Enfusion League – 85 kg

Zwolle – Met de finale van de -72,5kg Enfusion League in het vooruitzicht kijken veel liefhebbers al uit naar de eerste ronde van de -85kg Enfusion League, die gehouden word op 16 September in het Landstede Sportcentrum te Zwolle.

Het -85kg Enfusion League toernooi bestaat uit 6 geselecteerde topvechters uit verschillende landen zoals Marokko, België, Frankrijk, Brazilië en Spanje. Deze topvechters gaan als het ware in een soort "Champions League" tegen elkaar strijden, verdeeld over 5 partijen en kunnen daarmee punten verdienen. Diegene die aan het einde van de League de meeste punten heeft wint het toernooi en gaat er met de hoofdprijs vandoor. De prijzenpot bevat in totaal € 200.000.- aan gage en bonus gelden.

nfusion League deelnemers
De meeste vechters van deze League hebben al een indrukwekkend reeks aan partijen gevochten en gewonnen. Een reden om hier dieper op in te gaan en de atleten beter te leren kennen.

Ibrahim el Boustati – Ook wel bekend als ‘The Beast’ is een meervoudig kickboks wereld kampioen, die uitkomt voor Fightclub 070 uit Den Haag. De 22-jarige Ibrahim el Boustati is momenteel de Enfusion wereld kampioen in zowel de -85kg als -90kg gewichtsklasse. Met een fight record van 45 -1 heeft hij nog een appeltje te schillen met Ulrike Bokeme, die hij later in een van de rondes van deze League tegen komt.

Filip Verlinden – ‘The Bull’ is een van de meeste ervaren vechters, die in het verleden Melvin Manhoef versloeg op een GLORY event. Met een fight record van 49-12-2 gaat hij in deze League voor de 3de keer de strijd aan met Ibrahim ‘The Beast’ el Boustati. De stand staat nu 1-1.

Mauricio Costa Cardoso – Geselecteerd als vervanger van Hicham ‘The Magician’ El Gaoui stapt hij als Underdog de League in. Met een fight record van 35-8-1 gaat hij de strijd aan in Zwolle met de in 2 divisies Enfusion kampioen Ibrahim ‘The Beast’ el Boustati.

Loren Javier Jorge – Deze Spaanse vechter, die uitkomt voor Team Elite onder Kamal Chabrani heeft al meer dan 100 partijen gevochten en gewonnen van de ijzersterke Andrei Stoica uit Roemenie. Met een indrukwekkende lijst aan Europese- en Wereldtitels stapt hij vol vertrouwen de League in. Met een fight record van 90-28-7 is ‘Real Toro’ een tegenstander die men dan ook niet moet onderschatten.

Ulrike Bokeme – De enige vechter met een ongeslagen status in deze League. Deze Zwitserse en Europese kampioen sloeg tot ieders verbazing Ibrahim ‘The Beast’ el Boustati KO. Met zijn ongeslagen fight record van 23-0 kijkt iedereen dan ook uit naar zijn rematch partij in deze League tegen de ‘The Beast’.

Mehdi Bouanane – Deze kampioen uit Frankrijk, uitkomend voor Fight Club Metz Borny heeft hard moeten knokken voor zijn plaats in de League. Na het winnen van de kwalificatie ticket op het Enfusion Live Abu Dhabi event ging hij de strijd aan met andere vechters in de Enfusion Reality Show in Thailand. Ook hier kwam hij als overwinnaar uit de strijd en met een fight record van 21-6 gaat hij in de eerste ronde van de League het gevecht aan met Ulrike Bokeme.

 

Enfusion League prijzenpot
Deze pot bevat in totaal € 200.000.- aan gage en bonus gelden. Het grootste gedeelte van deze pot wordt verdeeld over de afgesproken start gages. Daarnaast word naar aanleiding van de behaalde punten een bonus verdeeld, waarbij de winnaar van de League er met de hoofdprijs vandoor gaat.

– Nr. 1 € 25.000

– Nr. 2 € 7.500

– Nr. 3 € 5.000

– Nr. 4 € 1.500

– Nr. 5 € 1.000

– Nr. 6 € 0.000

Enfusion League reglement
Het Enfusion League reglement kent enkele aanpassingen of toevoegingen naar aanleiding van de ervaring opgedaan in de -72,5kg League. De basis blijft het zelfde met betrekking tot het verdienen van punten. Daarnaast is het indienen van een protest niet meer mogelijk en worden vechters gesanctioneerd met een boete of uitsluiting van deelname als men het afgesproken gewicht niet haalt. Het complete Enfusion League reglement is terug te lezen op de website www.Enfusion-tv.com en op het platform van Enfusion www.enfusionlive.com.

Artikel delen: