Nationale Sportweek in Zwolle

Zwolle – Het sportseizoen gaat weer beginnen en dat wordt gevierd tijdens de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief van sportorganisatie NOC*NSF en vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 17 september. Doel van de Sportweek is om te laten zien hoe gezond en vooral euk sporten en bewegen is. 

Daarom zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open: iedereen kan meedoen aan de sportevenementen die worden georganiseerd. Op die manier hopen we meer mensen enthousiast te maken over een sport en de bijbehorende vereniging." Aldus Dorien Vogel, projectleider van de Nationale Sportweek vanuit SportService Zwolle. In Zwolle organiseert SportService Zwolle – samen met diverse partners – de Nationale Sportweek Zwolle. Dorien Vogel geeft aan: "We willen hiermee het belang van sporten en bewegen bij iedereen onder de aandacht brengen. Daar is SportService Zwolle natuurlijk altijd mee bezig, maar tijdens deze week vestigen we daar graag extra aandacht op. Sporten en bewegen zorgen namelijk voor vitale inwoners, en vitale inwoners zorgen voor een vitale stad op allerlei vlakken: van gezondheid tot participatie."

Een greep uit het programma van de Nationale Sportweek Zwolle ziet er als volgt uit:

– Dinsdag 12 september: Verstop Toernooi op sportpark De Marslanden
– Woensdag 13 september: Beweeg & Ontdek Event op sportpark De Verbinding voor kinderen uit de groepen 3 en 4
– Donderdag 14 september: Het Sport en Beweeg Event op sportpark De Siggels met aandacht voor de vitale 45 plussers, senioren, chronisch zieken of mensen met een langdurige blessure.
– Vrijdag 15 september: De Hoge Laarse MudRun 

Daarnaast bieden we diverse diensten en producten, waaronder een speciale sport en bewegen-app voor kinderopvanglocaties en kant en klare lespakketten voor basisscholen en verzorgingshuizen. Meer informatie is te vinden op www.nationalesportweekzwolle.nl

Artikel delen: