Theater Gnaffel viert 30-jarig jubileum

Zwolle – In september 2017 bestaat het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel 30 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met de humoristische en beeldende voorstelling De Worstelaar (6+), in 2006 winnaar van de Zilveren Krekel. Op 24 september is er een speciaal feestprogramma in Schouwburg Odeon in Zwolle. Het is er stil, heel stil. Er heerst orde en regelmaat in het tehuis met ingedutte mensen. Elke dag is als de dag ervoor. Er gebeurt helemaal niets. Maar vandaag is anders. Een nieuwkomer: Koas, de worstelaar. Hij brengt spanning en chaos.

de_worstelaar_1.jpg

Zet de boel op stelten tot ontsteltenis van meneer Kowalski, die juist zo gesteld is op rust en orde. Wat moeten de oude bewoners nou met zo’n maffe circusartiest? Maar het enthousiasme van Koas werkt aanstekelijk bij de andere bewoners. Alleen al zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hoewel meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koas het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres.

de_worstelaar_5.jpg 


De Worstelaar is een reprise uit 2006. Toen won Gnaffel met deze voorstelling de Zilveren Krekel. Uit het juryrapport: "De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend."

Programma 24 september
Op 24 september is er ter ere van het 30-jarig bestaan een feestelijke dag in Schouwburg Odeon voor de inwoners van Zwolle en omgeving. De voorstelling De Worstelaar is te zien om 14.30 uur en daarnaast is er van alles te beleven in de foyer. Circus Pavarini komt langs met activiteiten die je zelf kunt uitproberen (voor en na de voorstelling). En bezoekers met een kaartje voor De Worstelaar kunnen om 16.00 uur ook naar de voorstelling thuis troost van Julia Schmitz. Kaartjes voor deze middag kunnen besteld worden via www.zwolsetheaters.nl. Meer informatie en een overzicht van alle data en locaties van De Worstelaar is te vinden op www.gnaffel.nl.

Theater Gnaffel
Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet. Alle poppen worden door artistiek leider Elout Hol zelf vervaardigd.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. subsidie voor drie jaar 354000 euro.
  ik vind het persoonlijk een schande dat dit sort bedragen wordt overgemaakt aan deze zo op het oog overlevings gezelschappen.
  dat is het echter niet, met een boerentiek geld van ruim een ton per jaar.
  daarnaast weten ze nog een talent subsidie in de wacht te slepen. een sort zelfontplooings regeling van 65000 euro.

  een schande vind ik het!


  ⚠️ Meld

 2. Ja, stel je toch eens voor dar kunstenaars fatsoenlijk worden betaald voor hun werk, dat kunnen we niet hebben natuurlijk… :eyeroll:

  Deze meuk heb ik al zo vaak gehoord, verzin eens wat nieuws.


  ⚠️ Meld

 3. We weten toch al jaren dat dat deze zogenaamde kunstenaars zich iedere dag aan de kont staan te krabben en uit de ruif meevreten.
  Dicht die subsidie slang laat ze zich zelf maar bedruipen en stop het geld maar in de zorg zodat we minder premie en eigen risico hoeven te betalen.


  ⚠️ Meld

 4. dar is zeker dat?????

  ik generaliseer in deze en verwijt mijzelf een ongekende hokjesgeest afwijking, maar in mijn ogen zijn het nietsnutten die met poppen spelen. tegen de middag hun nest uitkomen en vegeteren op de samenleving. ik bedoel, ze hebben ook verdiensten. waar staat dat? is dat inzichtelijk?

  dus die dike 4 ton is waarschijnlijk de kers op de slagroom. schiet mij maar lek.



  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.