. Daar wist Geert Schipper zijn nationale titel met succes te prolongeren.

    In totaal namen er 600 atleten mee aan de triatlon van Zwolle. Kijk hier voor alle uitslagen.

    (Bron: ZwolleNu.nl… bericht van gister)    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.