Burgernetmelding i.v.m. beroving aan Groeneweg

Zwolle – Woensdag vroeg in de avond is er in Zwolle een burgernetmelding uitgedaan door de politie.

Dit in verband met de opsporing van een verdachte van een beroving aan de Groeneweg. Het signalement van de dader: Gezette getinte man van rond de 20 jaar. Stevig van postuur. De man draagt een baard en snor en heeft een puisterig gezicht. En draagt een rood shirt, dan wel met rode opdruk. Als u meer weet of de man gezien heeft wordt u verzocht de politie te bellen op 112.

Artikel delen:
Reacties 144
 1. En dit in de vredesweek van groen links.
  Kracht en verbeelding. Ik kan wel janken.
  De enige prikkelende activiteit die bij mij zichtbaar is is het kippevel dat ik krijg bij het signalement.


  ⚠️ Meld

 2. Even een update:

  Einde BN actie. Persoon (nog)niet aangetroffen. Politie gaat verder met het onderzoek. Tips blijven welkom.


  ⚠️ Meld

 3. weer een kanspareltje in de media.
  al dat volk wat hier naartoe komt zit in de criminaliteit of in de bijstand maar werken, HO maar.

  Beetje geld afpakken van een hardwerkende nederlander BAH !!!  ⚠️ Meld

 4. Wim Cock,

  Omdat het niet alleen om een getinte man gaat maar ook om een getinte man.
  Mijn gewone reactie is: kijk eens wat verder dan alleen huidskleur. Aangezien dat meestal wordt weggezet als “wegkijken” denk ik laat ik eens een andere ingang proberen.
  Komt niet aan blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 5. =Hoe kan het dat meer dan de helft van de bevolking in gevangenissen in NL een dubbele nationaliteit heeft?

  =Hoe kan het dat meer dan de helft van de bijstandsuitkeringen toebedeeld worden aan personen die een dubbele nationaliteit hebben?

  =Hoe kan het dat meer dan de helft van alle misdaden, personen met dubbele nationaliteit tegenover een blank persoon wordt vermeld?

  =Zou het met islam te maken hebben en de opvattingen tegenover ongelovigen?


  ⚠️ Meld

 6. Dat is de schuld van Wilders en Donald Trump 😉

  En een waarschuwing alvast: als je een andere mening hebt dan de NPO mensen alhier, dan ben je rechts of zelfs extreem rechts. 😉


  ⚠️ Meld

 7. =Een zgn. onderzoeksbureau met op de hoofdpagina van de website woorden als DIVERSITEIT en met foto’s. Foto’s uit de samenleving en volgens mij de Nederlandse. Had ook een foto kunnen zijn uit Marokko of Turkije. Maar het is een HEUL EERLIJK BUREAU met lieve medewerkers.

  =Hoe kan het dat chinezen, japanners, korea, vietnamezen, nepalezen nauwelijks in de misdaadcijfers zitten?

  =Slachtoffer was vast weer blank. Er is daarom geen sprake van een hatecrime, want het was van zwart naar blank. Andersom is altijd racisme, whiteprivilege etc etc.


  ⚠️ Meld

 8. @Riet, Zo wat goed van je , een Pluim voor jezelf. Wel jammer dat je altijd zo discriminerend bent tegenover andersdenkenden. Is dit een betaalde baan hier trouwens ” dom rechtse” mensen, jouw woorden, in hun hemd te zetten? Of heb je nog een andere baan hiernaast?


  ⚠️ Meld

 9. jeroen, wim, ewoud en anderen. Onderstaande column gaat over Riet en anderen. Spijker en kop verhaal:

  Bent u rechts? Ja? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk vaak de oh-zo-betekenisvolle termen als ??racist??, ??xenofoob??, ??islamofoob??, ??fascist?? en ??nazi?? naar uw hoofd gesmeten gekregen. Het gevolg is dat deze (groeiende) rechtse groep zich vaak niet durft uit te spreken, uit angst voor de agressie en intolerantie van links. Vrienden keren je de rug toe omdat je rechts bent. Je wordt sociaal gelyncht door links. De frustratie groeit en je kan nergens je ei kwijt. Zo fijn om in een vrij land vol tolerante multicultiknuffelaars te wonen! Je zou bijna denken dat je daadwerkelijk voor je mening zou kunnen uitkomen.

  Ik heb me lang afgevraagd waarom links zo agressief en intolerant is. Ik kon maar niet begrijpen waarom heel mijn omgeving mij al tien jaar lang de mond probeert te snoeren, want ik geloof in vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid bleek slechts een illusie.

  Ik ben er van overtuigd dat zowel links als rechts (behalve de kartelpolitici) het beste voorhebben met dit land. Maar rechts en links verschillen in opvatting over hoe die beste situatie, waar iedereen naar streeft, behaald kan worden.
  Gebrek aan empathie

  De agressie en intolerantie van links komt voort uit het feit dat links infantiel is. Kinderen van een jaar of 3 leven met het idee dat alles wat zij weten, ieder ander ook weet. Wat zij zien, ieder ander ook ziet. Van empathie is op die leeftijd weinig sprake. Waar wel sprake van is, is spiegelen. Bijvoorbeeld: kind A vraagt aan kind B om een rood blokje aan te geven. Kind B weet niet wat ??rood?? is, dus geeft een random ander blokje. Kind A leeft met het idee dat kind B wel weet wat ??rood?? is en wordt boos. Kind A denkt namelijk dat kind B hem expres wil zieken, omdat dit precies is wat hij zelf zou doen om iemand te zieken.

  Links leeft met het idee dat rechts expres haat om maar te haten, omdat dat precies is wat links zelf doet jegens rechts. Zij reflecteren hun eigen haat en intolerantie op rechts. Door het gebrek aan empatisch vermogen kunnen zij niet bedenken dat rechts gewoon het beste wil voor iedereen. Zij denken dat, als rechts echt het beste zou willen voor iedereen, ze wel links zouden zijn.
  Oh wat voelt het goed

  Nog een reden waarom links infantiel is, is het feit dat ze altijd de oplossing kiezen die op korte termijn goed voelt. Bij kinderen wordt deze eigenschap getest door middel van de marshmallow-test. Als een kind een kwartier lang de verleiding van het eten van de marshmallow kan weerstaan, krijgt het als beloning een tweede. Veel kinderen kunnen die verleiding niet weerstaan, maar de enkelen die hier wel in slaagden bleken later in hun leven op zowel academisch gebied als beroepsmatig succesvoller te zijn.

  Links is het kind dat de verleiding niet kan weerstaan. Oh wat voelt het goed om die arme vluchtelingen binnen te halen! Oh wat voelt het goed om iedereen alle ruimte te geven om hun eigen cultuur te behouden! Oh wat voelt het goed om op te komen voor de zielige minderheden! Ze kijken niet verder naar de gevolgen van al hun feel good praktijken. Feit is dat Europa nu flink in de shit zit en dat het met de dag erger wordt. Dankjewel links. Ik ben blij dat jullie je even goed hebben kunnen voelen door jullie infantiele naïviteit.
  Klimaat is wel langetermijndenken

  Ik hoor links al tegensputteren: ⤽Maar?? maar het klimaat! Dat is wel langetermijndenken, dus volwassen!⤝
  Weer mis! Het is net zo infantiel als een kind van 5 dat zich druk maakt om de trouwjurk die ze wil dragen tijdens haar bruiloft. Of een kind dat zich druk maakt over de auto die hij over 30 jaar wil kopen. Het is irrelevant. De menselijke invloed op de klimaatverandering is lang niet bewezen, ook al denkt links van wel. Daarbij vind ik het uitermate arrogant van links om te denken dat wij sterker zijn dan de natuur. Dat wij de natuur kunnen maken of breken. En mocht het allemaal toch waar zijn, die klimaatproblematiek, dan nog zullen we eerst hele andere problemen moeten oplossen voor we het klimaatprobleem aan kunnen pakken. Prioriteiten stellen heet dat.
  Kop in het zand

  Tot slot de derde reden waarom links infantiel is: de kop-in-het-zand tactiek. Een kind van ongeveer 8 maanden oud denkt dat als je je handen voor je gezicht houdt, je echt verdwenen bent. Of als je een doekje over zijn speeltje legt, dat zijn speeltje is verdwenen. Hij zal er niet naar zoeken. Deze tactiek staat bij links hoog in het vaandel. Ze denken dat problemen niet bestaan door weg te kijken. Ze zijn niet geïnformeerd en willen dit graag zo houden. Ze blijven bij hoog en laag beweren dat de islam de religie is van vrede. Als je ze dan bijvoorbeeld zegt dat ze de Koran en de Hadith eens zouden moeten lezen weigeren ze dit. Ze zijn bang dat hiermee hun hele geloofswereld zal instorten.

  Links is dus niet alleen idealistisch, hypocriet en onwetend, links is vooral infantiel. Die infantiliteit maakt hen agressief en intolerant.

  Ik hoop dat links snel volwassen zal worden en de werkelijkheid onder ogen zal zien.  ⚠️ Meld

 10. Als mijn bloeddruk het aankan om naar Opsporing Verzocht te kijken zie ik vrijwel geen enkele autochtone Nederlander. Die percentage s van riet over Antillianen m.n. lijken me niet te kloppen bovendien.
  En belangrijk is ook dat riet een drogreden gebruikt: percentage verschil tussen mannen en vrouwen is veel groter dus al het andere is nauwelijks erg te noemen.

  De term domlinks komt ineens bij me op…:D


  ⚠️ Meld

 11. Well, that escalated quickly…sommige mensen hier hebben hele gesprekken met hun alter ego. Dat is een stuk zorgwekkender dan de nationaliteit van onze gedetineerden lijkt me.

  @Riet, aan sommige mensen moet je je energie niet verspillen, die willen alles door hun eigen negatieve bril zien en staan niet open voor andere denkwijze en vinden alles wat maar enigszins beschaafd is EXTREEM LINKS.


  ⚠️ Meld

 12. Ik ben blij dat je dat toegeeft.
  Tegelijkertijd kloppen volgens mij de percentage verschillen over criminaliteit die je noemt niet. Heb je bv wel meegenomen dat Antillianen en Marokkanen minderheden zijn in Nederland.
  De praktijk (opsporing verzocht, gedetineerden en hun afkomst) laten volgens mij andere cijfers zien.


  ⚠️ Meld

 13. Als er stond dat het een blanke vadsige puistenkop was had je er waarschijnlijk een Pool of Roemeen van gemaakt dus discussiëren heeft dan niet zo veel zin.

  Mensen die bij zo’n laffe daad alleen kunnen PRATEN over de dader zonder maar te DENKEN aan het slachtoffer, moeten eerst maar eens bij zichzelf te raden gaan.


  ⚠️ Meld

 14. Riet heeft volgens mij geen fatsoenlijke opleiding afgemaakt, opgegroeid in een dorp en verhuisd naar de stad. En mee willen praten met de stedelingen op niveau. Rare vergelijkingen maken en door de dorpsmentaliteit niet kunnen relativeren.

  Adolfsen bedankt weer voor de column. Ewoud, Wim Cock, Jeroen, Der Kaiser ook bedankt voor de bijdrage.


  ⚠️ Meld

 15. Co de rood, als je een probleem op wilt lossen moet je wel eerst weten wat het probleem is.
  Ik neem tenminste aan dat je het echt erg vind voor de slachtoffers vindt en dit voor toekomstige slachtoffers wilt voorkomen. (Anders is je hele verhaal nogal hypocriet).


  ⚠️ Meld

 16. Dank je Jasper Bos.
  Mensen uit een dorp zijn trouwens niet perse dommer, ik kom zelf uit een dorp. In een dorp hebben veel mensen juist een gezond verstand. Die prikken snel door dingen heen, ook wat betreft de NPO. Voor de rest wel eens met betrekking tot islam en m ainstream media etc.


  ⚠️ Meld

 17. @Wim Cock, volgens mij hoef je me geen woorden in de mond te leggen wieslippe.

  Overschreeuwen is niet overtuigen. Als je het dan toch over afkomst wil hebben, dan moet je er ook echt naar kijken. En ga dan eens na waarom het vaak allochtonen (Want ja ik weet dat het klopt) zijn die op die manier aan hun geld moeten komen. Misschien geven we ze nog steeds niet dezelfde kansen op de arbeidsmarkt?

  Het is te makkelijk om alleen maar mensen aan te wijzen en zonder gedegen onderzoek te zeggen dat zij het kwaad zijn.

  Nog los van dat ik me meer stoor een allochtonen die zich misdragen dan autochtonen omdat ik vind dat je niet moet bijten in de hand die je eten geeft. Je moet je juist beter gedragen als je in een ander land word opgevangen. Dus nee, zo links ben ik niet. Maar zo kortzichtig als jij bent, dat ben ik gelukkig ook niet.  ⚠️ Meld

 18. Haha netjes dom rechts neergezet Riet. Ze kruipen graag uit hun putje om even dom te gallen. Sommige herhalen hun artikelen nog even omdat ze niks kunnen verzinnen. Echt vermakelijk dit.
  Dus ga vooral door al is natuurlijk een serieuze discussie met deze leeghoofden onmogelijk.

  En beledigen aan mijn adres in 3…2..1

  Zooo voorspelbaar hahahaha


  ⚠️ Meld

 19. Oh nee hoor, ik gun ieder zijn mening. In mijn direct omgeving heb ik wel te maken gehad met een laffe roof overval door autochtonen en niet door allochtonen. Dat laat je anders kijken denk ik.

  Ik snap de opmerkingen ook wel maar ik denk (of misschien dat ik het vooral hoop) dat er meer achter zit dan dat het simpelweg slechte mensen zijn.


  ⚠️ Meld

 20. Riet, ik hoop dat je gezien hebt dat die belachelijke opmerking niet van mij komt, maar van een kansloos, infantiel persoon die geen originele naam kan bedenken en daarom achter passant een . plakt.  ⚠️ Meld

 21. Adolfen !
  heb je de kopieer knop weer gevonden? Moon man !
  Klimaatverandering is allemaal onzin volgens deze column (geschreven door een zwemjuf).

  Stephen Hawkings (geen zwemjuf overigens) zegt “⤽By denying the evidence for climate change, and pulling out of the Paris Climate Agreement, Donald Trump will cause avoidable environmental damage to our beautiful planet, endangering the natural world, for us and our children⤝.

  Ik heb grote waardering voor zwemjuffen, maar vindt ze niet de juiste expertise bezitten om iets over klimaatverandering te kwekken. De rest van de column is al net zo sterk onderbouwd: alleen een opinie, een mening. Geen onderbouwing. 0, 0.  ⚠️ Meld

 22. @Co de Rood
  Mee eens, het punt is wat mij betreft ook niet dat sommige mensen slecht zouden zijn.
  Wat belangrijk is is om problemen gewoon te benoemen en vooral op te lossen.
  Dit noem ik gezond verstand en m.i. wordt dit ten onrechte door bv de NPO nog steeds in een verdacht hoekje geplaatst.


  ⚠️ Meld

 23. Problemen benoemen moeten we zeker maar stemmingsmakerij moet je voorkomen. Door enkel 1 aspect van een dader uit te lichten doe je ook je eigen mening tekort want die is blijkbaar een stuk genuanceerder.

  Neemt niet weg dat ik een andere mening dan de mijne alleen maar toejuich. Dat zorgt voor balans in onze samenleving.


  ⚠️ Meld

 24. Ik lees net dat het een trio daders was. 1 is gepakt en was…..autochtoon…nog 1 dader te gaan…

  Ik denk ik meld het toch even want het schijnt nogal belangrijk te zijn.  ⚠️ Meld

 25. Goed dat je het erbij zet. Jammer dat de bijstandsuikeringen en criminaliteit onder de groep die we niet mogen noemen er niet bij afneemt.

  Nog een reden waarom links infantiel is, is het feit dat ze altijd de oplossing kiezen die op korte termijn goed voelt.

  Ook een blanke bij de daders dus weer kop in het zand, problemen weg wuiven, eigen cultuur is waardeloos, nieuwe culturen zijn een verrijking. Kritiek op moslims of allochtonen is racisme etc etc….


  ⚠️ Meld

 26. Co de rood
  Afkomst van daders wordt wat mij betreft pas belangrijk als de statistieken dit aangeven.
  Nogmaals, nog steeds is dit not done in bepaalde kringen!. (Zie dit draadje voor voorbeelden). Wat mij interesseert is wat hieraan ten grondslag ligt, is het de multiculturele ideologie, is het (eigen) cultuurrelativisme, is het calvinisme, is het socialisme. Waarschijnlijk is het een combi.
  Belangrijker is dat het probleem besproken kan worden en vooral OPGELOST!
  (En dat mensen ophouden met woorden als: domrechts etc)


  ⚠️ Meld

 27. Riet, ik hoop dat je gezien hebt dat die belachelijke opmerking niet van mij komt, maar van een kansloos, infantiel persoon die geen originele naam kan bedenken en daarom achter passant geen . plakt.  ⚠️ Meld

 28. Volledig eens met Wim Cock (en sommige anderen) in dit draadje.

  Die dame draait in mijn ogen naar rechts, met de klok mee zeg maar.


  ⚠️ Meld

 29. Uit al die buitenlanders is tot nu toe helemaal niks terecht gekomen en dus kunnen ze van mij allemaal teruggestuurd worden naar thuisland.
  En als er per ongeluk kinders hier in Nederland geboren en opgegroeid zijn moetern ze ook terug.

  Zo denk ik erover. ‘
  Of anders het gas derop!!!


  ⚠️ Meld

 30. Der Kaiser, er zijn hier trollen actief die iedere fatsoensnorm tarten, de redactie van dit weblog treedt helaas niet tegen die figuren op. Maar jouw laatste reactie en dan vooral die laatste zin is werkelijk te onbeschoft voor woorden. Daarbij klopt je reactie inhoudelijk ook niet. Feit: Arnhem en Rotterdam hebben burgemeesters die keihard hebben gewerkt en gestudeerd om die baan te krijgen. Ik ken heel veel mensen met een andere culturele achtergrond dan de room-blanke Nederlander, die zich vrijwillig voor de samenleving inzetten bij sportclubs, in buurten en andere maatschappelijke organisaties. Op de werkvloer zie ik zwart, geel, bruin, de diverse religies prima samenwerken met elkaar en dat geldt ook voor kinderen op scholen die gelukkig ruimdenkender en socialer zijn dan. Als ik jouw reactie lees dan schaam ik mij een geboren, blanke Nederlander te zijn. Echt in- en intriest.


  ⚠️ Meld

 31. Volledig eens Leonardo, Iedereen mag van mij een mening hebben, mits die gefundeerd is en mensen in de waarde laat.
  Helaas is dat eerste al niet altijd het geval, laat staan het tweede.

