Schone IJsseloevers: Doe je mee?

Zwolle – Het initiatief Schone IJsseloevers vraagt jouw hulp om het zwerfvuil op de oevers en in het water van Overijssel te verminderen. Plastic soep in de oceanen is een groot probleem. Wist je dat bijna al dat plastic via kanalen en rivieren in de oceanen terecht komt? Zwerfvuil wat uit het water en van de oevers gehaald wordt, kan niet in de oceanen terecht komen. Je kunt zelf in actie komen. Ook ideeën zijn van harte welkom.

water_schoonmaak_service_zwolle_1.jpg 

Water Schoonmaak Service Zwolle
Dit initiatief is een ingezonden idee voor Schone IJsseloevers. De initiatiefnemers willen samen met een team enthousiaste vrijwilligers, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of mensen met een (lichte) verstandelijke beperking de Zwolse grachten en omliggende wateren schoon houden van het zwerfafval. Er wordt van kano’s gebruik gemaakt. Het project is zes maanden geleden gestart. Er wordt samengewerkt met wijkbeheer Holtenbroek en wijkboerderij de Klooienberg. Belangrijk bij het initiatief is om zorg voor natuur te combineren met zorg voor mensen binnen kwetsbare doelgroepen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een zinvolle dagbesteding en (arbeid) participatie in onze samenleving.

water_schoonmaak_service_zwolle_2.jpg 

water_schoonmaak_service_zwolle_3.jpg 

water_schoonmaak_service_zwolle_4.jpg 

Het is de bedoeling om een team van 6 tot 8 personen te vormen. Dit team moet zich in gaan zetten om het Zwolse stad- en natuurwater schoon te houden. De teamleden zouden 1 of 2 dagdelen per week in een kano kunnen stappen om zwerfvuil uit het water te halen. Het zou mooi zijn om in de toekomst naar andere plekken en wateren in Overijssel uit te breiden. Op deze manier verdwijnt er minder zwerfafval richting oceanen en hebben meer kwetsbare mensen een zinvolle dagbesteding.

Draag je het initiatief een warm hart toe dan kun je een reactie achterlaten op de initiatiefpagina of geef het initiatief ‘energie’ door op een hartje te klikken. Deelnemers kunnen zich aanmelden via: move2enjoy@Hotmail.com.

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. @Ruud hoezo helaas…
  -was alles al schoon voordat je aankwam
  -konden ze iemand zonder zwemdiploma niet gebruiken
  -moest je minimaal 6 jaar zijn
  of wat?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.