Hoog bezoek bij opening nieuw Deltion gebouw

Zwolle – Op 15 september opent aankomend Commandant der Strijdkrachten (CDS) Rob Bauer de nieuwste onderwijslocatie van het Deltion College. De beoogde opvolger van generaal Middendorp komt naar Zwolle om kennis te maken met de locatie waar jongeren via een mbo-opleiding worden voorbereid op een loopbaan bij Defensie. Het is zijn eerste bezoek aan een Regionaal Opleidingencentrum (ROC). Het nieuwe gebouw, gelegen aan de Zwartewaterallee, mag er zijn. Een modern gebouw met strakke lijnen die goed matchen met de geüniformeerde studenten die er rondlopen. Naast de nodige sportfaciliteiten, waaronder een kunstgrasveld op het dakterras en een stormbaan aan de gevelzijde, treffen we er ook de nieuwste beveiligingsapparatuur aan en een werkplaats voor groot materieel waar vanuit een aangrenzend leslokaal kan worden meegekeken.

gebouw_grijs.jpg

Alle faciliteiten en richtingen van de veiligheidsopleidingen bevinden zich nu op één locatie. "Dit betekent efficiëntere roosters, meer kruisbestuiving en een eenduidige cultuur" vertelt Jolanda Pool, opleidingsmanager bij Deltion. Dat laatste is erg belangrijk, alsdus Pool: "Onze opleidingen van beveiliging, handhaving en VeVa kennen nogal uiteenlopende vakrichtingen. Of je nu leert voor een ICT-baan bij Defensie, voor beveiliger op een luchtmachtbasis of gaat sleutelen aan legervoertuigen: in dit beroepenveld is het cruciaal dat je in een team kunt functioneren binnen een gedisciplineerde omgeving. Dit gebouw is daar helemaal op ingericht."

Partners van het eerste uur Veel van de nieuwe voorzieningen zijn een verdere investering in een waardevolle samenwerking tussen Deltion en Defensie. Deze gaat terug tot voor de invoering van de opleidingen van Veiligheid & Vakmanschap (VeVA), welke Deltion mede heeft ontwikkeld binnen een kopploeg van opleiders en Defensie. Via Deltion zijn ook lokale partners als Scania aangehaakt. “Omdat deze het allernieuwste materieel ter beschikking stellen zijn de toekomstige technici bij Defensie op de hoogte van de laatste technische snufjes in de bedrijfsautotechniek”, licht Jolanda Pool toe.

Bijschrift foto: In het nieuwe Deltion gebouw vinden we de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap, Beveiliging, Handhaving, Bedrijfsautotechniek, Servicemedewerker gebouwen en de Entreeopleiding Mobiliteitsbranche (Start.Duck).

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.