  Vind het dapper dat je blijft proberen inhoudelijk te reageren naar mensen die altijd een deel van de feiten gebruikt om hun dogma’s te bevestigen en de feiten die niet zo goed uitkomen verzwijgen.  ⚠️ Meld

 32. zo denken de Moslims ook over ons hoor.
  Ze willen graag dat de zwaarden bloed zien en ons Chirstenhonden dood hebben want wij zijn niet goed genoeg voor “hun”

  Steek je kop nog maar verder in het Zand.
  Pim had hier allang voor gewaarschuwd, maar helaas is het al te laat.
  de 5e collonne hebben we zelf binnengehaald , ze komen nog steeds onze landsgrenzen binnen.
  ik voel me hier in EIGEN LAND gediscrimineerd door de Moslims.


  ⚠️ Meld

 33. leonardo, ik hoop dat je gezien hebt dat die belachelijke opmerking niet van mij komt, maar van een kansloos, infantiel persoon die geen originele naam kan bedenken en daarom achter passant geen . plakt.  ⚠️ Meld

 34. Via de baantjescarroussel PvdA burgemeester worden is heel hard werken. Zo kennen wij de fatsoensrakkers van PvdA maar al te graag.

  Strooien met termen als roomblank, dogma’s, trollen of racist is natuurlijk wél fatsoenlijk mocht je verder geen inhoudelijke argumenten hebben om de discussie aan te gaan.

  Want zij zijn socialer. ;D


  ⚠️ Meld

 35. [Quote]Bent u rechts? Ja? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk vaak de oh-zo-betekenisvolle termen als ??racist??, ??xenofoob??, ??islamofoob??, ??fascist?? en ??nazi?? naar uw hoofd gesmeten gekregen. Het gevolg is dat deze (groeiende) rechtse groep zich vaak niet durft uit te spreken, uit angst voor de agressie en intolerantie van links.[/quote]
  De reacties hierboven bewijzen deze stelling niet.


  ⚠️ Meld

 36. Bedankt PeterD voor de bijdrage. De stelling bewijst het opnieuw prima, geen enkele bijdrage van je of je andere sociale vrienden. De fatsoensrakker weer uithangen. Die kennen we nu wel.  ⚠️ Meld

 37. Heb je de stelling wel goed gelezen en begrepen, Jasper B0s? Zo ja, vertel dan eens waar jouw angst zit om je rechtse mening hier te verkondigen. Aan het aantal reacties van jou, kan niet worden afgeleid dat je je ergens door belemmerd voelt.


  ⚠️ Meld

 38. En geef ook maar een analyse tot welke politieke stroming mensen met een verwacht historisch besef behoren, die serieus pleiten om anderen te vergassen. Daartegen ageren levert mij het stempel “fatsoenrakker” op. Je deelt de mening van der kaiser?


  ⚠️ Meld

 39. De stelling bewijst het opnieuw prima, geen enkele inhoudeijke bijdrage. De fatsoenrakker opnieuw uithangen en voel daarom niets om je vragen te beantwoorden.


  ⚠️ Meld

 40. Kijk Jasper waarom benoem je alles niet zoals Melvin want zo denk jij toch ook? Of spreek je Melvin even tegen? Als je toch zo dom rechts bent kan je hier op dit weblig gewoon ongestraft de racist uit hangen hoor.
  Jij verbergt je nog achter wat jij denkt politiek correcte zinnen terwijl je boodschap net zo helder is als die van pareltje Melvin.  ⚠️ Meld

 41. Jasper bos. .wat is jouw inhoudelijke mening? Oh nee wacht. .je loopt weg als je daarom gevraagd wordt. In elk geval heb ik jou nog niet kunnen betrappen op iets inhoudelijks. Je hebt de diepgang van een badeend in een pierebadje.


  ⚠️ Meld

 42. Chabbo.
  Ik lees net die paar reacties van jou.
  Wat een diepgang. :D:D
  Zo inhoudelijk, en leest zo makkelijk weg.
  Je zou zo een reactie kunnen geven, probeer het maar eens.


  ⚠️ Meld

 43. Ik pas me aan bij jouw niveau. Is nog behoorlijk zakken en wennen maar als ik het jou makkelijker kan maken. .vooruit dan maar. Ik jouw laatste post getuigt niet van inhoud.


  ⚠️ Meld

 44. Hier nog een keer voor de wat minder goed lezende liefhebber, hier is mijn mening over het nieuwsartikel

  Bericht door Jasper B0s, op 6 september 2017 22:38
  Had al een donkerbruin vermoeden wie de dader kon zijn.

  Kunnen de fatsoensrakkers hier iets mee, word ik gecorrigeerd? Vertel mij hoe ik moet denken. Racist, tokkie of nazi kennen we wel. Nee, mijn vader heet ook geen hitler van achternaam.

  Mocht dat niet lukken, dan komen de bedreigingen zoals we eerder hebben gezien deze week van een aantal.

  Spannend op de zaterdagmiddag om te lezen wat een ander van mij denkt. Heb ik wel nodig zodat ik minder onzeker hoef te zijn. ;D


  ⚠️ Meld

 45. Jasper. .van mij mag jij jouw mening geven.
  Ik heb zelf ook bepaalde ideeën. .sommige vallen rechts en andere links. Ik kom daar nog wel s op terug.
  Ik vind een multi samenleving een gegeven waar we niet onderuit kunnen.
  Ideeën heeft hier rechten en plichten
  Dat is het even voor nu vanwege tijdgebrek n maar wel hier best wat dieper op ingaan later.  ⚠️ Meld

 46. @ Jasper Bos

  Spannend op de zaterdagmiddag om te lezen wat een ander van mij denkt.

  Op één of andere manier proef ik een negatieve lading bij je woord “spannend”. Hoe dan ook, zou het kunnen dat je daar zelf om vraagt als je op de man/vrouw speelt?


  ⚠️ Meld

 47. PARDON

  Bericht door Jasper B0s, op 9 september 2017 9:49
  Kijk, weer een fatsoensrakker zonder inhoudelijke mening.

  De Youp (alleen al van deze week) “zonder inhoudelijke mening”?


  ⚠️ Meld

 48. Jasper Bos en der Kaiser; omdat onder andere ik tegen jullie inga krijg ik verwijten naar mijn hoofd als zou ik een linkse fatsoensrakker zijn. Ik kan jullie uit de droom helpen; ik stem praktisch altijd rechts. Neemt niet weg dat ik het ok vind dat jullie een mening hebben, echter normaal discussieren met onder andere jullie is godsonmogelijk. Nergens komen jullie met feiten, wel met allerlei aannames, uit alles blijkt dat jullie mening vaststaat en erger nog: dat jullie gelijk hebben of krijgen. Welnu, ik heb geleerd dat het gelijk niet bestaat. Ons land moet het hebben van compromissen, dat is een gegeven, we zijn er een heel erg rijk land door geworden en rijk zijn we nog steeds. Dat die compromissen soms ook pijn doen ga ik niet ontkennen. Bij dit soort berichten zijn het altijd “die buitenlanders”, dat “die buitenlanders” hier vaak geboren en getogen zijn en dus ook een Nederlands paspoort hebben, net als jullie en ik, maakt voor jullie niks uit. Voor de wet echter wel, een wet die ook stelt dat iedereen onschuldig is totdat het tegendeel bewezen wordt. Deze dader moet gepakt worden en vervolgens ook gestraft. Daar zijn links en rechts het over eens. Wat jullie zo treurig maakt is dat jullie alleen maar kunnen beledigen en stigmatiseren, mag van mij hoor, maar het brengt jullie en discussies helemaal niets. Vroeger was het echt niet allemaal beter hoor, vraag dat maar aan mensen die WO2 hebben meegemaakt of de crisis in de jaren 30. We moeten roeien met de riemen die we hier en nu hebben en geloof me; het gaat heel goed met ons land! Mensen van allerlei komaf leven vreedzaam en gelukkig met en naast elkaar, je moet het alleen wel willen zien. Maar jullie kunnen dat niet, vermoedelijk, omdat jullie wereld niet groter is dan jullie huis en eventuele voortuin of balkon. Geniet ervan zou ik zeggen, maar gelukkiger gaan jullie er niet van worden. Welke onzin jullie hier keer op keer ook plaatsen. Jullie dwepen met iemand als Fortuyn, ik vermoed dat hij zich omdraait in zijn graf als hij jullie gebral hier leest. Die man had een visie, Wilders bijvoorbeeld helemaal niet. Die roept wat in een café, jut de mensen daar op en duikt vervolgens weg. Jullie kunden van Asscher, Rutte, Klaver, Abothaleb en Marcouch vinden wat jullie vinden, maar het zijn wel mensen die verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die ze zeggen en doen. Dat kan ik van Wilders absoluut niet zeggen, die gooit knuppels in hoenderhokken en rent vervolgens weg als hij verantwoording moet nemen. Lekker makkelijk.


  ⚠️ Meld

 49. Mooi verwoord Leonardo! Het staat natuurlijk iedereen vrij te stemmen wat hij/zij wil. Maar vermoed dat Jappie en DER KAISER (pfff wat staat dat fout als je het alleen maar neerzet >:()
  dit teveel tekst vinden. Bovendien laten ze belachelijk veel “?”’s onbeantwoord. Zie ook het Chatlog en het Politieke Log :'(

  Idd Discussie


  ⚠️ Meld

 50. Leonardo.
  “het gaat heel goed met ons land! Mensen van allerlei komaf leven vreedzaam en gelukkig met en naast elkaar, je moet het alleen wel willen zien.”
  En daar zit hem nou juist de kneep.
  Op veel plekken is dat niet meer het geval.
  Vanaf de jaren 70 hebben we heel veel toegelaten gepikt en geaccepteerd.
  Het vervelende is dat de hand die voerde, nu gebeten word.
  En dat zal in elk ander land en elke andere cultuur, door de bevolking niet in dank worden afgenomen.
  Het is dus een beetje dat je alleen het positieve wil zien maar niet het negatieve (dat steeds een groter percentage is) wil zien.
  En deze mening is niet rechts of links, maar zijn eigenlijk gewoon feitjes waar je niet omheen kan.
  Een multiculturele samenleving kan daarom nooit standhouden zolang een religie met standaarden uit de middeleeuwen zich probeerd te mengen in een land waar emancipatie gelikheid van mensen een groot goed is.  ⚠️ Meld

 51. Zou het mooi vinden als de politie een feedback zou geven n.a.v. deze politieberichten. Bijvoorbeeld gepakt/nog steeds voortvluchtig na iets van half jaar/ voor t bankie etc etc.
  Zou toch niet heel veel moeite zijn? WLZ, zou het zo 1 op 1 als nieuw topic of onder het eerste bericht kunnen plaatsen.


  ⚠️ Meld

 52. De Cock, jij leeft echt in een ander land dan ik hoor. En laat je niet zo bang maken door welke religie dan ook. Incidenten worden utvergroot en kennelijk laat jij je daar ook door leiden. Sneu.


  ⚠️ Meld

 53. leonardo,

  De statistieken van websites zoals cbs zijn blijkbaar niet voldoende bewijs om het tegendeel te doen overtuigen. Jij vindt het aannames en geen feiten. Ik vind van niet.

  Na WO2 waren er 9 miljoen inwoners + 500.000 allochtonen en geen islam. Nu 17 miljoen inwoners waarvan 4 mijloen allochtonen en islam. In jouw bewoordingen: geniet ervan zou ik zeggen maar gelukkiger ga je er niet van worden.

  Jij vindt wilders geen visie hebben en dat de heren de verantwoordelijkheden zijn nagekomen. Ik vind van niet.

  Jij mag van alles vinden van mij haal ik uit je stuk: treurig, beledigend, stigmatiserend, ongelukkig, balkonzitter, onzin verteller, gebral, reeks met politici die ik niet zou waarderen.

  Nog steeds geen inhoudelijke reactie op nieuwsbericht. Je mening over hoe een ander zou moeten reageren was mij en anderen echt wel duidelijk en niets nieuws.

  Heb je de column van Adolfsen gelezen hierboven?

  Links Leonardo is dus niet alleen idealistisch, hypocriet en onwetend, links leonardo is vooral infantiel. Die infantiliteit maakt hem agressief en intolerant.

  Ik hoop dat links leonardo snel volwassen zal worden en de werkelijkheid onder ogen zal zien.  ⚠️ Meld

 54. Nederland is een rijk Land?

  Zolang er voedselbanken bestaan en er mensen daarvan moeten rondkomen is het in Nederland ABSOLUUT geen rijk land.
  Asielzoekers komen ons land binnen en eisen vanalles en nog wat.
  Van mij kunnen ze de boom in.
  Onderzoek heeft uitgewezen dat ze in het Westen alleen maar in de bijstand zitten en hun handen ophouden en het geld wel krijgen.

  de baantjes caroussel van de PVDA ken ik ook hoor, ze zitten er niet voor het volk maar voor hun eigen.

  Ook ik heb de oorlog meegemaakt
  geen WO2, maar in Bosnie en Irak en Afghanistan en heb daar mijn maatje verloren door een bom.
  Dus zeg mij niks over oorlog.


  ⚠️ Meld

 55. De Cock, jij leeft echt in een ander land dan ik hoor. En laat je niet zo bang maken door welke religie dan ook. Incidenten worden utvergroot en kennelijk laat jij je daar ook door leiden. Sneu.

  Het zijn toch echt niet de boedhisten en hindoes. Ook niet de chinezen en indonezen die de mensen overvallen en onze dochters bespugen.

  Een andere mening als “leven in een ander land” of “sneu” bestempelen is nou niet echt een manier van normaal discussieren zoals je eerder benoemde. Maar goed, dan had ik mijn laatste quote met Adolfsen niet moeten maken.

  Fijn weekend.


  ⚠️ Meld

 56. Precies wat Jasper zegt.
  Terwijl ik toch een normale reactie gaf op Leonardo.
  Jammer leonardo, of zoals ik hier wel vaker las , gemiste kans leonardo!


  ⚠️ Meld

 57. Bericht door dick, 12:56
  Helemaal waar.
  Je kan de link meestal wel leggen als je een veroordeling leest, maar een directe link naar het nieuws bericht zou voor alles handig zijn. Ongeacht of het over berovingen of aanrijdingen gaat.


  ⚠️ Meld

 58. De Cock, toch frapant dat leonardo en anderen graag normaal willen discussiëren. En al snel zelf de mist in gaan. Maar de socialisten zijn heel sociaal en helemaal niet facistisch. 😉


  ⚠️ Meld

 59. Jasper Bos, houdt toch op man. Wat jij inhoudelijk discussiëren noemt is op veel reageerders van toepassing, maar zeker niet op jou en je trollende vriendjes hier. In 80% van de gevallen plaatsen jullie reacties die helemaal niets met het onderwerp te maken hebben of reacties waarin mensen beledigd worden. Dat is geen discussiëren, maar a-sociaal internet gedrag. Niets meer en niets minder. Daarnaast zijn jouw reacties vaak doorspekt met aannames en feitelijke onjuistheden. Als een ander je daarop wijst dan is die andere een wegkijker of een linkse fatsoensrakker. Conclusie: met jou en je vriendjes valt niet te discussiëren. En misbruik de echte naam niet van een reageerder die hier vroeger wel normaal reageerde.


  ⚠️ Meld

 60. Leonardo, 16:56
  Doel je hiermee “die hier vroeger wel normaal reageerde.”
  degene die iedereen voor racist uitmaakte ??
  ? 80 % van de gevallen gaat uiteindelijk over criminaliteit waar een bepaalde groep de overhand in heeft. wees een kerel en accepteer dat mensen daar op gaan reageren.
  Als iemand met een spelletje steeds vals speelt, en al zijn vrienden het oke vinden, dan stop je je kop toch ook niet in het zand als je midden in het spel zit.
  “feitelijke onjuistheden.” kom op man je bent toch geen advocaat dat gespuis wat achter tralies hoort probeert vrij te pleiten.
  Als iemand een reactie geeft, en maakt een schrijf fout(en) , is dat dan belangrijker dan het delict waar het over gaat??  ⚠️ Meld

 61. Nergens ontken ik dat er problemen zijn met migranten, waarvan akte. Alleen verlaag ik mij niet tot het niveau van trollen hier. Zeker, omdat die mensen met een migranten achtergrond gewoon een Nederlands paspoort hebben. Daarmee zijn het voor mij Nederlanders. Volkert van der G. is een doorgedraaide milieu-activist, hij vermoordde Pim Fortuyn. Zijn daardoor alle milieu-activisten moordenaars? Nee dus.


  ⚠️ Meld

 62. Jasper B0s

  Jij bent samen met je bilmaatje Benny , er altijd als de kippen bij om criminele activiteiten van de getinte en Moslim medemensen aan de kaak te stellen,

  Wat mij bevreemd is dat jullie dat van de roomblanke blonde Nederlandse Nederlander geen tot weinig van jullie beiden over lees, dit komt verdacht veel overeen als selectief lezen.
  Deze brave broeders moeten straks jullie en mijn recht systeem handhaven en verdedigen,maar nu bakken belasting geld via hun studentenvereniging aan het verkwanselen zijn en anderen voor de schade laten opdraaien.

  Studenten Vindicat slopen sushi-zaak
  4 uur geleden
  GRONINGEN – Enkele honderden studenten van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben er vorige week zondag een potje van gemaakt. Tijdens een etentje bij Sushi Mall in Groningen, hebben de studenten zich misdragen door personeel te schofferen, tegen de muur te plassen, gordijnrails te slopen en flessen wijn te stelen. Dat weet stadsblog Sikkom uit betrouwbare bronnen binnen de vereniging.

  Dit is bevestigd door de directie van het getroffen restaurant. De maandag na het feestje van de vereniging zou het restaurant weer opengaan, maar omdat het een dusdanig grote ravage was, is het personeel tot het begin van de avond bezig geweest om de puinhoop op te ruimen.

  Studentenvereniging Vindicat kwam dit jaar al meerdere malen negatief in de aandacht wegens intimidatie en fysiek geweld tijdens de ontgroening.

  Lees ook: Laatste waarschuwing Vindicat  ⚠️ Meld

 63. Haha mink, denk aan je bloeddruk. Vergeet het paard vanavond niet wat extra hooi te geven om voor de aankomende week weer de moraalridder uit te hangen.


  ⚠️ Meld

 64. Jasper BOs

  En het houd niet op met deze brave broeders. en dat in 1 week en de lijst is nog langer met de criminele activiteiten van onze roomblanke blonde advocaatjes in wording,

  https://www.sikkom.nl/clubhuis-en-kleedkamers-gsrc-en-grc-ook-slachtoffer-van-vindicat/

  Behalve Sushi Mall is ook het clubhuis van Studenten Rugbyvereniging GSRC onder handen genomen door studenten van Vindicat tijdens een fuifje.

  Na de publicatie van het artikel ??Studenten van Vindicat slopen Sushi Mall?? stromen nieuwe tipjes binnen. De studenten hebben woensdag een feestje gehad bij GSRC en dat is ook uit de hand gelopen. Donderdag werd een dikke puinzooi aangetroffen. Een bestuurslid van voetbalclub GRC (deelt de kleedkamers met GSRC) daarover:

  Smerige bende
  ⤽Studenten van Vindicat hebben afgelopen week een feestje gehad in het clubhuis van GSRC. Daarbij zijn de kleedkamers zo smerig achtergelaten, dat de gemeente een schoonmaakbedrijf heeft ingehuurd om de boel weer schoon te maken. Ook in de omgeving van het clubhuis lag vol glas en andere troep.⤝

  Keutels van een student van Vindicat

  Poep zou op de muren en vloeren zijn gesmeerd, glaswerk lag overal en ook op de voetpaden van het clubhuis lagen keutels van studenten. Vier mensen van een schoonmaakbedrijf zouden een complete dag zijn bezig geweest met het opruimen en schoonmaken van de ellende. En dat op kosten van de gemeente.

  Reacties
  Bij GSRC willen ze nog niet reageren op het verhaal. Vanavond komt het bestuur bijeen om over het onderwerp te babbelen en daarna volgt een verklaring. Maar het bestuurslid van GRC weet het zeker. Hij stuurt zelfs een foto door van uitwerpselen op straat. ⤽Dit lag op het pad. Is van een mens.⤝

  Stijn Derksen, hoogste baas van Vindicat, gaat uitzoeken of er inderdaad leden van zijn vereniging bezig zijn geweest bij GSRC. ⤽Als dit verhaal klopt, dan heb ik er geen goed woord voor over, dan ben ik oprecht geschokt. Maar ik wil het eerst uitzoeken voor ik officieel met een verklaring kom.⤝  ⚠️ Meld

 65. Misdaad tegen de mensheid door Vindicat leden. Vreselijk.

  Heb je Opsporing Verzocht al gemaild met dit verhaal van Vindicat voor meer blanke diversiteit? Ik bedoel steeds maar weer die allochtoon op de dinsdagavond voor de beveiligingscamera is ook zo discriminerend.

  Ze zouden eigenlijk voor meer zwarte diversiteit op de tv iedere avond een nieuwe aflevering uit moeten zenden van Opsporing Verzocht. Kunnen ze later bij Humberto Tan en Jinek aanschuiven en huilen over hoe discriminerend de politie is en de maatschappij.


  ⚠️ Meld

 66. Mink waarom denk je dat mensen met een kleurtje niet studeren of lid kunnen zijn van een studentenvereniging zoals vindicat. Is dit niet een beetje racistisch gedacht?  ⚠️ Meld

 67. Idd Veldwachter.

  Moraalridders zoals Mink die strijden tegen racisme en facisme zijn 9 van de 10 vaak zelf de grootste racisten en facisten. Zie ook AntifA.


  ⚠️ Meld

 68. Hi-la-risch.

  Komt er weer één aan gegallopeerd op zijn paard. Moraalridders bepalen niet alleen wat jij moet denken en zeggen, ook of je moet stoppen of niet. ;D


  ⚠️ Meld

 69. Maar wat vind je nu van het nieuwsbericht en wat is je mening erover? Kan ik er ook een oordeel over vergen.

  Lekker makkelijk. Alsof volwassen in een discussie zitten en er komt een ander aangelopen om wat over de toon te zeggen zonder over de inhoud te gaan. Kritiek op immigratie en islam is natuurlijk gelijk xenofoob.

  Je had gynaecoloog moeten worden, die heeft ook tunnelvisie.  ⚠️ Meld

 70. Ik wou vroeger postbode worden…maar nu niet meer…vroeger bezorgde je als post nog liefde van familieleden, tegenwoordig vooral slecht nieuws van instanties….ik zou wel wat meer liefde in de wereld willen zien…en niet op de laatse plaatst hier…leven en laten leven…


  ⚠️ Meld

 71. Zolang men hier niet het verschil kan zien tussen radicale terroristen inclusief haar meelopers en Moslims is elke discussie zinloos! Dat gebl?r over alle moslims en alle buitenlanders staat bol van de aannames en generalisatie. Jammer dat men hier nauwelijks kan relativeren en alleen met grof geschut kan schreeuwen. Bijzonder om te zien dat deze roeptoeteraars een ander verwijten niets aan de discussie toe te voegen!


  ⚠️ Meld

 72. Vroeger als postbode bestonden rouwkaarten niet, blauwe belastingenveloppen, geadresseerde reclame van bijv. de Postcode Loterij, echtscheidingsbrieven of brieven van de advocaat van je ex-partner.

  Alleen maar liefde bracht de postbode. ;D


  ⚠️ Meld

 73. Eerder gepost artikel staat natuurlijk bol van aannames en generalisatie.

  Moslims zijn mensen die de radicale terroristen zoals aanslagpleger Parijs onderdak geven. Na zijn daad kon de terrorist drie maanden gang gaan in Molenbeek terwijl de wereld hem zocht. Heeft natuurlijk niets met taqiyya of islam te maken. Het zijn radicale terroristen dus geen moslims.

  Geef het paard een extra wortel straks voor je fantastische moraalridder beredenering. ;D


  ⚠️ Meld

 74. Had wel gedacht dat jij je aangesproken zou voelen. Je beperkte denk- en empathisch vermogen overheersen je vertroebelde blik op de wereld. Bijzonder sneu voor je.


  ⚠️ Meld

 75. Tsja, de melding en reacties verbazen me niet. Leuk om te lezen hoe bepaalde mensen gaan stigeren. Zijn altijd dezelfde gezochte crimies.

  Peter D mag wel naar de opticien.  ⚠️ Meld

 76. Mag ik aannemen dat je echt niets te doen hebt? Aangezien je de god ganse dag kan reageren hier. Dus dit is de invulling van een gemiddelde dag van Jasper zijn leven. Boeiend hoor! :'(


  ⚠️ Meld

 77. Tsja, het wordt aangewakkerd door bekende trollen hier die van mening zijn de wijsheid in pacht te hebben.
  Serieuse mensen blijven daardoor weg en vertrekken naar een ander log


  ⚠️ Meld

 78. Als je zegt dat mensen dom zijn, betekent het dat je jezelf slimmer vindt.
  Beter kun je je op het topic richten, dan hebben wij (de rest van de lezers) er nog wat aan.

 79. Al 132 reacties niet geheel on topic op dit stukje:

  Burgernetmelding i.v.m. beroving aan Groeneweg woensdag 6 september 2017 19:00 Zwolle – Woensdag vroeg in de avond is er in Zwolle een burgernetmelding uitgedaan door de politie. Dit in verband met de opsporing van een verdachte van een beroving aan de Groeneweg. Het signalement van de dader: Gezette getinte man van rond de 20 jaar. Stevig van postuur. De man draagt een baard en snor en heeft een puisterig gezicht. En draagt een rood shirt, dan wel met rode opdruk. Als u meer weet of de man gezien heeft wordt u verzocht de politie te bellen op 112.


  ⚠️ Meld

 80. Bericht door Lokaalzwolle, op 11 september 2017 20:43
  Waarom reageren hier zoveel domme mensen? De ene is nog dommer dan de andere.

  Waarom leest de slimste man @Lokaalzwolle die domme reacties?:)


  ⚠️ Meld

 81. Bericht door F.B., op 12 september 2017 13:56
  Jasper Bos moet de politiek in, mijn stem heeft ie alvast.

  Volkomen mee eens. Misschien kan hij met dhr. Willem Lucht van de LWL een doorstart maken. Ik denk dat die twee goed kunnen samen werken, het zelfde niveau.8)


  ⚠️ Meld

 82. Als vrijheid van meningsuiting onder druk staat door bepaalde groepen nederlanders zoals hier ook aanwezig dan doe je toch echt iets goed.Wij weten echt wel wie hier in nederland de grootste zooi van maakt: onaangepaste nieuwe nederlanders en het volk wat hen welkom heet.

  We zijn echt niet blind.  ⚠️ Meld

 83. Precies wat Zwollee zegt

  Bericht door Zwollee, op 12 september 2017 10:45
  Als je zegt dat mensen dom zijn, betekent het dat je jezelf slimmer vindt.
  Beter kun je je op het topic richten, dan hebben wij (de rest van de lezers) er nog wat aan.

  Peter D, even boven je lezen.

  FB, nee, nog geen politieke ambities. Wie weet 🙂
  Voor de rest helemaal met je eens.


  ⚠️ Meld

 84. dit loopt ook nog zie ik.
  geen reactie verder op mijn vragen behalve de websites naar cbs en artikelen geeft wel een antwoord.
  vragen waren toch niet heel moeilijk dacht ik zo

  Fb, mee eens vrijheid van meningsuiting is alleen voor de linkse kliek, andere meningen zijn pijnlijk en wordt de realiteit in de hoofdjes van sommigen ernstig verstoord.

  sneu volk is het


  ⚠️ Meld

 85. Ben ik weer even, tenenkrommend hoe men hier tegen elkaar tekeer gaat. Steeds harder roepen om gelijk te krijgen. Zelfs Riet probeert deze tactiek nu. Begrijp waarom ze het doet, maar is kansloos.
  Ben het zeker niet altijd eens met Riet, heb vaak interessante discussies gevoerd met haar en haar meningen gerespecteerd.
  Respect dat volledig overschreeuwd wordt, zonder ook maar inhoudelijke reacties. Rapportje van CBS is een feit, maar wat bedoel je daar nu echt mee?
  Ik denk dat bedoeld wordt dat alle buitenlanders (of nederlanders met een andere etnische achtergrond) niet te vertrouwen zijn. Maar wat is dan de oplossing? Laat dat eens weten. Grenzen sluiten heeft geen zin, want ze zijn er al, dus verzin wat anders.
  En wat ik niet begrijp is dat deze groep vast ook vindt dat ze van Zwarte Piet af moeten blijven, beetje paradoxaal lijkt me.
  En hoeveel van deze mensen hebben staan klappen in de 34e minuut voor Nouri?
  Of juichen als Mohktar scoort? Of staan op de banken als Saymak een wereldactie maakt?
  Dan heb ik het alleen nog maar over voetballers.

  Kortom, wat is jullie oplossing? Of denken jullie dat door alleen maar heel hard te roepen dat er een probleem is, het probleem zichzelf oplost?

  Mischien als jullie eens normaal en respectvol reageren ipv alleen maar dogma’s te droppen en te gaan schelden, reageren mensen daar ook positief op.
  Ik verwacht niet dat jullie groot en stoer genoeg zijn om echt inhoudelijk te discussieren, maar ik laat me graag verrassen en, misschien zelfs wel overtuigen.
  We gaan het zien.  ⚠️ Meld

 86. Volledig off-topic, maar voor dit doel wil ik toch graag oproepen om te geven wat je missen kunt voor de slachtoffers van de orkaan op Sint-Maarten.


  ⚠️ Meld

 87. Ik had net weer een Burgernet melding, over diefstal van een telefoon. Het positieve is dat hij een witte bloes aanhad en vooral dat hij gepakt is.  ⚠️ Meld

 88. Ander voorbeeld: Benny die meteen over allochtonen begint bij een artikel dat helemaal niet over allochtonen gaat: Supermarkten eerder open op december zondagen. Sterker nog, dat hele onderwerp is te wijten aan een partij die staat voor de christelijke cultuur waar domrechts zegt zo trots op te zijn. Moet ik werkelijk respect tonen voor die ziekelijke obsessie met allochtonen of mag ik het gewoon noemen wat het is: racisme?


  ⚠️ Meld

 89. Het topic gaat over een beroving en de reacties zijn politiek gericht en gaan over domlinks of domrechts. (En redactie dit zijn niet mijn woorden!)

  Heel veel sterkte toegewenst aan diegene die is beroofd.


  ⚠️ Meld

 90. jammer dat het er zo aan toe gaat op het weblog.
  hulpverlening kan ook het gesprek aangaan met deze person. misschien heft de man naast financiele ook geestelijke problemen. er kan naar mijn mening niet te snel zo ziekelijk afgerekend worden met deze persoon.


  ⚠️ Meld

 91. Jasper, de problemen moet je blijven benoemen en het wil niet zeggen dat alle allochtonen fout zijn. Sommigen snappen het hier nog steeds niet en scheren ales over een kam.

  ga de politiek in hier in zwolle, mijn stem heb je ook.

  sterkte aan de slachtoffer


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.