Kampioen Vastgoed Dalfsen verslagen

Zwolle – Promovendus KPS Steigerbouw moest aantreden tegen WRZV kampioen Vastgoed Dalfsen. Waar Vastgoed kampte met personele problemen trad KPS aan op volle ‘oorlogssterkte’. Het was een boeiend duel om naar te kijken in de WRZV hallen. KPS wist in de 1e helft op een 4-2 voorsprong te komen, maar zag uiteindelijk toch Vastgoed langszij komen, omdat speler Junte van KPS met geel moest vertrekken.

In de twee helft wist de nieuwbakken hoofdklasser KPS toch weer afstand te nemen. Junte liet na zijn gele kaart zijn ‘benen’ spreken en zette met twee geweldige doelpunten KPS op voorsprong. Het fanatieke potje zaalvoetbal eindigde uiteindelijk in een 9-7 zege voor de steigerbouwers van KPS. Ook het gepromoveerde KARBA wist haar eerste duel met 7-4 te winnen van Europanel. ilco’s ultimate team wist ook het tweede duel in de 2e klasse B te winnen dit seizoen. Het team van Delano Mulder won met 8-3 van The Black Ties. Macs Moves moest de punten laten aan Flexible+ en verloor met 3-5. Ook PionPlus won zijn tweede wedstrijd door met 5-4 te winnen van Campingteam3.

Nieuwkomer Topcareerz was niet opgewassen tegen het sterke Grandesco en verloor met 0-14. Team Tiki Taka won met 7-3 van zvt Edon en in de andere woensdag 1e klasse was Poppe Advocatuur met 5-2 te sterk voor Neptunes’12. Innofeet won met 10-4 van zvv Pruts.
Debutant LPB’17 blijft winnen en staat alleen aan kop in de 1e klasse A na een 6-1 zege op Cycloon Zwolle. Ook promovendus Old Stars United heeft de eerste drie punten op zak door een 6-2 zege op zvv Present. Andere nieuwkomers als Ballin en Kjelvik-SVI boekten ook een zege. Ballin won met 7-4 van VIPS en Kljelvik-SVI was met 10-4 te sterk voor FC Auto Siero. Team Kjelvik bestaande uit veelal oud profvoetballers moest alles op alles zetten om FC Auto Siero te verslaan. Keeper Jaap Noordman wist in de 1e helft zo’n beetje elk schot van Kjelvik te pareren. De 2e helft kwam Kjelvik toch langszij onder aanvoering van ‘vliegende keeper’ Henk van Steeg, die ook een paar goals voor zijn rekening wist te nemen. De stiftbal van Ignacio Tuhuteru was goed voor de 7-4 en daarmee ook de ‘doodsteek’ voor FC Auto Siero.
In de hoofdklasse A wist titelverdediger Gebroeders Postma gelijk de leiding te nemen door de 9-2 zege op Kletsen en Proeven. Promovendus Hanz wist Tabonon Sportschool bijna te verrassen. Hanz nam al snel een 4-0 voorsprong, maar uiteindelijk wist Tabonon toch met Mo Pour Ali Asli voorop een punt uit het vuur te slepen. De wedstrijd eindigde in 4-4. HubTo ging ook voortvarend van start tegen Bola-Lah!. In het duel werd weinig gescoord. HubTo drong behoorlijk aan en vuurde schot na schot af op het doel van Bola. Keeper Richard Saija gaf geen krimp en hield zijn doel met knappe reddingen schoon. Uiteindelijk wist Bola-Lah! het sportieve duel met 3-1 te winnen. Bafana Bafana moest aantreden tegen Bola-Lah! Satu, ook nieuw in de hoofdklasse, maar keek als snel tegen een 0-1 achterstand aan doordat ze moesten starten met slechts vier spelers. Het was een boeiend duel, die elke kant op kon gaan, maar het was Bafana die uiteindelijk met een 3-4 zege de punten mee de kleedkamer in mocht nemen. Stip Entertainment en Diaspora vermaakte het publiek ook met een leuke open wedstrijd, wat eigenlijk geen verliezer mocht opleveren. Stip wist in de slotminuut nipt met 6-5 te winnen.
De volgende competitieronde vindt plaats op maandag 18 en woensdag 20 september in de WRZV hallen de wedstrijden starten om 18.30 uur.
Vrijdag 15 en 22 september zijn de eerste kennismakingstrainingen van de zaalvoetbalacademie voor jeugd van 10 tot en met 16 jaar in de WRZV hallen. Geïnteresseerden kunnen kosteloos deelnemen. Wil je meedoen? Meld je dan aan: jeugd@wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen: