Vredesweek: ‘Weg van vluchtelingen’

Zwolle – Van 17-24 september is de VREDESWEEK, met als thema, de kracht van verbeelding. In het kader van de VREDESWEEK wordt op dinsdagavond 19 september in de Stadkamer, aan de Zeven Alleetjes, een avond over vluchtelingen gepresenteerd door Amnesty International Zwolle en beeldend kunstenaar Joanne Schröder. Amnesty International komt op voor de mensenrechten.

De rechten van vluchtelingen worden tot op de dag van vandaag op grote schaal geschonden. Amnesty helpt deze mensen en geeft ze weer een gezicht. De reeds gevluchte Sameer Hannan en Joanne Schröder, ooggetuige van het Griekse vluchtelingenkamp te Idomeni komen deze avond spreken over hun ervaringen. Miriam van Voornveld vertelt u over het project van vredesorganisatie PAX ‘Verhaal van een Vluchteling’. 

Dit project heeft als doel het faciliteren van een ontmoeting tussen studenten en een Syrische vluchteling. Sameer Hannan was deze vluchteling. Hannan: ”Ik heb hier in Zwolle iets veel belangrijkers dan een eigen huis, of een mooie auto. Ik ben hier veilig.” Sameer is vier jaar geleden uit Syrië gevlucht. Hij werd bedreigd door de Syrische regering van Assad en IS. Nu woont hij in Zwolle en is hij verenigd met zijn gezin.

Joanne Schröder komt deze avond in samenwerking met journalist Anton Cramer en dichter Immemars uit Amsterdam vervolgens haar ervaringen delen. Schröder: ”Nadat ik in april 2016 een hartverscheurende maar ook hartverwarmende week in het Griekse vluchtelingenkamp te Idomeni, nabij de gesloten Macedonische grens, mocht beleven, raakte ik gaandeweg onder de indruk van de veerkracht van deze vluchtelingen. Hun lot raakte mij dermate dat ik besloot aan de hand van sprekende en creatieve beelden hun situatie voor het voetlicht te brengen.”

Wanneer: Dinsdagavond 19 september
Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle

Start 19:30 met inloop vanaf 19:15 uur

19:15 – 21:00 uur | Amnesty International Zwolle
21:00 – 21:30 uur | Pauze (In de pauze is er gelegenheid om een groetenkaartje te schrijven naar gezinnen die gevlucht zijn)
21:30 – 23:00 uur | Beeldend kunstenaar Joanne Schröder

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De vluchtelingen passen niet in de Europese cultuur met haar joods-christelijke wortels. Het merendeel is moslim en is het niet gewend om te leven in een democratische rechtsstaat. De instroom van grote aantallen leidt tot toenemende spanningen in de samenleving. We hebben genoeg leergeld betaald met de komst van gastarbeiders in de jaren 70 en de daarop gevolgde allochtonenproblematiek. Dus sluit de grenzen voor vlechtingen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.