Brandweer op bezoek Thomas a Kempis College

Zwolle – ‘Op maandagmorgen meteen uitdagend aan het werk’. Dat gebeurde tijdens de Science & Health Class op het Thomas a Kempis College. De brandweer in Zwolle kwam op bezoek om het over water te hebben. Voor de start van de First Lego League met het thema ‘Hydro Dynamics’ heeft de brandweer de leerlingen van het Thomas a Kempis College uitgelegd waar zij water vandaan halen. De brandweer heeft slechts 8 minuten watervoorraad, maar wat als het op is?

brandweer.jpg

Een innovatieve oplossing bedenken om ons water te winnen, af te voeren, te zuiveren en te transporteren. Dat is de opdracht die de leerlingen meekrijgen. Natuurlijk legt de brandweer een duidelijk probleem naar voren, maar uiteindelijk mag het ook een ander soort probleem zijn, zolang het maar met water te maken heeft. First Lego League
De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende "Challenge". Dit jaar is het thema Hydro Dynamics. De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voert binnen het thema Hydro Dynamics een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben.

Het Thomas a Kempis College
Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden.

Artikel delen: