Salverda Berkumloop bindt meerdere sponsoren

Zwolle – De 27ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 12 september op het programma staat, is niet alleen populair bij het publiek. De organisatie van het populaire hardloopevenement heeft een groot aantal nieuwe sponsoren weten te binden, waardoor de uitstraling van het evenement is verbeterd. "Zo hebben we onze vrijwilligers langs het parcours in het nieuw kunnen steken", vertelt voorzitter Rutger Blankvoort.

Al jarenlang is de Salverda Berkumloop een hartstikke populaire Zwolse loop. De inschrijving is traditiegetrouw in ‘no-time’ gesloten en op de dag zelf staat er veel publiek langs het parcours. Ook dit jaar valt de Berkumloop weer in de smaak, want binnen vijf uur was de deelnemerslimiet bereikt. "Dat is een goed teken, want het zegt dat de mensen graag naar Berkum komen. De loop is geliefd in Zwolle en omstreken en dat proberen we vast te houden", vertelt Blankvoort, die samen met zijn ‘vaste groepje’ toch heeft getracht wat veranderingen door te voeren. Niet zozeer tijdens de loop zelf, maar wel in de randzaken. "We hebben er een aantal nieuwe sponsoren bij en dat zorgt voor nieuwe dingen. Zo staan er kilometerbordjes langs het parcours en hebben we de vooraankondingsborden vernieuwd."

Een nieuwe impuls, die er voor moet zorgen dat de Berkumloop ook de komende jaren populair blijft. Ook bij de regionale prominenten blijft de loop een vast punt op de agenda. Denk aan Hellen de Vries, die in negen jaar tijd al acht keer de 5 kilometer op haar naam zette. Zij is ook dit jaar van de partij. Daarnaast verschijnt de Keniaan Ezra Kering aan de start en gaat ook de Gambiaan Demba Marong de strijd aan. "Gerard van de Veen draagt die atleten voor ons aan. Hij heeft er eveneens voor gezorgd dat Karsten van Ommen aan de start van de 5 kilometer staat", zegt Blankvoort. Het startschot wordt dinsdag om 19.00 uur gegeven door Gert Peter de Gunst, assistent-trainer van PEC Zwolle. "We zochten iemand die binding heeft met sport. Dat is goed gelukt."

Ook rond de 27ste editie van de Salverda Berkumloop wordt er geld opgehaald voor drie goede doelen: Wijkvereniging Berkum, VG Sport en Stichting Present Zwolle. "De wijkvereniging gaat het geld besteden aan de kinderboerderij en de Oranjeweek. VG Sport organiseert activiteiten voor mensen met een meervoudige of verstandelijke beperking en voor die activiteiten is altijd een bijdrage welkom. En Stichting Present wil de bijdrage besteden aan haar P-team", legt Blankvoort nog uit. De organisatie zelf is klaar om er dinsdag wederom een geslaagde editie van te maken. "Alles staat op groen en is als vanouds. We zijn er zo goed als klaar voor."

Artikel delen: