Dirigeer jij het Orkest van het Oosten?

Zwolle – Altijd al eens een orkest willen dirigeren? Willen ervaren hoe je met slechts een kleine handbeweging een groep mensen in beweging krijgt? Schuilt er een echte maestro in jou? Kom er achter op zaterdag 2 september in Waanders In de Broeren. Daar zit een mini-Orkest van het Oosten klaar op het podium om onder jouw leiding het publiek te trakteren op de mooiste muziek. Wie klimt er op de bok?

Om jong en oud kennis te laten maken met het Orkest van het Oosten, dat komend seizoen vijf symfonische concerten verzorgt in Theater De Spiegel, stelt het orkest zijn bok ter beschikking aan iedereen die zich even maestro wil voelen. Gedurende drie kwartier krijgen tien kandidaten de kans het ensemble te dirigeren. De aftrap wordt verzorgd door de heer René de Heer, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Zwolle.

Iedereen mag mee doen. Opgeven kan op de dag zelf vanaf 15.15 uur bij de Brasserie in Waanders In de Broeren. Wanneer er meer dan tien gegadigden zijn, wordt geloot wie mag deelnemen. Tijdens de afsluitende dirigeerestafette komt echter iedereen aan bod. Het repertoire dat wordt gespeeld (én gedirigeerd), wordt in de loop van de week bekend gemaakt via de Facebook-pagina van het Orkest van het Oosten en Waanders In de Broeren.

Smaakte dit korte optreden naar meer? ’s Avonds verzorgt het gehele Orkest van het Oosten een Zomers Nieuwjaarsconcert op het Noordereiland in het kader van het Stadsfestival. Samen met theatermaker en Strauss-kenner Steef de Jong steekt het orkest met veel humor het traditionele Weense Nieuwjaarsconcert in een nieuw zomers jasje!

Zaterdag 2 september 2017, 15.45 uur – 16.30 uur, Aanmelden voor deelname vanaf 15.15 uur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.