Succesvol Provincie Festival

Zwolle – Al enkele jaren was het van enkele medewerkers van de Provincie een grote wens om een open dag te organiseren. De gedachte hierachter was dat vele bedrijven een open dag hebben, maar een publieke organisatie als de Provincie niet.

provincie-festival-2017-.jpg

Op het moment dat één van de raadsleden een motie indiende waren er dan ook gelijk zo’n 40 vrijwilligers die enthousiast aanboden om dit op te pakken. Dat bij het Provincie Festival, zoals de open dag naam gekregen heeft groots uitgepakt is hebben vele bezoekers op zaterdag kunnen ervaren. Werkelijk alle onderdelen en afdelingen die de Provincie rijk is werden geëxposeerd. Van geometrie tot incidentenmanagement tot aan openbaar camera toezicht, overal konden de bezoekers aan snuffelen, beleven of informatie over opvragen. Binnen werden rondleidingen gegeven en was er een streekmarkt.

provincie-festival-2017-153406.jpg
provincie-festival-2017-161149.jpg
provincie-festival-2017-144337.jpg

Om voldoende ruimte te hebben om alles te tonen werden zowel binnen als buiten kramen neergezet om activiteiten aan te bieden zoals: klimmen in bomen, fietsend je smoothie maken, 3D dronken rijden en nog veel meer. Wat veel bezoekers op het buitenterrein naar de geplaatste hekken bracht was de demonstratie van incidenten management waar zowel de brandweer als ook de politie en ambulance hun hulp aan verleende. Zo werd samen getoond hoe er gecoordineerd samengewerkt word bij incidenten. In het geval van de demonstratie een gesimuleerd ongeval op een Provinciale weg. Muzikaal werd het festival omlijst door optredens van onder andere Bertolf en Jeangu Macrooy. Voor de kinderen waren de poffertjes, cupcakes en een ijsje van een heuse ijsgoochelaar een attractie op zich.

provincie-festival-2017-145330.jpg
provincie-festival-2017-160326.jpg

Artikel delen: