Berkum ook langs Sparta Nijkerk

Zwolle – Berkum heeft uit bij Sparta Nijkerk met 0-1 gewonnen in een wedstrijd die lang werd onderbroken door het uitvallen van een assistent-scheidsrechter. De Zwollenaren, die hun droomstart in de Hoofdklasse B goed door konden zetten, waren zeker vóór de rust de bovenliggende partij, al verzuimden ze toen om echt door te drukken. "Vooral in de eerste helft hebben we goed gespeeld en bij rust had het minstens 0-2 moeten zijn. Ook daarna kregen we nog kansen, onder druk maakte Sparta steeds de verkeerde keuzes. Op het laatst werd het een schaakspel, maar als je hier wint moét je tevreden zijn," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Sparta Nijkerk startte, ondanks het thuisvoordeel, met het accent op de defensie maar juist daar werd af en toe pijnlijk balverlies geleden. Dat leverde al snel een schietkans op voor Björn Bakker, maar Sparta-keeper Brian Willemse bracht redding. Enkele minuten later was het wél raak, toen Chris van der Meulen na een in eerste instantie afgeslagen vrije trap in balbezit kwam. De Zwolse linksbuiten passeerde zijn bewaker, draaide naar binnen en mikte fraai in de hoek van het Nijkerkse doel: 0-1. Daarna was de thuisclub de kluts lange tijd kwijt, doch Berkum liet na dat te verzilveren en zo leverden kansrijke situaties voor onder meer Jason Huisman, Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna niets op. Pas tegen het eind van de eerste helft kwam er meer druk van Sparta, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof greep bekwaam in bij inzetten van Frank Heus en Janic Makizodila. Direct na rust kwam Berkum bij een Sparta-corner goed weg toen een kopbal op de lat van het Zwolse doel spatte. De Veluwenaren waren in het tweede bedrijf dreigender dan vóór rust, maar de lange ballen richting het Berkum-strafschopgebied konden relatief eenvoudig worden verdedigd. De beste kans in die fase was zelfs voor de bezoekers. Bacuna kon, na wéér een flinke verdedigingsfout bij Sparta, alleen op het doel af maar zag zijn schot via de paal weer terug stuiten.De wedstrijd kreeg een onbedoelde lange onderbreking toen één van de assistent-scheidsrechters een kwartiertje voor het slot geblesseerd uitviel en het nogal even duurde voor een vervanger was ‘ingevlogen’. Na de hervatting zette Sparta aan voor een slotoffensief, maar Jesse Buitenhuis miste bijna vanaf de Zwolse doellijn en bij een poging van Makizodila greep de weer solide keepende Van Hoof goed in. In blessuretijd kreeg Sparta nog een vrije trap vanaf een kansrijke positie, maar tot opluchting van de bezoekers scheerde de uithaal van Junior Albertus via de lat over.
Door deze overwinning heeft Berkum nu zeven punten uit drie duels gehaald. Daarmee staat de debutant nu, voor wat dat waard is in deze beginfase van de competitie, zelfs samen met AZSV bovenaan in de Hoofdklasse B!

Eindstand: 0-1 (0-1)
Doelpunten: 9. Chris van der Meulen (0-1)
Scheidsrechter: Carim Mesbah
Gele kaarten: Björn Bakker (Berkum), Jorrit Fiegen, Rafael Boer (Sparta Nijkerk)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (79. Jeroen van Brummen), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Mark Bloemendaal (63. Hoeseb Yakob)
Opstelling Sparta Nijkerk: Brian Willemse, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Janic Makizodila, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Brian Bawuah (64. Junior Albertus), Jorrit Fiegen (75. Rick Knoop), Rafael Boer, Mark Groenew

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Sjaak s persifleert gewoon de oud topvoetballer swart van Ajax. Beetje humor mag toch wel mensen. ..niet zo zit doen hoor. Ik vind het wel leuk! 😀


  Maak melding

 2. De zwart witte trots uit het tuindorp is natuurlijk een voorbeeld voor vele Zwolse verenigingen. Zelf de broek ophouden, wars de hand ophouden en gemeenschapsgeld verbrassen. Zelfs de met ruime mate innemende vrijwiligers achter de bar zijn op rantsoen gezet. UItpuilende vrijwilligersaanbod en ook nog het geld wat de shirtreclame opbrengt schenken aan goede doelen.
  Kortom en club met visie en beleid.


  Maak melding

 3. Het ledenaantal groeit als kool zonder dat daarbij de jeugdleden een worst voor wordt gehouden. Over worst gesproken.

  Be Quick 28 wil heel graag samenwerken met vv Berkum. Ja u leest het goed. Echt waar.

  Via Topservice of zoiets. Ik heb het hier al eerder geschreven dat de club geen enkele toekomst heeft, althans niet zelfstandig. De eerste stap in dit fusie/ontmanteling proces is gezet.

  Wordt vervolgd …


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.