Seminar homoseksualiteit voor christenen

Zwolle – Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van Verscheurd.nl, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben. Op vrijdag 6 oktober organiseert Verscheurd in Zwolle een seminar over homoseksualiteit. Een seminar voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven.

Tijdens de seminar zal er informatie worden gegeven over homoseksualiteit maar zullen er ook zeker verhalen en ervaringen worden gedeeld. Dat is niet moeilijk, want de seminarleiders zijn zelf homo of lesbisch of zijn naaste-familielid-van. Uit eerste hand kunnen zij vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden. En over hun zoektocht in het geloof. Terwijl sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, voelen anderen zich geenszins bezwaard. Tijdens de seminar zullen de verschillende Bijbelse visies worden besproken, zonder dat er een standpunt gekozen wordt. Doel van de avond is juist om verbinding te brengen tussen christenen met verschillende visies, en mensen toerusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving. De avond begint om 20 uur in SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2. Wegens beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk, dit kan via www.verscheurd.nl/seminars. De toegang is gratis.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Je mag blij zijn met een emmer en een dweil in een moskee. Glibberig zal het daar wel worden maar niet van de vloeistoffen die jij bedoeld.


  ⚠️ Meld

 2. Benny, het seminar is ook niet bedoeld voor jou. Wees blij dat het er is en dat het kan. Ik moet er niet aan denken dat we in Noord Korea wonen of in Saudi Arabië.


  ⚠️ Meld

 3. Benny heeft het niet over homoseksualiteit maar over anale seks. Het zal hem verbazen, maar anale seks is onder hetero’s populairder dan onder homo’s.

  Nee, ik geef geen bronnen. Je doet je eigen huiswerk maar Benny.


  ⚠️ Meld

 4. Altijd goed om religieuse ethiek weer eens te ’tunen’ met
  de werkelijkheid. En ook TOP dat de christenen een opzetje
  maken daarvoor.

  Was het maar zo dat ook andere religies daar net zo over dachten.
  Tsja, je hebt achterlijke religies en ‘minder’ achterlijke religies.
  Of althans, er is wat mij betreft geen idee welke religie ‘beter’,
  of ‘slechter’ is. Allemaal ‘achterlijk’ wat mij betreft.

  Met religie komen we er niet uit vrees ik. Toch wel tof dat
  de christenen blijkbaar veel ruimdenkender zijn dan de
  katholieken en de moslims.  ⚠️ Meld

 5. Eh Hikje: Katholieken zijn ook Christenen hoor.

  En inderdaad anale sex past ook prima tussen hetero’s, zolang er geen dwang aan te passen of e.d.


  ⚠️ Meld

 6. Misschien is een seminar christendom voor homoseksuelen een beter idee. Het is tenslotte het christendom dat van homoseksualiteit een probleem maakt. Niet andersom.


  ⚠️ Meld

 7. Religie beroept zich denk ik ook wel eens op dingen die
  mensen bedenken, en dat voordoen alsof de kennis
  van de goden komt. (lees de bijbel, onzin ten top).

  @Veldwachter, katholieken zijn denk ik in de verste verte
  geen christenen. Net zo min als moslims of boedisten.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.