Berkum moet vol aan de bak bij AZSV

Zwolle – Berkum maakt zaterdag bij AZSV in Aalten na drie seizoenen haar rentree in de hoofdklasse en zal tegen die vaak stugge ploeg meteen vol ‘aan de bak’ moeten. "Het is voor ons een nieuw begin, dus we moeten er direct bovenop klappen," beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. "We hebben door pech een wat wisselvallig oefenprogramma gedraaid, maar de ervaren krachten in onze ploeg zijn volwassen genoeg om daar mee om te gaan."

AZSV eindigde in het afgelopen seizoen als 10e in de Hoofdklasse B en bivakkeerde daar eigenlijk het hele seizoen in de middenmoot. In de derde periode kreeg de ploeg van trainer Dennis van Toor, die nu zijn achtste (!) seizoen ingaat bij de Aaltenaren, het nog even moeilijk want van de 12 verliespartijen in dat seizoen kreeg AZSV er in die periode de helft om de oren. Aan het eind van de rit bleef AZSV toch aan de veilige kant van de streep, zodat nu aan een nieuwe jaargang in de hoofdklasse kan worden begonnen. In de zomerstop vertrokken er vier spelers bij de Aaltenaren en stopten er twee, maar kwamen er zeven nieuwkomers van buitenaf. Net als Berkum speelde AZSV nogal wisselvallig in de voorbereiding op de nieuwe competitie. Dat de eerste oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 1-3 werd verloren was natuurlijk geen schande, maar in de zes oefenduels stapte AZSV vier keer als verliezer van het veld. Daar zat ook een 6-2 afstraffing bij de Utrechtse eersteklasser DHSC bij en deze week werd met 4-2 verloren bij zondageersteklasser Longa ’30 uit Lichtenvoorde.

Berkum had vorig seizoen een geweldig jaar, dat met fraaie cijfers en het kampioenschap in de 1e Klasse D werd afgesloten. Het verloop in de selectie bleef daarna beperkt, maar nog voordat de oefenperiode begon was de eerste tegenslag er al toen trainer Arno Hoekstra op vakantie door een ongeluk werd geveld. Daardoor moest hij de veldtrainingen aan de andere leden van de technische staf overlaten, en ook bij de oefenduels was zijn inzet beperkt. Mede door een aantal blessures verloren de Zwollenaren drie van hun vijf oefenwedstrijden en vooral tegen derde-divisionist DVS ’33 en hoofdklasser Rijnvogels werden stevige nederlagen geïncasseerd. Daar stonden echter ruime overwinningen tegen hoofdklasser VV Heerenveen en eersteklasser Olde Veste tegenover, zodat het er in aanvallend opzicht niet verkeerd uitziet voor de Zwollenaren. "We hebben tegenslag gehad met geblesseerde spelers, maar ook dat ziet er nu beter uit. We zijn er klaar voor!", verzekert Johnsen Bacuna.
De wedstrijd AZSV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter René Wijma uit het Friese Oosterwolde, die op Sportpark De Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.