Vrienden Hanzeland willen Hanzeland ontwikkelen

Zwolle – De Vrienden van Hanzeland – vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners – willen het gebied Spoorzone/Hanzeland in Zwolle ontwikkelen. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ dat de actieve kern van de Vrienden hiervoor heeft opgesteld, is bekrachtigd met het plaatsen van een handtekening op een grote tekening waar de visie in woorden is omgezet in beelden.

eva_posthuma_1_ondertekening_hanzeland.jpg

Spoorzone/Hanzeland heeft een unieke ligging: naast het station, dicht bij de Zwolse binnenstad en op steenworpafstand van de IJssel. Het gebied heeft alle potentie om een levendig stedelijk gebied te worden. De belangstelling om hier te wonen, werken, ondernemen en leren neemt toe en er zijn steeds meer partijen die willen investeren in het gebied.

eva_posthuma_2_ondertekening_hanzeland.jpg 

Breed draagvlak
deltaWonen, BPD, NS, Windesheim, City Developer-S, Panta Real Estate en de gemeente Zwolle vormen de actieve kern van de Vrienden van Hanzeland. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ is onder hun energieke leiding tot stand gekomen. Een betrokken groep ondernemers, ontwikkelaars, (onderwijs)instellingen, eigenaren, studenten en bewoners heeft bij het opstellen van ‘Visie op Hanzeland’ meegedacht tijdens workshops, ateliersessies en het Spoorcafé. ‘Visie op Hanzeland’ heeft daardoor een breed draagvlak bij verschillende stakeholders.

Stedelijk centrumgebied
Wethouder Ed Anker is blij met de visie en ziet veel kansen. "Hanzeland heeft enorm veel potentie om zich te ontwikkelen tot een nog dynamischer en interessanter gebied. Door de sterke inzet op fysieke verbindingen in het project Spoorzone krijgen bestaande en nieuwe functies in Hanzeland bovendien ook echt een connectie met het stadscentrum. Hanzeland zal geen eiland blijven, maar een onderdeel worden van het stedelijk centrumgebied van Zwolle."

Onderscheidend
‘Visie op Hanzeland’ geeft richting aan initiatieven en is uitnodigend voor initiatiefnemers. De kernwaarden – stoutmoedig anderz, verbonden en in beweging -zorgen voor verbinding en geven in hun samenhang Spoorzone/Hanzeland een duidelijk onderscheidend karakter in vergelijking met de directe omgeving van Zwolle en andere gebieden in Zwolle. Het inspiratiedocument en de tekening die de actieve kern van de Vrienden van Hanzeland op 8 september ondertekenden, zijn te downloaden op https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/projecten/spoorzone/waar-werken-we-aan/gebiedsontwikkeling

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Oh, wel goed natuurlijk zulke initiatieven.

  Klopt ook wel, kwa ligging dicht bij ’t station,
  zo de A28 op als nodig. En idd. Ook zo op de fiets
  de natuur in. Ik woon en leef prettig in Hanzeland.

  Maar laat je ook niet door de voordelen gek maken,
  zonder de nadelen te kennen. Wat de plannen zijn,
  ’t moet allemaal nog gebeuren, daar gaan Jaren overheen.

  Momenteel is Hanzeland in de ruimtelijke visie
  het produkt van iemand met een bedorven kijk
  op hoe je prettige levensruimte voor mensen maakt.

  Ik weet de naam van die architekt niet, is vast geen Spanjaard.
  In Spanje maken ze alle dingen mooi, heel wat te leren 😉

  Om van de mislukte Wharfinger fontein nog maar niet te spreken..
  Die kan weg hopelijk? Monumentale mislukkingen hebben we
  een broertje dood aan.  ⚠️ Meld

 2. Drie jaar geleden van verhuisd, veel last van geluid door hordes met studenten van en naar Windesheim. Parkeren voor eigen voordeur is niet altijd makkelijk door kantooromgeving en Windesheim. Geen fatsoenlijke supermarkt in de buurt. Misschien een idee om te verbeteren?


  ⚠️ Meld

 3. komt al een heel groot busstation daar in Hanzeland dus de luchtkwaliteit daar gaat achteruit.

  een monorail voor het vervoer van al die wandelende studenten, dat zal al een hele verbetering zijn denk ik.

  en een hele grote gratis parkeerplaats voor de verschillende autos van de verschillende bedrijven zal ook veel verschil maken denk ik.


  ⚠️ Meld

 4. Minder geld uitgeven aan een evt. AZC, asielzoeker die een huis krijgen met gratis 5000 euro huisiinrichting of de wekelijkse cursus hoofddoek vouwen voor gevorderen niet door laten gaan.

  Liigt eraan waar je het geld aan wil uitgeven, dan is de monorail een stap dichterbij.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.