NPO Radio bij Windesheim Zwolle

Zwolle – Onder het motto ‘NPO Radio 1 bij de les’ is de publieke radiozender donderdag 7 september een dag lang te gast op de campus van hbo Windesheim in Zwolle.

img_3131.jpg 

De schoolbus van NPO Radio 1 staat tussen 10 en 17.30 uur bij de entree van de hogeschool. Verslaggever Joris Kreugel portretteert Henk Hagoort, de voorzitter van de raad van bestuur. Verslaggever Matthijs Holtrop spreekt de hele dag docenten en studenten over de vraag: Welke inspirerende ideeen leven er om het onderwijs nog beter te maken?

img_3112.jpg 

Luisteraars kunnen ook suggesties indienen van punten waarbij het onderwijs baat zou kunnen hebben. Wie een suggestie kwijt wil, is welkom in de bus. Daarnaast worden ideeën online verzameld op nporadio1.nl/bijdeles.

Oud-trainer Ron Jans van PEC Zwolle vertelt in De Ochtend over zijn loopbaan waarin hij begon als leraar Duits aan een middelbare school.
In Dit is de Dag een debat met ondermeer de pabo-directeur van Windesheim over de vraag of docenten academisch gevormd zouden moeten zijn.

De hele week staat NPO Radio 1 in het teken van onderwijs, om daarmee het start van het schoolseizoen te markeren. Op woensdag is de NPO Radio 1-bus in Enschede (universiteit Twente), op donderdag in Zwolle (hbo Windesheim) en op vrijdag in Den Haag (mbo Mondriaancollege).

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Naar goede gebruik van de NPO is er ook weer een hoofddoekje in beeld (zie foto). Zeg maar gerust een hoofddoek.
  Een verbetering in het onderwijs zou zijn om hoofddoekjes en ook petjes uit de klassen te weren.


  ⚠️ Meld

 2. Ten eerste: zie foto 1 voor NPO hoofddoek.
  En verder is de islam in het onderwijs geen verbetering, maar een verslechtering.
  Lijkt me niet zo moeilijk eerlijk gezegd.


  ⚠️ Meld

 3. Is dat een hoofddoek die denkt zo speciaal te zijn dat haar leven meer waard is, dan iemand zonder hoofddoek? Met hoofddoek kom je in het paradijs en zonder naar de hel? Met hoofddoek is een kuise vrouw en zonder een hoer die je mag gebruiken en mag tegen liegen om je doel te bereiken als moslim zijnde? Want het staat geschreven dus moet je het opvolgen?

  Tja, dat krijg je met een lesbische voorzitter van NPO nieuws Shula Rijxman. Diversiteit moet en wat Amsterdam denkt, is geldend voor de rest van Nederland.

  En bij kritiek op hoofddoek/ moslim/ homo/ allochtoon/ npo/ D66 is racisme. Altijd lachen met het NPO gehersenspoelde volk. Kun je dus niet vroeg mee beginnen vooral op hoge scholen en universiteiten.


  ⚠️ Meld

 4. Annemerle, laten die trollen maar, dit hele weblog hebben ze in korte tijd compleet verziekt, en de redactie van WLZ doet er niets aan. Zonde.


  ⚠️ Meld

 5. Dat is inderdaad een beste hoofddoek, de NPO kan weer trots zijn op haar indoctrinatie van de gewone Nederlander.
  Hoofddoekjes boren van inderdaad niet in de klas en zeker niet voor de klas. We willen je onderwijs verbeteren niet verslechteren.


  ⚠️ Meld

 6. Natuurlijk zijn we weer aan het trollen. Wist u dat naast de randstand nu ook in Friesland de jongens apart zitten van de meisjes?

  Heeft verder niets met de islam te maken. Hoofd in het zand, wegwuiven en bestempelen als racisme of trollen. Dat is de oplossing. Toch?  ⚠️ Meld

 7. Leonardo 16:10
  “hebben ze in korte tijd compleet verziekt”
  Dat is nou precies de zin die veel lezers van jou niet mogen zeggen, maar jij wel natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 8. Normale mensen: interessant artikel.

  Domrechts: OH NEE! ER ZITTEN MOSLIMMEISJES OP WINDESHEIM!!1!1!! CULTUURMARXISME! INDOCTRINATIE!!1!!

  Oh nee, wacht even, ik mag ze niet domrechts noemen.

  Cultuurnazi’s: OH NEE! ER ZITTEN MOSLIMMEISJES OP WINDESHEIM!!1!1!! CULTUURMARXISME! INDOCTRINATIE!!1!!

  Zo, dat is beter.


  ⚠️ Meld

 9. Het lijkt me niet zo’n probleem. Je HOEFT niet te reageren op allerlei onzinreacties. Je kunt ook negeren en je eigen koers varen. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee om dat te doen. Het wordt alleen lastig als er zoveel geplaatst wordt dat je RSI in je wijsvinger krijgt van het scrollen. ;D


  ⚠️ Meld

 10. Wat voor de een onzin is kan voor de ander de waarheid zijn, en andersom.

  Wat ik wel jammer vind is dat als er andere meningen hier neergezet worden er weinig tolerant en genuanceerd wordt gereageerd (de goeden niet te na gesproken) het blijft bij verzuchtingen van dat de sfeer verziekt is e.d. En een inhoudelijke reactie is dan ver te zoeken lijkt het mij.


  ⚠️ Meld

 11. Wanneer een artikel op WLZ over wit gaat, dan praten Trollen over zwart.

  Gaat een artikel op WLZ over zwart,dan praten Trollen over wit.

  En die Veldwachter is zelfs één van die Hoofdrollen met een vast account.


  ⚠️ Meld

 12. Deze column is wel van toepassing hier:

  Bent u rechts? Ja? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk vaak de oh-zo-betekenisvolle termen als ??racist??, ??xenofoob??, ??islamofoob??, ??fascist?? en ??nazi?? naar uw hoofd gesmeten gekregen. Het gevolg is dat deze (groeiende) rechtse groep zich vaak niet durft uit te spreken, uit angst voor de agressie en intolerantie van links. Vrienden keren je de rug toe omdat je rechts bent. Je wordt sociaal gelyncht door links. De frustratie groeit en je kan nergens je ei kwijt. Zo fijn om in een vrij land vol tolerante multicultiknuffelaars te wonen! Je zou bijna denken dat je daadwerkelijk voor je mening zou kunnen uitkomen.

  Ik heb me lang afgevraagd waarom links zo agressief en intolerant is. Ik kon maar niet begrijpen waarom heel mijn omgeving mij al tien jaar lang de mond probeert te snoeren, want ik geloof in vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid bleek slechts een illusie.

  Ik ben er van overtuigd dat zowel links als rechts (behalve de kartelpolitici) het beste voorhebben met dit land. Maar rechts en links verschillen in opvatting over hoe die beste situatie, waar iedereen naar streeft, behaald kan worden.
  Gebrek aan empathie

  De agressie en intolerantie van links komt voort uit het feit dat links infantiel is. Kinderen van een jaar of 3 leven met het idee dat alles wat zij weten, ieder ander ook weet. Wat zij zien, ieder ander ook ziet. Van empathie is op die leeftijd weinig sprake. Waar wel sprake van is, is spiegelen. Bijvoorbeeld: kind A vraagt aan kind B om een rood blokje aan te geven. Kind B weet niet wat ??rood?? is, dus geeft een random ander blokje. Kind A leeft met het idee dat kind B wel weet wat ??rood?? is en wordt boos. Kind A denkt namelijk dat kind B hem expres wil zieken, omdat dit precies is wat hij zelf zou doen om iemand te zieken.

  Links leeft met het idee dat rechts expres haat om maar te haten, omdat dat precies is wat links zelf doet jegens rechts. Zij reflecteren hun eigen haat en intolerantie op rechts. Door het gebrek aan empatisch vermogen kunnen zij niet bedenken dat rechts gewoon het beste wil voor iedereen. Zij denken dat, als rechts echt het beste zou willen voor iedereen, ze wel links zouden zijn.
  Oh wat voelt het goed

  Nog een reden waarom links infantiel is, is het feit dat ze altijd de oplossing kiezen die op korte termijn goed voelt. Bij kinderen wordt deze eigenschap getest door middel van de marshmallow-test. Als een kind een kwartier lang de verleiding van het eten van de marshmallow kan weerstaan, krijgt het als beloning een tweede. Veel kinderen kunnen die verleiding niet weerstaan, maar de enkelen die hier wel in slaagden bleken later in hun leven op zowel academisch gebied als beroepsmatig succesvoller te zijn.

  Links is het kind dat de verleiding niet kan weerstaan. Oh wat voelt het goed om die arme vluchtelingen binnen te halen! Oh wat voelt het goed om iedereen alle ruimte te geven om hun eigen cultuur te behouden! Oh wat voelt het goed om op te komen voor de zielige minderheden! Ze kijken niet verder naar de gevolgen van al hun feel good praktijken. Feit is dat Europa nu flink in de shit zit en dat het met de dag erger wordt. Dankjewel links. Ik ben blij dat jullie je even goed hebben kunnen voelen door jullie infantiele naïviteit.
  Klimaat is wel langetermijndenken

  Ik hoor links al tegensputteren: ⤽Maar?? maar het klimaat! Dat is wel langetermijndenken, dus volwassen!⤝
  Weer mis! Het is net zo infantiel als een kind van 5 dat zich druk maakt om de trouwjurk die ze wil dragen tijdens haar bruiloft. Of een kind dat zich druk maakt over de auto die hij over 30 jaar wil kopen. Het is irrelevant. De menselijke invloed op de klimaatverandering is lang niet bewezen, ook al denkt links van wel. Daarbij vind ik het uitermate arrogant van links om te denken dat wij sterker zijn dan de natuur. Dat wij de natuur kunnen maken of breken. En mocht het allemaal toch waar zijn, die klimaatproblematiek, dan nog zullen we eerst hele andere problemen moeten oplossen voor we het klimaatprobleem aan kunnen pakken. Prioriteiten stellen heet dat.
  Kop in het zand

  Tot slot de derde reden waarom links infantiel is: de kop-in-het-zand tactiek. Een kind van ongeveer 8 maanden oud denkt dat als je je handen voor je gezicht houdt, je echt verdwenen bent. Of als je een doekje over zijn speeltje legt, dat zijn speeltje is verdwenen. Hij zal er niet naar zoeken. Deze tactiek staat bij links hoog in het vaandel. Ze denken dat problemen niet bestaan door weg te kijken. Ze zijn niet geïnformeerd en willen dit graag zo houden. Ze blijven bij hoog en laag beweren dat de islam de religie is van vrede. Als je ze dan bijvoorbeeld zegt dat ze de Koran en de Hadith eens zouden moeten lezen weigeren ze dit. Ze zijn bang dat hiermee hun hele geloofswereld zal instorten.

  Links is dus niet alleen idealistisch, hypocriet en onwetend, links is vooral infantiel. Die infantiliteit maakt hen agressief en intolerant.

  Ik hoop dat links snel volwassen zal worden en de werkelijkheid onder ogen zal zien.  ⚠️ Meld

 13. Adolfsen, gaat het goed met u ? Wat heeft uw scherpe onderbouwde gekopieerde betoog te maken met het gegeven dat er op de hogeschool een radio werd gemaakt ?

  Spijtig te zien dat het nog niet zo lang geleden leuke weblog verworden is tot een plek waar mafketels hun digitale diarree laten lopen


  ⚠️ Meld

 14. Ik verwijs u graag naar de eerste zin: het is van toepassing hier.

  De agressie en intolerantie van links komt voort uit het feit dat links infantiel is.

  Blijkt ook weer uit de reactie van marco-z. Applaus voor jezelf.


  ⚠️ Meld

 15. Het is wel zo netjes om de bron te noemen.
  Het is een column die Lonneke Weijers in april schreef op The Post Online.

  Lonneke van de Weijer (1994) is psychologie-studente, FvD-lid en zwemjuf  ⚠️ Meld

 16. Adolfsen, dank u !

  Maar nog steeds: Wat heeft uw scherpe onderbouwde gekopieerde betoog te maken met het gegeven dat er op de hogeschool een radio werd gemaakt ?


  ⚠️ Meld

 17. Adolfsen, waarheid als een koe en sluit prima aan bij de links – rechts discussie hier. Infantiel en onwetendheid afdoen met scheldpartijen en persoonlijke aanvallen van discussiepartner.

  Zo kennen we de linkse socialistische kliek hier. Past ook prima bij de AntifA wat mij betreft.

  Bernard, bedankt voor de bronvermelding.


  ⚠️ Meld

 18. Benny, was er dan ook een bronvermelding bij die meuk van joop.nl en joep vant hek? Vast niet en bernard zag dat het goed was. 😉


  ⚠️ Meld

 19. Gek is dat, ik heb op dit blog eens een uitgebreide reactie geplaatst over verschillende aspecten van criminaliteit, o.a. geslacht, leeftijd, woonplaats en afkomst, compleet met feiten en cijfers en bronnen, en nóg werd ik uitgemaakt voor linkse wegkijker. Wat moet ik dán doen voordat domrechts tevreden is?


  ⚠️ Meld

 20. Voor de domrechtsen onder ons: dat was een retorische vraag. Ik weet best wat ik doen moet voor jullie tevreden zijn: alle feiten en cijfers en bronnen negeren en me beperken tot afkomst, afkomst en nog eens afkomst. Dáárom worden jullie racistisch genoemd, niet omdat jullie rechts zijn.


  ⚠️ Meld

 21. Marco-z, u vraagt eerst aan mij of alles goed met mij gaat en u heeft het ovr mafketels en digitale diarree. met deze bewoordingen bent u nog niet in staat om een volwassen dialoog aan te gaan. Tevens heb ik u reeds een antoord op uw vraag gegeven. Ik raad u aan om minder agressief, intolerant en infantiel te reageren.

  Fijne dag, allemaal.


  ⚠️ Meld

 22. adolfsen,
  Mijn vraag was ” wat heeft de opinie van Lonneke vd Weijer te maken met het gegeven dat NPO radio aan het maken was op Windesheim”

  Vraag is simpel, u stelt dat u deze heeft beantwoord. Maar waar dan toch?

  Veel aardiger en duidelijker kan ik het niet vragen….


  ⚠️ Meld

 23. bernard
  Dat vraag ik me wel eens af: waarom komen racisten er niet gewoon voor uit dat ze racistisch zijn? Het is net als die nazi’s in Charlottesville die geen nazi’s genoemd willen worden, terwijl ze Hitlergroetend en met hakenkruisvlaggen rondliepen.


  ⚠️ Meld

 24. Tuurlijk Bernard net zoals jij nog altijd in de ontkenningsfase van Dick zit.
  Nazi’s zijn we ook hahaha jammer Zwolse kom met wat beters.


  ⚠️ Meld

 25. Het is een koud kunstje om die vrouw met het hoofddoekje weg te fotoshoppen, evenals de donkere meisjes op de onderste foto. Als ze dan ook dat meisje met de paardenstaart een lange rok aangeven, dan past het precies in het wereldbeeld van Benny, veldwachter en anderen. Het fijne witte Zwolle in de jaren 70.


  ⚠️ Meld

 26. Kijk onze waterschapper Dick komt ook weer een duit in het zakje doen.
  Gezellig met Bernard ,Zwolse Riet ,en LeoRogier,hand in hand Dick kameraden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.