Langs culturele toppers in Zwolle

Zwolle – In het kader van Open Monumentendag organiseert Buistbelevingsprojecten op zaterdag 8 september twee stadswandelingen langs culturele records in de Zwolse binnenstad. Aan het Celeplein stond het oudste "Gymnasium" ter wereld. En bij het NS-station begint het langste openluchtmuseum van Nederland.

Ook vind je in de Grote kerk de op één na hoogste kansel van Nederland en in het Zwolse Balletjeshuis is de enige nog werkende stekenbakkerij van Nederland gehuisvest. Zwolle beschikt over diverse superlatieven op het gebied van erfgoed. Historicus en stadsgids Girbe Buist uit Zwolle neemt u mee naar deze culturele erfgoedrecords in de Zwolse historische binnenstad en zal een toelichting geven bij deze culturele toppers.

U kunt zich opgeven via het mailadres buistg@ziggo.nl. of bij de infostand van de Open Monumentendag op de Grote Markt. Bij deze infostand zijn ook twee nieuwe publicaties van Buist te koop, waaronder het boekje "boomkarakters in het Engelse Werk". Deze wandelingen starten bij de infostand van Open Monumentendag op de Grote Markt in Zwolle en beginnen om 13.00 en 15.00 , duren ruim een uur en kosten 5 euro.

Artikel delen: