Samenwerking verfraait binnentuin ´Onder de bogen´

De binnentuin ´Onder de bogen´ tussen de Waterstraat en Bitterstraat ondergaat een metamorfose. Een langgekoesterde wens van de bewoners kan in vervulling gaan vanwege een bijzondere samenwerking tussen de tuinarchitect, de hovenier, de buurtbewoners en de gemeente Zwolle. Elke partij draagt zijn of haar steentje bij. Wethouder Groen Hennie Kenkhuis: ‘Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van samen maken we de stad. Hier wordt gezamenlijk een prachtige binnentuin gemaakt, die mooi aansluit bij het groen van het nabij gelegen Broerenkerkplein.’

Maandag 10 december begint tuinarchitect Harry Pierik met de uitvoering van zijn ontwerp voor ‘Onder de bogen’. Op verzoek van gemeente Zwolle, die eigenaar is van de tuin, heeft de tuinarchitect een nieuw tuinontwerp gemaakt. Tijdens een bewonersbijeenkomst in september heeft Pierik de plannen gepresenteerd. De bewoners reageerden enthousiast.

Pierik probeert meer kleur in het huidige groen te krijgen, en kiest daarbij voor kleuren die architect Aldo van Eijk ook in de woningen in de buurt heeft gebruikt. Een hovenier zal het ontwerp uitvoeren. Harry Pierik heeft daarnaast verschillende buurtbewoners bereid gevonden om, samen met dit hoveniersbedrijf, het onderhoud aan de tuin voor hun rekening te nemen, deels gefinancierd door de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer