IJsselcentrale Harculo en dierenweide \'t Spiekertje - Foto: Hans van Eijsden
IJsselcentrale Harculo en dierenweide \'t Spiekertje
Foto: Hans van Eijsden

Open dag dierenweide ’t Spiekertje

Zwolle – Dierenweide ’t Spiekertje aan de Staatssecretarislaan in park Ittersumerbroek in Zwolle-Zuid houdt op zaterdag 23 september aanstaande weer haar jaarlijkse open dag. Alle dierenliefhebbers en buurtbewoners zijn van harte welkom!

Tijdens de open dag kan er weer heerlijk geaaid worden in de knuffelhoek met geitjes, kippen, konijnen en cavia’s. Ook vertellen vrijwilligers over hun werk bij de dierenweide. Verder is er een springkussen en een rad van fortuin waarbij er aantrekkelijke prijzen beschikbaar zijn gesteld door een groot aantal ondernemers in en rond het winkelcentrum Zwolle-Zuid.

 

Voor de kinderen is er weer een kleurwedstrijd met mooie prijzen, kunnen er cupcakes versierd worden, er kan worden geknutseld en voor een kleine vergoeding kan er een leuk vogel voederhuisje worden gemaakt. De hele middag is er gezellige muziek, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er zo’n tien kano’s van KanovarenZwolle.nl op het meertje bij de weide. Aan de hand van een strippenkaart kunnen kinderen voor vijf euro vijf verschillende activiteiten doen.

Ook zijn er Zumba workshops en zal dierenopvang Flappus weer aanwezig zijn met een aantal bijzondere dieren. Er zijn diverse artikelen te koop waarvan de opbrengst besteed wordt aan onze dieren.

WijkTOUR Energie(k)! is ook aanwezig om met u in gesprek te gaan. Het grootschalig opwekken van schone energie stelt Zwolle voor belangrijke keuzes. Schone energiebronnen als zonnepaneelvelden of windmolens vragen om ruimte. Ze vragen ook om creatieve en vernieuwende oplossingen. De gemeente Zwolle wil toekomstige plannen voor grootschalige opwekking van energie in goede banen leiden. Waar moeten we rekening mee houden als we keuzes maken voor energie uit zon of wind? Wie profiteert er van de opbrengsten? En hoe betrekken we de omgeving erbij? We komen zaterdag 23 september van 15.45 – 17.15 naar Zwolle-Zuid om in gesprek te gaan over deze vragen. Wat vind jij belangrijk? Kom ook en vertel het ons!

De open dag wordt tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden op het weiland aan het Van Schaikpad 1, tegenover de Staatssecretarislaan. Meer informatie via de Facebook-pagina van de dierenweide. Wilt u zelf ook graag de handen uit de mouwen steken en vindt u het leuk om met dieren om te gaan? Kom dan zaterdag tussen 09.00 en 10.15 uur naar onze dieren- weide om mee te helpen met klussen en schoonmaken samen met onze vrijwilligers.

Wilt u de dierenweide structureel steunen? Dan kunt u ook donateur worden en voor een vast bedrag in de maand de weide of een specifiek dier steunen. Meer informatie kunt u hierover krijgen via email: dierenweidetspiekertje@kpnmail.nl.

Artikel delen: