Berkum verslaat DFS op de valreep

Zwolle – Berkum heeft de thuiswedstrijd tegen DFS Opheusden met 3-2 gewonnen en zo haar eerste ‘driepunter’ in de Hoofdklasse B gepakt. De Zwollenaren leken relatief eenvoudig te gaan winnen maar kwamen in de slotfase in de verdrukking. In blessuretijd ging Berkum uiteindelijk toch verdiend met de winst aan de haal. "Wij hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. Vooral over de eerste helft was ik supertevreden," liet Berkum-trainer Arno Hoekstra weten. Collega Scott Calderwood van DFS was heel wat minder te spreken over zijn ploeg. "We hebben terecht verloren. We kwamen totaal niet aan voetballen toe en Berkum pakte dat goed op. Vooral vóór rust heb ik een DFS-onwaardig elftal gezien," foeterde de DFS-coach.

470.jpg

DFS probeerde direct druk te zetten, maar slaagde er lange tijd niet in om echt gevaar te stichten. Dat was aan de andere kant wel het geval, maar Berkum ging te slordig om met de kansen en had af en toe ook pech. Zo was een voorzet van Johnsen Bacuna op Chris van der Meulen nét te hoog om doeltreffend in te kunnen koppen en werd een inzet van Bacuna, na een splijtende pass van Mark Bloemendaal, van richting veranderd. Na ruim een half uur viel er pas de eerste echte kans voor de bezoekers te noteren, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof reageerde alert op een hard schot van Thijs Hendriks. Vlak voor rust nam Berkum dan toch afstand, toen Jasper Bremmer met een dieptepass Bacuna op rechts bereikte. Na een bekeken actie van Bloemendaal kwam Bacuna weer in balbezit en uit een moeilijke hoek joeg hij de bal achter DFS-keeper Peter Veeneman: 1-0.

4702.jpg

 

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen Berkum-doelman Van Hoof een inzet van Hendriks met de voet moest keren en een aandringend DFS leek op weg om wat terug te gaan doen. Even later kwam Chris van der Meulen echter op de linkervleugel in balbezit, waarna hij zijn tegenstander van zich afschudde en de 2-0 binnen schoot. DFS kwam er daarna toch wat beter in. Berkum-verdediger Dennis Horstman haalde na een uur spelen de bal van zijn doellijn en ook de sterk spelende keeper Van Hoof moest een aantal keren opruiming houden. De thuisclub leek daarna onbedreigd op winst af te stevenen, maar kreeg het in de slotfase toch nog moeilijk. Eerst scoorde Hendriks, na een overtreding in het Zwolse strafschopgebied, de 2-1 uit een penalty en enkele minuten voor tijd kwam DFS door een afstandsschot van Arjan Goorman zelfs langszij: 2-2. De bezoekers roken bloed, drongen verder aan en hadden in die fase zelfs kunnen winnen. In blessuretijd pakte Berkum echter alsnog de winst na een messcherpe combinatie tussen de vleugelspitsen Bacuna en Chris van der Meulen, die door de laatste fraai werd afgerond: 3-2. Gezien de kansenverhouding was die overwinning terecht en Berkum is, met vier punten uit twee duels, prima gestart in de Hoofdklasse B. Volgende week wacht voor de Zwollenaren de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk, dat vandaag in Rijssen met 2-0 onderuit ging bij Excelsior ’31. 

Berkum-DFS Opheusden, 9 september 2017
Eindstand: 3-2 (1-0)
Doelpunten: 44. Johnsen Bacuna (1-0), 57. Chris van der Meulen (2-0), 84. Thijs Hendriks (2-1) (strafschop), 87. Arjan Goorman (2-2), 90+2. Chris van der Meulen (3-2)
Scheidsrechter: Martijn Vos
Gele kaarten: Dominic van Hoof (Berkum), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Corné Davelaar (DFS)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen (69. Jordi Lemmens), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Hoeseb Yakob (67. Jason Huisman), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Mark Bloemendaal (72. Youp Kok)
Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Marc Harlaux, Luciën Dors (77. Qendrim Beqiraj), Arjan Goorman, Rutger Worm, Noë Bokila, Thijs Hendriks, Lorenzo Davids,

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Veel te veel volgevreten en oude profs bij dat DFS.

    Vreselijk om daar elke week 90 minuten naar te moeten kijken. Het frisse vrolijke spel van de thuisclub was veel leuker. Ze zijn prima gestart en een aanwinst voor deze klasse.


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.