Inloopavond huisvesting Windesheim Honours College

Op woensdagavond 19 december 2007 organiseert Windesheim met de gemeente Zwolle een inloopavond over de huisvesting van het Windesheim Honours College in de Praubstraat. Architect Rob Moritz presenteert het ontwerp voor de verbouwing van enkele panden en met omwonenden en andere betrokkenen wordt gesproken over de leefbaarheid in de buurt tijdens de bouwfase en daarna. De bijeenkomst vindt plaats van 19.15 tot 21.45 uur bij Windesheim Honours College op de Praubstraat 17 in Zwolle.

Op 1 september 2008 opent het Windesheim Honours College, een gezamenlijk initiatief van Christelijk Hogeschool Windesheim en Vrije Universiteit Amsterdam, haar deuren voor maximaal 200 studenten uit binnen- en buitenland. Dit aantal stijgt in de loop van de volgende jaren tot maximaal 600 studenten, die een Engelstalige top hbo-opleiding volgen in de historische binnenstad van Zwolle.

Tijdens de inloopavond wordt dieper ingegaan op onderwerpen uit eerdere gesprekken. Er zijn doorlopende rondetafelgesprekken over het ontwerp voor de verschillende panden. Daarnaast wordt gesproken over de leefbaarheid voor omwonenden tijdens de bouwfase en na de start van het onderwijs. Communicatie met de buurt, beperking van overlast door werkzaamheden, bevoorrading en fietsen komen ter sprake. Belangstellenden zijn welkom om langs te komen tussen 19.15 en 21.45 uur, aanmelding is niet nodig.

Artikel delen:

Reageer