Drie keer podium voor steppers

Zwolle – Stepteams Selles Kamperzeedijk en Zwolle hebben zaterdag succesvol deelgenomen aan een puntenklassementwedstrijd op Wielerbaan Keizerslande. Onder goede weersomstandigheden, met een kleine bries, werden drie wedstrijden verreden met afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. De punten van de afzonderlijke wedstrijden werden opgeteld om tot een eindklassement te komen. 

Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle werd afgetekend eerste bij de Heren Senior. Bij de wedstrijden over 5 en 10 kilometer reed hij in het peloton, maar meteen bij de start van de afsluitende 15 kilometer zette hij de toon door alles en iedereen achter zich te laten en deze race met overmacht te winnen. Om zijn uitstekende vorm te onderstrepen won hij ook nog de afsluitende afvalrace, die gewoon voor de lol werd verreden.
Johan Klooster en zijn zus Alice van Stepteam Selles Kamperzeedijk legden beslag op respectievelijk de eerste plaats Heren Cadet en derde plaats Dames Senior. tepvereniging West Overijssel richt de blik nu op het NK Individueel dat zaterdag 16 september wordt verreden op Kamperzeedijk. Dit is de afsluitende wedstrijd van de Kickbike Cup en na afloop worden dus ook de winnaars van de landelijke stepcompetitie geëerd.

 

Artikel delen: