Berkum haalt eerste punt bij AZSV

Zwolle – Berkum heeft haar eerste punt in de Hoofdklasse B gepakt door met 0-0 gelijk te spelen tegen AZSV in Aalten. Met dat resultaat konden beide ploegen, gezien de krachtsverhoudingen in het veld en de weinige echte kansen, achteraf leven.

"We mogen niet ontevreden zijn met een punt," vond Berkum-coach Arno Hoekstra. "In de eerste helft deden wij het wat beter, maar daarna was het andersom. Wat wij vóór rust deden, de druk erop houden, lukte erna niet meer."

Blunder
Al na een minuut leek Berkum op voorsprong te gaan komen na een akelige blunder in de Aaltense defensie. Een kopbal die voor de eigen keeper bedoeld was werd onderschept door Berkum-spits Youp Kok, die terug legde op Chris van der Meulen. Diens inzet kon echter onschadelijk worden gemaakt door AZSV-doelman Matthijs Ebbers. Er volgde een tamelijk lange fase waarin met name de thuisploeg veel balverlies leed, maar Berkum was niet in staat om daar echte kansen uit te halen.

Na een half uur leek AZSV afstand te gaan nemen toen de behendige middenvelder Yeftha Nyamsangya goed doorging en voor het Zwolse doel opdook. Zijn inzet verdween echter nét over de bovenhoek, zodat de bezoekers met de schrik vrij kwamen. Berkum hield de druk er wel op maar drukte niet door, terwijl bij AZSV linksbuiten Rik van der Eerden naast kopte en Nyamsangya een kopbal in de handen van Berkum-keeper Dominic van Hoof zag eindigen.

Van de lijn gehaald
Direct na rust kreeg Chris van der Meulen, na chaotisch uitverdedigen door AZSV, een goede schietkans maar hij wist die niet te verzilveren. Direct daarna kwamen de Zwollenaren goed weg aan de andere kant. Na een AZSV-corner kopte AZSV-aanvoerder Freek Mulder hard in maar de goed debuterende Björn Bakker haalde de bal van de Zwolse doellijn. De druk van de thuisclub nam toe en dat zorgde voor kansjes, maar keeper Van Hoof stond steeds op de goede plek bij inzetten van Van Eerden en Mulder.

Na een uur werkte de instormende Berkum-spits Mark Bloemendaal, net een minuut in het veld, verdediger Jonathan Goosen tegen de vlakte en dat leverde hem direct een gele kaart op. Een minuut later was het echter precies andersom. Bloemendaal, op weg naar het Aaltense doel, werd nu vlak voor het strafschopgebied getorpedeerd door Goosen en ditmaal kreeg de AZSV-verdediger geel te zien.

De rest van de wedstrijd slaagden beide ploegen er niet in om alsnog door te drukken, zodat het bij 0-0 bleef. "In de oefenwedstrijden kregen we veel te veel goals tegen. Dat ging nu een stuk beter, dus dat was mooi om te zien," constateerde Berkum-trainer Hoekstra.

AZSV-Berkum, 2 september 2017
Eindstand: 0-0 (0-))
Scheidsrechter: René Wijma
Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Mark Bloemendaal (Berkum), Jonathan Goosen (AZSV)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen (46. Jordi Lemmens), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (82. Frank Hoolsema), Hoeseb Yakob, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (61. Mark Bloemendaal)
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags,
Niek te Veluwe, Bram Rensing, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (84. Sjoerd te Boekhorst), Rik van der Eerden, Joost Rasing (89. Brian Hogeweide)

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Typisch dat jij het verslag van jou zogenaamde k k club wel leest
  Dat kan volgens mij alleen als je sympathie toont voor ons mooie cluppie, of je bent echt een domineeszoontje.
  Dan heb je zeker ook de tv onder de vensterbank staan.  Maak melding

 2. ’n Lekker Seizoen

  Is er een overeenkomst tussen een wedstrijd-nabeschouwing en de gezonde kantine? Jazeker !!!!!

  Het voorgestelde wedstrijdbeeld is een snelle Ricardo Kuijer die opkomend over rechts in een één-tweetje de bal voor geeft waaruit fantastisch gescoord wordt, en het beeld van een gezond alternatief bij onze voetbalvitaminen. In beide gevallen spreken we van een Balletje Breed. Vanuit het vullen of voeden assortiment is het balletje breed nu bij VV Berkum verkrijgbaar.

  Om bij het aanbieden van gezondere snacks alternatieven te bieden, zocht Wilfred Genee naar beter en meer verantwoorde producten voor de voetbalkantine. De Nederlandse chef-kok Robert Kranenborg (La Rive,Amstel hotel en TV programma’s Topchef en over de kook) werd daarover aangesproken en ontwikkelde een gehaktbal van 100 % regionaal rundvlees en zonder toevoeging van E nummers en gluten.

  Het enthousiasme bij de gezonde kantine denktank was er al vanaf de eerste introductie, maar de werkwijze en bereidingstijd belemmerden de invoering op de kaart bij VV Berkum. Bij de diverse inspiratieavonden kwam elke keer de exclusieve smaak en sublieme kwaliteit ter smake en ter sprake.

  Na uitvoerige gesprekken met de leverancier was het afgelopen zaterdag zover! In de keuken van VV Berkum kwam het geurende melange van de vele balletjes breed uit de pannen, en vonden ze vervolgens gretig aftrek !
  De reacties zijn bij de eerste introductie zeer positief, je proeft weer vlees zoals het bedoeld is. Deze betere snack is naast de gezonde keuze producten en het normale kantine-assortiment volop verkrijgbaar!

  Balletje breed is een bewust alternatief, en wordt ook in combinatie met rauwkostsalade aangeboden, of met een saus naar keuze.

  Nadat VV Berkum een vooruitstrevend gezonde kantine concept ontwikkelde, is de voetbalclub nu het eerste HOME of BALLETJE BREED in Zwolle EET SMAKELIJK

  :D:D:D


  Maak melding

 3. Afgunst wordt wel vaak veroorzaakt door arrogantie. Kijk maar naar Ajax.

  Neemt niet weg dat de afgunst hier al begint voordat iemand (weer) roept dat berkum de mooiste club van Zwolle is.  Maak melding

 4. Zal me niets verbazen als deze gezonde succesformule wordt gekopieerd door de Rood Zwarten. Binnenkort ‘Balletje Verlies’ uit de snackcorner?


  Maak melding

 5. r is veel ten goede veranderd in ons clubhuis. Zo zijn we langer geopend, en zijn de avonden gezellig druk. Bij aanvang van het nieuwe seizoen wijzen we graag nog even op de
  gemaakte afspraken.

  Geen pizza meer eten in het clubhuis

  We houden elke zaterdag de keuken open tot ca. 19:30 uur, daarvoor roosteren we speciaal een groep vrijwilligers in, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om een hapje te eten. Oók de spelers die de laatste thuiswedstrijd om 16:30 uur spelen. Daardoor hebben we besloten om het nuttigen in het clubhuis van eten bij derden besteld (pizza??s, shoarma etc.) niet meer toe te staan. Bij het organiseren van een buffet voor een elftal of voor alle elftallen geldt dat dit enkel mogelijk is in overleg met de BG Clubhuis.

  Geen krat bier meer in de kleedkamer

  Het nuttigen van alcohol in de kleedkamers is ten strengste verboden. Bij overtreding kan de VV Berkum haar schenkvergunning kwijtraken en zowel de Bestuursgroep Clubhuis (BG Clubhuis), als het Algemeen bestuur (AB) zijn hiervoor hoofdelijk aansprakelijk.

  Herintroductie verjaardagsrondje

  Voor het verjaardagsrondje heeft het AB een alternatief bedacht met de volgende spelregels.

  Jarige kan eenmalig in de kantine 20 consumpties en 20 hapjes (bitterballen of minisnacks) bestellen voor ?? 20,-

  Jarige dient dit binnen 3 maanden na zijn/haar verjaardag “af te nemen”. Leidend is de geboortedatum op de lidmaatschapskaart, zorg dus dat je die dan bij je hebt.

  Lidmaatschapskaart wordt door barpersoneel gekenmerkt

  Het gaat om een 1?? rondje, vroeg op de middag/avond. Dus men kan niet om 22.00 uur nog een arrangement afnemen.

  Deze regeling is met terugwerkende kracht, dus iemand die geboren is in de maanden juli t/m december kan tot 1 april nog gebruik maken van deze regeling.

  Niet zo maar achter de bar

  De avonden lopen over het algemeen qua bezetting en qua verantwoordelijken steeds beter achter de bar en in de keuken. Echter we zien nog steeds te vaak dat er mensen achter de bar komen die hier niets te zoeken hebben, met als gevolg dat het overzicht verdwijnt. Oók gaan we wat strenger zijn in het (al dan niet geregistreerde) eigen verbruik van de vrijwilligers. De avondverantwoordelijken zullen dan ook hier nog nadrukkelijker op gaan sturen.

  Dank voor jullie begrip,

  Ewout Groeneveld

  Voorzitter BG Clubhuis

  Nou het wordt wel gezellig in de kantine van Berkum.
  Wat een feest.


  Maak melding

 6. Kantineprijzen aangepast
  Door Jan L. de Afgunst

  Als de meeste gezellige vereniging van Zwolle, althans volgens onszelf, proberen we in de kantine de prijzen op een acceptabel niveau te houden.

  We zijn echter genoodzaakt om vanaf a.s. zaterdag een aantal prijsstijgingen te moeten doorvoeren dit ivm betaling van onze jeugdleden die zich geheel spontaan in steeds kleinere aantallen aanmelden.

  Om het pinnen van betalingen te stimuleren, hebben we een extra pinapparaat aangeschaft (we hebben er nu drie), zodat het pinnen ook sneller gaat. Pinnen heeft onze voorkeur en ook de Belastingdienst is daar voorstander van.

  Klein bedrag en heb je spoed, pinnen moet!!  Maak melding

 7. Eerder plaatsen we op de website een bericht over de actie ??Spek de kas van je Vereniging??.
  Aansluitend vroegen we om vrijwilligers die in één van de Jumbowinkels aandacht vragen voor VV Berkum en gaan proberen zoveel mogelijk klanten over te halen hun vouchers aan onze vereniging te doneren.
  Klik hier op datumoverzicht en deelnemende Jumbowinkels!

  Er heeft zich nog niemand gemeld om mee te helpen voor de actie, terwijl we met deze actie toch zo??n
  ?? 1.500,- kunnen ophalen.
  Het zou zonde zijn als we niet mee zouden doen.
  Als je je aanmeldt dan ben je ook weer af van je vrijwilligersbijdrage.

  Je kunt contact opnemen met Pim van Hoesel telnr 06-21607958
  Of e-mail voor opgave pljvanhoesel@kpnmail.nl
  Opgave kan t/m 7 september 2017.

  Nou mensen waar blijven jullie bij de gezelligste en warmste vereniging van Zwolle:D:D:D


  Maak melding

 8. Ga anders ff een half uurtje wat voor jezelf doen in plaats van dat treurige gejank en gestook wat je nu de godganse dag aan het doen bent. Begint nu echt knap treurig te worden.


  Maak melding

 9. Nou Co ik kan de reactie wel begrijpen,vorig seizoen zijn het constant Berkummers geweest die hier de boel liepen op te naaien.
  Dan moet je niet vreemd opkijken dat dit gaat gebeuren.
  Wie kaatst kan de bal verwachten zegt men wel eens.
  Misschien kun je daar ook op reageren maar dat heb ik je vorig seizoen niet zien doen.


  Maak melding

 10. Volgens mij noem ik niet een bepaalde partij of club. Het constant onderuit halen van andere clubs dan je eigen vind ik een nogal kinderachtige gewoonte worden hier.

  Ps. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten….dat is niet altijd zo…er zitten er bij mij een paar in mijn team waarvan je zeker weet dat het balverlies gaat geven!


  Maak melding

 11. Het is gewoon te genant voor woorden, laat iedereen in zijn waarde en zijn eigen cluppie steunen. Het is mooi dat Berkum weer hoofdklasse speelt en spelers betaald, dat moeten ze zelf weten.
  Het lijkt me verstandig dat wlz dit probleem is gaat aanpakken door middel van email regestratie, en dat niet iedereen maar onder een andere naam kan gaan posten.  Maak melding

Reacties zijn gesloten.