Herfte Event op Buitengoed de Herfte

Zwolle – Na een geslaagde open dag vorig jaar, organiseert stichting Meedoen in het Groen in samenwerking met de huurders van Buitengoed de Herfte op zaterdag 30 september het Herfte Event.

agenda_header.jpg

Het afgelopen jaar is het voormalig WEZO terrein aan de Herfterlaan 2 in Zwolle omgedoopt tot Buitengoed de Herfte. Stichting Meedoen in het Groen heeft ervoor gezorgd dat alle panden en gronden worden ingevuld door ondernemers en organisaties die duurzaam en sociaal ondernemen.
Naast de bestaande ondernemingen Autismehuis De Toren, Axent Groen, HanzeDuck en Edward Otten, verwelkomt Buitengoed de Herfte na de zomervakantie en begin volgend jaar ook de sociale onderneming Binthout die houten designproducten maakt met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast SymBIO&Zo, een biologische groente- en fruitkwekerij die wordt opgezet in samenwerking met dagbesteding van Omega Groep. Volgend jaar vestigt zich daarnaast nog het grootste zonnepanelenpark van de regio Zwolle op het terrein. De stichting wil op Buitengoed de Herfte deze sociale en duurzame ondernemers een platform bieden om verder te groeien en verbeteren.

Op 30 september kunnen relaties, buren en geïnteresseerden tussen 10:00 en 17:00 een kijkje komen nemen op Buitengoed de Herfte. De hele dag zijn er verschillende leuke gratis kinderactiviteiten, demonstraties, workshops en proeverijen in de werkplaatsen van de bedrijven. Bezoekers kunnen daarnaast genieten van live muziek en eten en drinken bij verschillende foodtrucks op het terrein. Hanzeduck organiseert vanaf het terrein van 12:00-15:00 een oldtimer tourtocht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via welkom@hanzeduck.nl. Toegang is gratis en parkeren kan op het terrein. Consumpties kunnen alleen contant worden betaald. Kijk voor meer informatie over het Herfte Event vanaf september op www.buitengoeddeherfte.nl

Artikel delen: