Deltionstudenten voeren voorstelling ‘Alles’ uit

De gewoontes van de mens worden op de hak genomen tijdens de voorstelling Alles (planeet Alles) van toneelschrijfster Esther Gerritsen. Tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Artiest Musical en Drama gaan deze voorstelling uitvoeren op woensdag 12 en donderdag 13 december 2007 om 19.30 uur op de Brug van de locatie Willaertstraat 1 in Zwolle.

In Alles (planeet Alles) wordt het verschijnsel mens bekeken vanuit een andere invalshoek. Vier wezens van een andere planeet komen op aarde en leren typische menselijke trucjes aan om te kunnen infiltreren. Alles wat wij als gewoon beschouwen wordt op die manier op een humoristische wijze aan de orde gesteld. Uiteindelijk zijn de vier wezens in staat om meer mens te zijn dan de mensen zelf. De snelle dialogen en de absurdistische manier van spelen leveren tal van herkenbare en zeer grappige situaties op.

Naast de toneelvoorstelling vertonen de studenten ook twee korte films. Zij hebben deze films gemaakt in samenwerking met studenten van de opleiding Audiovisuele Vormgeving, waarbij het script van de toneeluitvoering als inspiratiebron is gebruikt.

In september zijn de studenten gestart met de voorbereidingen. Ze doen alles zelf: het uitdenken van de scènes en het maken van het decor en de kostuums. Dit alles onder begeleiding van dramalerares Gertrude Brijder. De voorstelling wordt technisch ondersteund door de studenten Podiumtechniek en Audiovisuele Productie.

Bezoekers zijn van harte welkom op 12 en 13 december om 19.30 uur op de locatie Willaertstraat. Toegang is gratis.

Artikel delen:

Reageer