Berkum ontvangt sterk DFS

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DFS Opheusden, een grote onbekende voor de Zwollenaren. De thuisclub is gewaarschuwd doordat de tegenstander sterk speelde in de voorbereiding en vorige week goed startte in de Hoofdklasse B.

"DFS heeft zich na het vorige seizoen flink versterkt. Het is een ploeg met ervaring die sterk is gestart. Ze hebben vorige week met 10 man toch redelijk eenvoudig gewonnen, dus we krijgen een lastige tegenstander," verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker. DFS, dat wordt getraind door ex-profvoetballer Scott Calderwood, kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse A en eindigde daar in de middenmoot op een negende plaats. In de zomerstop nam de club afscheid van vijf spelers maar daar kwamen liefst acht nieuwkomers voor in de plaats. De Betuwenaren draaiden een goede voorbereiding, waarin vaak met forse cijfers werd gewonnen en enkel de profs van NEC en Umm Salal uit Quatar te sterk bleken. Tussendoor verloor DFS in de strijd om de KNVB-beker met 1-2 van derde-divisionist ONS Sneek, dat er volgens DFS ‘als een dief in de nacht’ met de winst vandoor ging. De thuisclub voelde zich bekocht, onder meer omdat er volgens hen een zuivere DFS-goal werd afgekeurd.ten trappen.

Afgelopen week won DFS in de openingswedstrijd met 2-0 van SDC Putten, waarbij twee rode en vijf gele kaarten werden uitgedeeld. DFS kwam al na twee minuten op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Rick van Walsem, maar raakte diezelfde speler nog voor rust kwijt toen hij een verdedigende actie met rood moest bekopen. Ook met 10 man hield een compact spelend DFS echter goed stand en na rust kreeg SDC nauwelijks kansen. Toen 10 minuten voor tijd ook de Puttenaren met een man minder verder moesten werd het pleit beslecht. Na een assist van invaller Luciën Dors knalde Arjan Goorman zijn club naar een zwaar bevochten 2-0 winst.
Berkum maakte vorige week, na drie seizoenen in de eerste klasse, haar rentree in de Hoofdklasse met een doelpuntloze remise bij AZSV in Aalten. Beide partijen waren content met een punt, ook al omdat het aantal kansen beperkt bleef. Pluspunt voor Berkum was dat de defensie nu goed overeind bleef, nadat de Zwollenaren in hun wisselvallige oefencampagne een aantal keren met flinke cijfers werden verslagen. De nieuwelingen in de ploeg kwamen goed voor de dag en inmiddels is een aantal geblesseerde of geschorste spelers weer inzetbaar, zodat er meer te kiezen valt voor trainer Arno Hoekstra. De coach is zelf ook weer op het veld aanwezig, nadat hij tijdens zijn vakantie werd uitgeschakeld door een ongeval. De wedstrijd Berkum-DFS Opheusden wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal la

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Jazeker, riet pluim of te. VV Berkum is trendsettend. Het initiatief vindt veel navolging. Al 50% van de sportkantines serveert gezond eten. Hoe zit dat bij jouw club? Nog steeds alleen bier en vette hap?

  Deze overwinning is een lekker begin van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse. Hup, Berkum!


  Maak melding

 2. Ik vond het vooral leuk om een heel herkenbaar vv Berkum te zien. De laatste seizoenen heeft de club veel minder spelers aangetrokken dan andere clubs in Zwolle en omstreken. En dat zie je gelijk terug in de resultaten. Die gaan cresendo. Het publiek neemt weer toe en de omzetten in de horeca stijgen navenant. Sportief, financieel en in de horeca gezond. Welke club wil dat nu niet? Deze formule zal wel snel gekopieerd gaan worden.


  Maak melding

 3. Waar waren al die toeschouwers dan ik heb maar hoogstens 200 man gezien.Zat de rest aan de gezonde broodjes en het wortelsap?
  Voor een hoofdklasser zo weinig publiek dan ben je gewoon het lachertje.
  De tegenpartij neemt er nog meer mee.
  Iets te positief geschetst.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.