Gemeente Zwolle controleert horeca rond Kerst

De kerstperiode is vooral een gezellige periode. Om te zorgen dat het ook een veilige periode is, gaat de gemeente Zwolle in december kerstcontroles uitvoeren in de horeca. Horeca-eigenaren die voldoen aan de (brand)veiligheidseisen voor hun etablissement, ontvangen het keurmerk Veilig OK 2007.

Medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving en de brandweer bezoeken in totaal 375 horecagelegenheden. Er wordt hoofdzakelijk gecontroleerd op:

·         noodverlichting, vluchtrouteaanduidingen en (nood)uitgangen;

·         de brandveiligheid van de kerstversiering;

·         jaarlijks goedgekeurde en gebruiksklare brandblusmiddelen;

·         het aantal bezoekers.

Deursticker

Bedrijven die aan de richtlijnen voldoen, ontvangen een keurmerk in de vorm van een deursticker van de gemeente. Horecabedrijven die (nog) niet aan de richtlijnen voldoen, zullen in de loop van december opnieuw worden gecontroleerd.

De horecagelegenheden hebben hierover inmiddels een brief en een bijbehorende flyer ontvangen.

Bewustzijn

Het is de tweede keer dat de gemeente kerstcontroles uitvoert. In 2006 is hiermee begonnen. In 2007 hebben de kerstcontroles navolging gekregen in de vorm van carnavalscontroles. Met de controles wil de gemeente niet alleen de veiligheid in de Zwolse horeca vergroten, maar ook het veiligheidsbewustzijn van horecaondernemers bevorderen.

Artikel delen:

Reageer