In VREDEsnaam, moet dit?

Zwolle – GroenLinks Zwolle organiseert een activiteit in het kader van de Vredesweek. Gebruik je verbeelding om vrede en rechtvaardigheid zichtbaar te maken! Zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur, start bij het beeld ‘Adam’ van Rodin op het Grote kerkplein (bij de ingang van het Stadhuis).

Het thema van de Vredesweek is dit jaar ‘De Kracht van Verbeelding’. GroenLinks Zwolle organiseert tijdens deze week op zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur een doe-activiteit waarin we de kracht van verbeelding gaan aanspreken. Verbeelding stelt ons in staat te zien wat er nog niet is, maar wat wel mogelijk is. Zoals Martin Luther King zijn invloedrijke speech begon met "I have a dream".

De activiteit is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar oud. In twee uur gaan we aan de hand van kleine, prikkelende opdrachten op creatieve wijze onze eigen beelden en waarheden onderzoeken, onrecht bestrijden, onverwachte contacten aan en met elkaar vieren dat we dit alles in vrijheid mogen doen.

We komen aan het eind van het experiment samen om ervaringen uit te wisselen en om de vrede met elkaar te vieren! Wil je meer weten? Mail vrede@groenlinkszwolle.nl  of kijk op Facebook: http://tinyurl.com/invredesnaam.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ja dit moet. Wij geven onze identiteit niet verder op aan de oprukkende Islam. Maar ja wart verwacht je ook anders van een partij met een Marokkaan als voorman. Wij geven niet verder toe, wijn zullen onze identiteit verdedigen. Dromen jullie v verder groen links.


  ⚠️ Meld

 2. Gebruik je verbeelding om vrede en rechtvaardigheid zichtbaar te maken!

  Over rechtvaardigheid:

  Rutte III wil ⤽eigen risico in de zorg en de zorgpremies⤝ de komende jaren laten stijgen. Dat zeggen bronnen binnen de partijen die op dit moment onderhandelen over een nieuw kabinet. Het eigen risico bedraagt nu al 385 euro per jaar.
  Waarmee het CDA en de CU nu al hun verkiezingsbeloften breken.
  SP, Roemer: Ziek zijn nog zwaarder beboeten? Dit laten we niet gebeuren!
  GL, Klaver: Iedereen kan straks het Wilhelmus zingen, maar die de doktersrekening betalen. Noem dat maar een gaaf land.
  PvdA, Asscher: Nog geen reactie gelezen, maar hij heeft het over ⤽Rechts met den bijbel⤝??. Weinig ⤽bijbelse maatregelen⤝.

  Over “VREDE” RUTTE III zal ook wel met rechtse hobby’s komen als:
  – Bakken geld naar Defensie en Veiligheid. Nadat de mensen eerst goed bang worden gemaakt. Voor het geval velen dat al niet zijn gemaakt.
  Lees ook al weer angst uit de eerste 2 reacties 😮
  – Denk dat er in de wereld weer “spierballen van angst-buffers” worden gebouwd, als in de koude oorlog.
  “Wij zijn lekker beter en sterker; nee wij!”… en de wapenindustrie maar lachen, terwijl wij het kunnen betalen.

  – En geld voor zichzelf natuurlijk: rijken steeds rijker. Maar dat is off-topic.


  ⚠️ Meld

 3. Dick vergeet je de partij van de aftreders niet die ook jarenlang ons de duimschroeven heeft aangedraaid maar wel 100derden miljoenen naar al die voetzoekers die hier de boel komen terroriseren.Ja bang ben je vanzelf wat hier allemaal zit en komt.Kwestie van tijd.


  ⚠️ Meld

 4. Kent iemand onderstaande persoon, of bent u die persoon, graag even bellen:

  Zwolle Groeneweg nb.a.v. beroving gezocht getinte man 20 jr gezet volle zwarte baard en snor bol hoofd puisterig gezichtl shirt rode ops
  Tips? Bel nu 0800-0011


  ⚠️ Meld

 5. Groen link en vrede??? is dat niet de partij van Stalin die zich vermomt heeft… CPN… en Martin Luther King was Christen, geen communist… laat de geode man buiten je politiek gekonkel aub…>:(


  ⚠️ Meld

 6. Will-, je kunt die vredesweek geen politiek gekonkel noemen. Als dat zo was had hij al lang niet meer bestaan. Maar misschien ben jij niet kerkelijk opgegroeid en weet je niet wat de vredesweek inhoud. Daarom hier een stukje uit Wikipedia:

  De Vredesweek is een week van bezinning en actie die jaarlijks in de week van 21 september, de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede valt.
  De Vredesweek wordt georganiseerd door PAX en vindt plaats sinds 1967. Hoogtepunt vormt de Vredeszondag, de eerste zondag van de Vredesweek, maar ook de daarop volgende zondag behoort tot de Vredesweek. Deelnemende kerken besteden aandacht aan het thema vrede en collecteren voor het vredeswerk. Ook buiten de kerk worden er talloze activiteiten georganiseerd. Daarnaast is 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, een belangrijke dag in de Vredesweek. In 2017 valt de Vredesweek tussen 16 en 24 september.

  Mooi dat een politieke partij dit ook oppakt. Hebben we toch nog een echte christelijke partij. In tegenstelling tot het oorlogszuchtige CDA (ik heb gisteren de schoo-lezing van Buma gehoord), waar je tegenwoordig echt niet blij van wordt.


  ⚠️ Meld

 7. Tja, weer een oude quote van stal halen. Nooit één van Churchill of Einstein. Niet divers genoeg en te blank.

  Onderstaande dame zit voor Groen Links in het europees parlement en weer een teken van compleet de weg kwijt zijn. Luchtkastelen bouwen en de wereld is roze.

  Inmiddels zijn we wat aanslagen verder door vluchtelingen:

 8. “Inmiddels zijn we wat aanslagen verder door vluchtelingen….”

  Welke dan?
  Barcelona? Nee
  London ? Nee
  Manchester ? Nee
  Brussel ? Nee

  Allemaal wel door moslim-gekkies, maar niet door vluchtelingen.  ⚠️ Meld

 9. Jesse Klaver, nog nooit fulltime gewerkt in een bedrijf en na het behalen van zijn VMBO diploma als sokpop de politiek in. Wat een ongelofelijke nul.

  Zijn er ook rapportages van incidenten door moslims tegen niet-moslims? Deze cijfers zijn vast verborgen of niet bijgehouden. Politiek correcte geneuzel van de bovenste plank weer van een zgn. onderzoeksbureau.

  Aanslagen door vluchtelingen. Hoeveel doden moeten er minimaal zijn? Telt Hamburg kerstmarkt ook? Of het 17 jarige meisje uit Kampen verkracht door een asielzoeker telt natuurlijk niet als aanslag?

  Met
  Ons
  Samen
  Leven
  Is
  Moeilijk


  ⚠️ Meld

 10. Jeroen Geurts, inderdaad mee eens.
  Verder geven cijfers gebaseerd op aangiften een vertekend beeld. Ik zal een voorbeeld geven: zowel joodse mensen als homo’s. voelen zich onveiliger op straat, ze durven geen keppeltje op te doen of gearmd te lopen. Maar waar vind je dit terug in de betreffende statistieken?
  Praktijk vs Theorie dus.


  ⚠️ Meld

 11. Kom op Wim Cock, niet zo naïef! Die pagina staat vol ongefundeerde verdachtmakingen. “Van reageerder Siem kwam nog deze bijdrage…” echt een zeer betrouwbare bron! De Privé is een kwaliteitsjournalistiek daarmee vergeleken.


  ⚠️ Meld

 12. De NPO is naïef, en ik misschien ook een beetje.

  Ik ken toevallig die bewuste misdaad journalist, en hij is niet van de roddels.
  Voor het andere punt (bepaalde statistieken)waar je m.i. de mist ingaat zie mijn reactie hierboven aan Jeroen Geurts.


  ⚠️ Meld

 13. Jesse Klaver, de wegloper, en waarom wil hij niet mee regeren, omdat hij het asiel beleid van Nederland, Europa te streng vond. Nee wat zijn partij betreft kunnen we er niet genoeg opnemen. Wie schaffen das… Nou , je ziet wat daar van terecht komt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.